Idool waardig blond haar tussen salonbezoeken in?

05:45 - 03:27
luistertijd 05:45 - leestijd 03:27

Persoonlijke blondverzorging

De Redken Blonde Idol lijn is speciaal bedoeld voor vrouwen met natuurlijk blond haar, geblondeerd haar of haar met highlights. Geen enkele blonde look is natuurlijk hetzelfde, maar veel blonde looks hebben gemeen dat het ‘frisse’ er snel vanaf gaat. Blond haar wordt snel gelig of dof, zeker als de blonde kleur een handje is geholpen door de kapper. Blonde Idol is volgens Redken dan ook “persoonlijke blondverzorging die het blonde haar laat stralen en idool waardig houdt tussen salonbezoeken in.”

Aangezien mijn lichtblonde haar grotendeels te danken is aan de kapper (ik ben van nature donkerblond) en ik uit ervaring weet dat het frisblonde van de kapper snel verdwijnt, ben ik benieuwd wat deze productlijn voor mij kan betekenen. Ik test de sulfaatvrije shampoo, het masker en de zogenaamde BBB spray.

Redken Blonde Idol Sfeerbeeld

Kera-Bright

De Blonde Idol producten bevatten allen het Kera-Bright systeem, dat om te beginnen kerabond bevat. Kerabond is een vorm van keratine die wonderen doet voor droog, beschadigd en pluizig haar. Tester Kim kreeg onlangs een behandeling met kerabond en was enthousiast. Je leest haar ervaringen hier.

Viooltjes en melkzuur

Verder bevat het Kera-Bright systeem viooltjes extract en melkzuur, die – volgens Redken – zorgen voor versterking, bescherming en glans. Dit vergt enige desk research, want viooltjes extract en melkzuur in shampoo is mij onbekend. Viooltjes extract wordt natuurlijk veelvuldig toegepast in parfum, maar even Googlen leert dat viooltjes extract ook een geneeskrachtige werking heeft en kan worden toegepast bij een grote verscheidenheid aan kwalen. Van steenpuisten tot psoriasis, van nierstenen tot jicht. Voor meer informatie over viooltjes extract, klik hier.

Hoezo viooltjes?

Dit doet me trouwens denken aan het evenzo heilzame plantje moederkruid, dat ik onlangs aantrof in een zonbeschermingsproduct van RoC. Daar waar de toevoeging van moederkruid door de krachtige antioxidante werking meteen duidelijk was, begrijp ik de toevoeging van viooltjes extract aan de Blonde Idol producten niet helemaal. Er wordt voor zover ik kan zien aan viooltjes extract geen specifieke werking toegeschreven waar blond haar baat bij kan hebben.

En wat doet melkzuur?

De toevoeging van melkzuur is gebaseerd op het feit dat het een zuur is, wat de haarschubben sluit, en dit geeft extra glans aan het haar. Vergelijk maar met het toevoegen van azijn als een naspoelbeurt, aan het haar. Op de website van de Haarstichting valt te lezen dat melkzuur niet altijd en voor iedereen geschikt is. Het kan haaruitval kan veroorzaken of verergeren, zeker bij stress. Wel even goed om te weten.

Redken Blond Idol Alle ProductenDe producten zijn sulfaatvrij, wat vooral prettig is voor mensen met droog haar of een droge hoofdhuid.

Mmmm, op basis van mijn desk research kan deze review nog alle kanten op. Nu eerst maar eens een praktijktest.

Shampoo

Claim: Verwijdert vuil en onzuiverheden, terwijl het zachtheid en glans toevoegt.

De fles van de Blonde Idol shampoo ligt fijn in de hand en heeft ribbels aan de zijkant, waardoor hij minder snel uit je handen glijdt. Slim! De shampoo heeft een prettige lichtfrisse salongeur en een melkwitte kleur met een klein glinstertje erin.

De textuur is voor een shampoo wat aan de dunne kant. Voordeel daarvan is dat de shampoo zich gemakkelijk over het haar laat verdelen. De shampoo schuimt goed. Na gebruik van de shampoo voelt mijn haar schoon en glad aan. Wel mis ik de zachtheid, dus het gebruik van een conditioner of masker is een must. Gelukkig bevat de Blonde Idol lijn beide.

Masker

Claim: Voedt blond haar op intensieve wijze.

Het masker is viooltjespaars van kleur en ruikt iets zoeter dan de shampoo. Je brengt dit product aan op handdoekdroog haar en laat het vervolgens 5 tot 15 minuten intrekken, alvorens het uit te spoelen. Ook het masker laat zich goed verdelen. Na het uitspoelen voel ik de zachtheid die ik eerder miste.

Redken Blonde Idol Masker

BBB Spray

Claim: Lichtgewicht ‘multi-benefit’ conditioner.

Dit is ongetwijfeld het meest innovatieve product van de drie. BBB staat voor ‘Balance, Beautify, Brighten’. De BBB Spray versterkt en hydrateert het haar (Balance), beschermt tegen hitte door styling tools, voorkomt klitten en kroes (Beautify), geeft het haar glans en laat het zijdezacht aanvoelen (Brighten). Dat kan je met een gerust hart ‘multi-benefit’ noemen.

Na het wassen spray je de BBB Spray op vochtig of handdoekdroog haar. Je kunt er vervolgens voor kiezen om het na twee minuten uit te spoelen voor een lichte verzorging, of in je haar te laten zitten voor een sterkere verzorging. Aangezien mijn geblondeerde haar snel aan de droge kant is en wel wat verzorging kan gebruiken, kies ik voor het laatste. Na gebruik voelt mijn haar inderdaad verzorgd en zijdezacht aan.

Eindoordeel

Deze Blonde Idol producten van Redken frissen mijn haar zeker op. Verwacht niet de resultatencorine van een zilvershampoo; eerder een subtiele helderheid die ook alleen ontstaat bij regelmatig gebruik (daar waar wassen met een zilvershampoo over het algemeen meteen effect sorteert). De producten zijn vooral fijn als je ze in combinatie gebruikt. De shampoo alleen is niet voedend genoeg.
Mocht je één product uit deze lijn willen testen, dan kan ik de BBB Spray van harte aanbevelen. Deze multifunctionele conditioner is een echte alleskunner die meerdere problemen tegelijk aanpakt. En doordat uitspoelen niet nodig is, ook erg handig als je weinig tijd hebt

Lees ook