Geteste producten Parfum Vrouwen

Getest Le Couvent des Minimes Eau Sereine cologne

cindy
Geschreven door cindy

Heerlijk gekoeld om te verfrissen op een hete zomerdag

De eau de colognes van Le Couvent des Minimes zijn een goed bewaard geheim onder parfumliefhebbers. Bij eau de colognes denk ik aan 4711, maar Le Couvent des Minimes weet dit genre te vernieuwen.

Voor elk wat wils

Het verzorgingsmerk uit de Provence heeft al een mooie collectie eau de colognes. Stuk voor stuk zachte geuren, waaronder een rozengeur, een pittige citrus, een vrolijke oranjebloesem, een donkere vanille en nu de nieuweling met lavendel en mandarijn: Le Couvent des Minimes Eau Sereines.

Productfoto Eau SereineGeen gewoon watertje

Alle colognes van Le Couvent des Minimes zijn hetzelfde verpakt, in eenvoudige flessen met de mogelijkheid tot splashen of sprayen. Het ziet er een beetje apothekerig uit en geeft een landelijke sfeer. Ik kies eigenlijk altijd voor sprayen, maar de colognes zijn prima te gieten, omdat ze zo zacht zijn. Perfect als opfrisser op een warme dag.

Elke geurlijn heeft een eigen kleur etiket. Eau Sereine’s etiket heeft een lichtblauwe kleur en het zonnige korenblauw van de verpakking doet een lavendelcologne vermoeden. Lavendel blijkt er zeker in te zitten, maar de geur biedt meer.

Eau Sereine is een compositie van lavendel, mandarijn en bergamot in de top, roos, bosbes en lelietje-van-dalen in het bloemige hart en  ceder in de basis. Het is een verfrissende en schone geur, als wasgoed dat hangt te drogen in een weide vol bloemetjes in de lentezon.

De opening is pittige citrus, met de mandarijn als lekker sappig zoetje, daarna komen de bloemetjes met de bosbes als fruitige en vrolijke noot. De ceder ruik ik niet als zodanig, maar geeft puur een basis waardoor de geur iets meer body krijgt.

Lavendel plus 

De lavendel is vanaf het begin tot het einde in meer of mindere mate aanwezig. In het begin aromatisch zoals echte lavendel. Lekker kruidig en zonnig en dat geeft meteen een oppepper. Wat later wordt de geur bloemig en fruitiger en geeft de lavendel een poederig accent met een gevoel van schone was en waspoeder. De bosbes combineert heel lekker met de lavendel, waardoor deze iets fruitiger wordt, maar nog steeds herkenbaar lavendel blijft. Lavendelsnoepjes of iets dergelijks.

Je hoeft niet persé van lavendel te houden om dit lekker te vinden. Ik denk dat de samenstelling van de geur dit een parfum maakt dat veel mensen zal bevallen. Een feelgood-parfum met een beetje fruit, een bloemetje. Het is fris poederig en schoon.

Sfeerbeeld Eau Sereine

Splash away

Eau Sereine is een eau de cologne en gedraagt zich ook zo. De tijd waarin de geur waar te nemen is, is dan ook niet erg lang. Een paar uurtjes en dan is het wel gedaan met de pret. Het voordeel is dat je lekker royaal kunt sprayen of splashen. Een flesje in de koelkast en dan op een warme zomerdag royaal ‘de mist in’. Heerlijk verkwikkend, zoals de geur is.

Het schone gevoel maakt dat ik deze Eau Sereine perfect vind om royaal aan te brengen na het douchen of op mijn hoofdkussen voor het slapen gaan. De geur zou het dan ook prima doen als roomspray, vooral op de slaapkamer.

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • Verfrissend en verkwikkend, vooral op warme dagen
  • Geur is een mix van aromatische, bloemige en fruitige geurnoten, van lavendel, mandarijn, lelietje-van-dalen en roos
  • Ook geschikt als roomspray en er is een hele lijn te koop, waaronder een pillow mist en douchegel
  • Deze eau de cologne is net even anders dan de gemiddelde eau de cologne
  • Minpunten
  • De geur is erg snel weg, omdat het een eau de cologne is

Over deze schrijver

cindy

cindy

Cindy (1975, docente Nederlands en moeder van 3 meiden) ziet de olfactorische wereld als haar toevluchtsoord. Van het lezen van parfumblogs, het testen en kennis vergaren over geurnoten tot het verhaal achter de geur en de zoektocht naar het ultieme parfum; ze bieden een ware ontdekkingstocht.

Haar favoriete geurnoten zijn musk, patchouli, roos, leer, kaneel, wierook en anjer.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.