Een heerlijke zwoele zomernacht bij maanlicht

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47
cindy-lensvelt

Parfumista Cindy

De geuren van By Kilian zijn enorm luxueus en altijd verleidelijk te noemen. Nu zal de gestalte van Kilian Hennessy, de erfgenaam van de cognac, daar ongetwijfeld aan bijdragen. Het is best een lekker ding namelijk.

De nieuwste geur heet By Kilian Moonlight in Heaven en draait om een heerlijke zwoele zomernacht bij maanlicht. Zo stel ik me dat tenminste voor.

Tropisch fruit

Moonlight In Heaven is een tropisch en fruitig parfum. Opent fris en pikant, met citroen, grapefruit en roze peper. Meteen daaronder ruik je al de zwoelere kant die de geur later op gaat. De geur wordt namelijk warmer, melkachtig en romiger met kokos en rijst. Wanneer ik juist denk dat de geur mij veel te zwaar en zoet wordt, komt er wat groens bij.

Moonlight in Heaven SfeerbeeldDat blijkt de mango die gelukkig niet helemaal overrijp is, maar nog een beetje groen is. Tonkaboon in basis geeft nog iets meer poederige zoetheid, maar daar staat ook weer grassige vetiver tegenover. Vetiver wordt vaak in herengeuren gebruikt en hier een welkome tegenhanger biedt voor die overdadige melkachtige zoetheid.

Donkere jungle

Balans is waar het hier om draait. Parfumeur Calice Becker (o.a. ook van J’Adore van Dior) weet van deze tropische geur een parfum te maken met een perfect groentje, iets van gebladerte waardoor de geur niet alleen strandachtig blijft (zonnebrand!!) maar juist wat duisterder alsof je de jungle intrekt. Richting het verboden paradijs, zoals Kilian dat zelf stelt.

Fruit voor volwassenen

Er zit geen bloemetje in Moonlight in Heaven en toch denk ik dat steeds te ruiken. Het is de combinatie van het fruit met de plantaardige vetiver. Bovendien geeft de kokos een tropische vibe waardoor ik meteen aan gardenia denk. Je zult Moonlight in Heaven daarom niet verwarren met de gemiddelde fruity floral die je in de parfumerie vindt. Dit is een volwassen parfum, ondanks het fruit. De geur blijft ook lang hangen en ruik ik goed om me heen gedurende de dag.

Ondanks dat de geuren van By Kilian over het algemeen unisex zijn, vind ik deze geur behoorlijk vrouwelijk. Fruitig en bloemig, met een wat stoerder randje door het groen. Hij doet mij enigszins denken aan Cavalli’s Paradiso, die ik al eerder reviewde. Die heeft een vergelijkbaar groen accent.

Homepage By Killian Moonlight in Heaven

Beeldschone looks

Moonlight In Heaven is geen opvallende geur, maar het zit wel in een opvallende verpakking, zoals we dat gewend zijn van By Kilian. Het eau de parfum zit in een prachtige knalblauwe fles, maar er is ook nog een bijzondere karaf die geïnspireerd is op de cognacflessen van Hennessy, van wie Kilian de erfgenaam is. Die staat prachtig op je kaptafel.

Lees ook