Heerlijk gekoeld om te verfrissen op een hete zomerdag

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Getest Le Couvent des Minimes Eau Sereine cologne

De eau de colognes van Le Couvent des Minimes zijn een goed bewaard geheim onder parfumliefhebbers. Bij eau de colognes denk ik aan 4711, maar Le Couvent des Minimes weet dit genre te vernieuwen.

Voor elk wat wils

Het verzorgingsmerk uit de Provence heeft al een mooie collectie eau de colognes. Stuk voor stuk zachte geuren, waaronder een rozengeur, een pittige citrus, een vrolijke oranjebloesem, een donkere vanille en nu de nieuweling met lavendel en mandarijn: Le Couvent des Minimes Eau Sereines.

Productfoto Eau SereineGeen gewoon watertje

Alle colognes van Le Couvent des Minimes zijn hetzelfde verpakt, in eenvoudige flessen met de mogelijkheid tot splashen of sprayen. Het ziet er een beetje apothekerig uit en geeft een landelijke sfeer. Ik kies eigenlijk altijd voor sprayen, maar de colognes zijn prima te gieten, omdat ze zo zacht zijn. Perfect als opfrisser op een warme dag.

Elke geurlijn heeft een eigen kleur etiket. Eau Sereine’s etiket heeft een lichtblauwe kleur en het zonnige korenblauw van de verpakking doet een lavendelcologne vermoeden. Lavendel blijkt er zeker in te zitten, maar de geur biedt meer.

Eau Sereine is een compositie van lavendel, mandarijn en bergamot in de top, roos, bosbes en lelietje-van-dalen in het bloemige hart en  ceder in de basis. Het is een verfrissende en schone geur, als wasgoed dat hangt te drogen in een weide vol bloemetjes in de lentezon.

De opening is pittige citrus, met de mandarijn als lekker sappig zoetje, daarna komen de bloemetjes met de bosbes als fruitige en vrolijke noot. De ceder ruik ik niet als zodanig, maar geeft puur een basis waardoor de geur iets meer body krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=UX9FH57elXc

Lavendel plus 

De lavendel is vanaf het begin tot het einde in meer of mindere mate aanwezig. In het begin aromatisch zoals echte lavendel. Lekker kruidig en zonnig en dat geeft meteen een oppepper. Wat later wordt de geur bloemig en fruitiger en geeft de lavendel een poederig accent met een gevoel van schone was en waspoeder. De bosbes combineert heel lekker met de lavendel, waardoor deze iets fruitiger wordt, maar nog steeds herkenbaar lavendel blijft. Lavendelsnoepjes of iets dergelijks.

Je hoeft niet persé van lavendel te houden om dit lekker te vinden. Ik denk dat de samenstelling van de geur dit een parfum maakt dat veel mensen zal bevallen. Een feelgood-parfum met een beetje fruit, een bloemetje. Het is fris poederig en schoon.

Sfeerbeeld Eau Sereine

Splash away

Eau Sereine is een eau de cologne en gedraagt zich ook zo. De tijd waarin de geur waar te nemen is, is dan ook niet erg lang. Een paar uurtjes en dan is het wel gedaan met de pret. Het voordeel is dat je lekker royaal kunt sprayen of splashen. Een flesje in de koelkast en dan op een warme zomerdag royaal ‘de mist in’. Heerlijk verkwikkend, zoals de geur is.

Het schone gevoel maakt dat ik deze Eau Sereine perfect vind om royaal aan te brengen na het douchen of op mijn hoofdkussen voor het slapen gaan. De geur zou het dan ook prima doen als roomspray, vooral op de slaapkamer.

Lees ook