Su test een olie die rijk is aan vitaminen

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

Getest Eucerin Verzorgende Olie tegen striemen

Huidstriemen

Onze huid krijgt in loop der levensjaren behoorlijk wat te voorduren. Dagelijks komt het in aanraking met ‘schadelijke’ invloeden van buitenaf. Door de unieke eigenschap van de huid is hij flexibel en rekbaar. Maar soms kom je op een punt in je leven waar de huid meer te voorduren krijgt dan de huid echt aan kan. Denk aan een groeispurt in de pubertijd, gewichtstoename, zwangerschap etc. Genetische aanleg speelt ook een rol.

Su ChenDoor het snel oprekken kan de huid scheuren wat dan huidstriemen (Latijnse benaming: striae distensae) doet ontstaan. In het begin zijn huidstriemen paars/rood van kleur. In de loop der tijd wordt de kleur wat lichter. Huidstriemen zijn niet schadelijk, maar het is cosmetisch niet mooi.

Schoonheidsspecialiste Su Chen van Beautyinstituut Su Chens test een product dat striemen minder zichtbaar maakt: Eucerin Verzorgende Olie en geeft tevens handige tips.

Mijn oorlogsstrepen

Ook ik heb zwangerschapsstriemen overgehouden van mijn kinderen. Ik noem ze ook wel mijn oorlogsstrepen. Ze zitten op de voorkant van mijn buik en met een bikini aan zijn ze goed zichtbaar (menig vrouw zal zich hier wel in herkennen). In loop der tijd zijn mijn paarse striemen wat lichter geworden. Maar ze zijn en blijven wel zichtbaar. Ik ben dan ook razend benieuwd of de Eucerin Verzorgende Olie hier wat aan kan doen.

Eucerin Voor

Su Chen’s oorlogsstrepen bij aanvang van de test.

Klinisch onderzoek

Na wat informatie gelezen te hebben op internet over Eucerin Verzorgende Olie, blijkt dat dit product getest is onder dermatologisch én gynaecologisch toezicht. Bij 30 (natuurlijk vrouwelijke…) vrijwilligers die tussen de 6 en 12 maanden geleden bevallen zijn en last hebben van striae, is de test gedaan. En de vrouwen uit de test hadden na 6 maanden het product gebruiken inderdaad minder zichtbare striemen. Dat geeft hoop!

Belangrijkste ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten van dit product zijn:

Hoe gebruik je dit product?

Eucerin adviseert om de verzorgende olie tweemaal per dag aan te brengen op de probleemzones. Masseer het zachtjes in cirkelvormige bewegingen tot de olie volledig is ingetrokken. Door deze gebruikswijze stimuleer je de doorbloeding en versterk en verbeter je de huidelasticiteit.

Aan de slag

De Eucerin Verzorgende Olie is ook echt een olie. Gelukkig niet een hele vette, want het is wel de bedoeling dat het product tijdens het inmasseren in de huid trekt. Na een paar minuten gemasseerd te hebben, merk ik dat de olie langzaam intrekt. In totaal duurt het toch nog 10 tot 15 minuten voor de olie helemaal ingetrokken is.

Bindweefselgrepen

Na een paar dagen ben ik de massagebewegingen gaan aanpassen naar bindweefselgrepen. Omdat het de bedoeling is dat de doorbloeding wordt gestimuleerd zijn de grondiger bindweefselgrepen wat effectiever.

Noot van de redactie: Schoonheidsspecialiste Els van Meenen vertelt je binnenkort alles over bindweefselmassage. Houd BeautyJournaal dus goed in de gaten.

De eerste resultaten

Na 4 weken merk ik al dat mijn huid zachter en gladder aanvoelt. Om het product nog beter zijn werk te kunnen laten doen, heb ik deze eerste weken mijn buik om de dag gescrubd, zodat de olie beter kan worden opgenomen.

Na 3 maanden

Na 3 maanden voelt mijn huid nog steeds elke dag zachter en gladder aan, maar de huidstriemen zijn nog wel zichtbaar. Daarnaast kost het inmasseren veel tijd. Vooral in de ochtend schiet dit er daarom wel eens bij in.

Eucerin Drie Maanden

Na drie maanden testen: inclusief scrubben en bindweefselgrepen.

Combineren met dermaroller

Om het proces te versnellen ben ik na 3 maanden dagelijks in de avond de dermaroller gaan gebruiken bij het aanbrengen van de Eucerin Verzorgende Olie. (Lees hier meer over de dermaroller). De dermaroller is een roller met kleine naaldjes. Je hebt verschillende dieptes. Voor mijn striemen heb ik naaldjes met een lengte van 1.0 mm gebruikt.

Voor het gebruik van de dermaroller breng ik eerst een beetje verzorgende olie aan. Daarna ga ik een paar keer op en neer met de roller. Fijn is het niet, maar dit versnelt wel de doorbloeding in de huid. Na de roller 3x horizontaal, verticaal en diagonaal te hebben gerold, breng ik nog een keer de Eucerin Verzorgende Olie aan. Doordat de dermaroller minuscule gaatjes in mijn huid maakt, wordt de verzorgende olie sneller en effectiever opgenomen. Wie mooi wil zijn, moet af en toe een beetje pijnlijden.

Eucerin Zes Maanden

Na zes maanden testen: inclusief toepassing van de dermaroller vanaf de vierde maand.

Eindoordeel

Na 6 maanden dagelijks gebruik van de Eucerin Verzorgende Olie voelt mijn buik zachter en gladder aan. Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik dat mijn huidstriemen best wel zijn vervaagd. Ik blijf dit ritueel nog even aanhouden en hopelijk zijn mijn striemen tegen de zomer nog minder zichtbaar, zodat ik wat mooier in mijn bikini mag staan!

eucerin striae olie met dermaroller resultaat

Tot slot nog een tip van schoonheidsspecialiste Su

De Eucerin Verzorgende Olie raad ik echt aan voor zwangere vrouwen! Het houdt de huid soepel en zal een goede ondersteuning zijn voor de huid van de buik tijdens de zwangerschap. Je kunt hiermee striemen voorkomen of in ieder geval beperken.

Lees ook