Hybride serum dat de huid heerlijk verzacht

02:56 - 01:45
luistertijd 02:56 - leestijd 01:45

Huidoliën zijn helemaal hot. Elk merk heeft er inmiddels wel een, maar dat wil niet zeggen dat ze allemaal even goed zijn. Ik test Skeyndor Eternal Sleeping Oil.

Een cadeautje

De Skeyndor gezichtsolie zit in een mooie, luxe verpakking, alsof je een cadeautje uitpakt. Uit de grote doos komt een klein flesje met pipet zodat je zuinig kunt druppelen. Het flesje heeft een metalen manchet aan de onderkant. Dat verhoogt de luxe uitstraling.

Als ik een druppeltje op mijn hand smeer, ruik ik direct een heerlijke, zachte jasmijngeur. De geur maakt een wezenlijk onderdeel uit van deze olie omdat deze het welbevinden verhoogt en  een rustgevende werking heeft.

Is het wel olie?

Aan een hydraterende basis heeft Skeyndor avocado olie, sesam olie, jojoba olie en tarwekiemolie toegevoegd. Daarnaast bevat de huidolie Indische gentiaanextract en zeekoolextract die de stamcellen van de huid stimuleren en herstellen. Hierdoor ontstaat een nieuwe en gezonde huid. Ook zit er zee-venkelextract in dat de nachtelijke zuurstofopname en cel vernieuwing stimuleert. Op de inci vind ik ook een spoortje vitamine C en E.

Op basis van de ingrediëntenlijst ben ik niet onder de indruk. Ik had een echte olie verwacht, niet een serum waar wat oliën aan toegevoegd zijn. Maar het gaat natuurlijk om het resultaat.

Elegant in gevoel en geur

Dit is een elegante, dunne olie. Drie druppeltjes zijn genoeg voor mijn hele gezicht. Ik wrijf een paar druppels in mijn handen warm en druk mijn handen op mijn gezicht, hals en decolleté. Daarna masseer ik de olie in. Op deze manier kan ik de olie goed verdelen en gebruik ik niet te veel. De olie ruikt heerlijk maar is niet overdreven geparfumeerd. De geur geeft inderdaad een aangenaam ontspannen gevoel.

Oase voor de droge huid

Ik gebruik de olie na de retinol peeling van PCA skin als mijn huid gortdroog aanvoelt. Ook na de retinol booster van PCA gebruik ik een beetje olie. Hij trekt snel in en geeft geen vet gevoel. Met olie ben ik altijd huiverig voor verstopte poriën. Daar heb ik geen last van gehad. Je kunt zeggen een ware booster tegen de droogte. Een oase in de woestijn.

Conclusie

Mijn huid heeft niet elke dag een olie nodig. Maar na de sterke peeling van PCA en het retinol booster serum was mijn huid toch wat droger. Deze huidolie was voor mij het ideale product om tijdelijk als kuur te gebruiken. Het droge gevoel werd verzacht, mijn huid voelde een stuk minder ruw.

Heb je een van nature een droge huid, dan kun je de olie natuurlijk elke dag gebruiken of een druppeltje door je nachtcrème mengen.

Lees ook