Jasmijn, de zilte zee, de geur van dennennaalden. Hoe spannend!

03:35 - 02:09
luistertijd 03:35 - leestijd 02:09

Roberto Cavalli Paradiso is het nieuwe parfum van Italiaanse couturier Roberto Cavalli. De ontwerper is inmiddels ook alweer vierenzeventig en ziet er uit als Micky Rourke na zijn ingrepen. Zijn stijl is extravagant, met drukke (dieren-)prints en veel goud. Over the top en exotisch.

Het aardse paradijs

Dat laatste kan zeker ook gezegd worden van dit nieuwe eau de parfum, dat gemaakt lijkt te zijn voor de zomer.  Met een commercial in Mediterrane sferen en een model in bohemien Ibizastijl is de toon meteen gezet. Zie ook het volgende YouTube filmpje:

Volgens het persbericht draait Paradiso om levenslust, vrolijkheid, glamour, sensualiteit en genieten van het aardse paradijs. Als ik dat in een woord mag samenvatten: vakantie! Het is het eerste waar ik aan denk als ik Paradiso ruik.

Paradiso is een weelderige en zwoele geur van tropische jasmijn. Ik ruik de azuurblauwe zee, zonnebrand en de zoete geur van dennennaalden. Dat klinkt misschien niet meteen voor de hand liggend, maar het past uitstekend bij het exotische eilandsfeertje dat deze geur probeert te creëren.

Fijne jeugdherinneringen

Toen ik klein was, was niet Ibiza maar Frankrijk onze vakantiebestemming. En dan met name een grote gezinscamping vlak aan het strand. Maar daarvoor moest je eerst een verschrikkelijk eind door de dennenbossen lopen, op je slippertjes door het mulle zand om uiteindelijk bij het strand te geraken. De geur van dat bos, het warme zand en de bloemige geur van zonnebrand, dat is Paradiso voor mij. Die twee weken aan de Franse kust waren inderdaad het paradijs. Misschien minder exotisch dan Ibiza, maar zeker goed voor fijne jeugdherinneringen.

Sfeerbeeld Roberto Cavalli Paradiso

Zomerse sferen

Terug naar de nieuwe Cavalli, om te beginnen de buitenkant. De flacon is mooi, vrij zwaar van glas met geslepen hoeken. Bovenop de fles zitten gouden accenten en een kitscherige dop, want het blijft een Cavalli natuurlijk. De doos is azuurblauw met goud en dat past bij het zomerse gevoel.

Fruitige en zwoele jasmijn

Paradiso heeft een lekkere frisse binnenkomer van bergamot, citrusvruchten en mandarijn die de hoofdnoot van deze geur heel mooi accentueert; ik ruik meteen dat deze geur om jasmijn draait. Een hele fruitige en zomerzoete jasmijn. Na een kwartiertje dragen is de fruitige jasmijn veranderd in een zwoele en volwassen variant. Dat is te danken aan de basis van dennenboom, cipres en laurier. Eerlijk gezegd ruik ik weinig van de laurier en slechts een vleugje cipres… maar die den! Ja, die is duidelijk aanwezig. Een zoete en stroperige geur, heel warm en aromatisch. Hierdoor krijgt Paradiso wat meer zwaarte.

Profielfoto CindyLekker lang genieten

Paradiso is een paradijsvogel, een geur die de aandacht trekt. Twee spraytjes op een warme dag zijn doorgaans niet voldoende om het langer dan een paar uurtjes vol te houden, maar Paradiso blijft zeker een uur of zes weelderig om me heen hangen voordat ze wat zachter wordt. Van fris en fruitig gaat ze naar diep en zwoel en daar geniet je heel lang van.

Roberto Cavalli Paradiso is ideaal gezelschap, op een zwoele zomeravond aan het strand. De zon onder zien gaan en weer op zien komen, en dan tegen de ochtend weer terug naar de bewoonde wereld. Terug door het dennenbos van Paradiso.

Lees ook