Tegen collageenafbraak en voor een betoverende glow

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

Het zwarte goud van Collistar Nero Sublime

Het Italiaanse cosmeticamerk Collistar kent ook in Nederland heel wat fans. De texturen van de producten voelen heerlijk aan op de huid, en je ziet dat de huid ook echt van de werkzame stoffen geniet. De huid voelt goed gevoed aan, het houdt conditie op peil, met een gewaarborgde garantie van een gezonde huidbarrière.

Best verkochte merk in de parfumerie

Collistar weet al vele jaren een prachtige balans te vinden tussen pleasure en effectiviteit, waar het merendeel van de cosmeticagebruiksters ook voor gaat. In Italië is Collistar al dertien jaar het best verkochte merk in de parfumerie (bron: TNS/NPD Data). Leuk hè?

Fraaie glow en functionele collageenbescherming

Dit seizoen weet Collistar mooi in te spelen op een brede lifestyletrend, die van mode en kleur moeiteloos overloopt in beauty en glow, met als kers op de taart een huid die beschermd wordt tegen de collageen-afbraakmechanismen die we glycatie noemen. En het heeft een kleur: zwart! Een kleur die oplost in helder licht. Zo zal je de Nero Sublime crème ook ervaren.

Aandacht voor glycatie. Collistar heeft een punt!

Zwart als een kleur van de mode dit seizoen, zwart als een kleur van de transformatie, waarmee een spannende glow op de huid wordt gecreëerd, zwart als de kleur van de zwarte orchidee waarin fascinerende stofjes zitten die het cel-leven kunnen verlengen (het is een trend!), aangevuld met energiegevende stoffen zoals carnosine en Collrepair, die het collageen tegen afbraak beschermen onder invloed van glycatie (=versuikeringsmechanismen, waardoor collageen verhard en uiteen valt). Zwart als een fluwelen textuur die op je huid versmelt en een zijdeachtige gevoel achterlaat. Net genoeg, mooi subtiel.

Zwarte Orchidee, antioxidanten, carnosine, niacinamide, salvia

Maar nu even naar de techniek. Nero Sublime bestaat uit een serum, een crème en een masker.  De sleutelingrediënten in de producten bestaan uit deze werkzame stoffen: een extract uit zwarte Orchidee dat krachtig hydrateert en beschermt, stamcelletjes uit de Witte Gardenia met regenererende (en anti-oxidatieve) eigenschappen, een hydrosylate van zwarte parel dat een prachtige glow aan de huid geeft, en een mix van anti-glycatie stoffen zoals carnosine (in de crème), Collrepair (in het serum) en zwarte klei en bamboe houtskool met reinigende en absorberende eigenschappen in het masker.

Teintverhelderend en hydraterend serum

Het serum met Collrepair, is voor Collistar echt het Star Product. De zwarte substantie verandert bij aanraking met de huid in een transparante textuur die onmiddellijk helderheid geeft aan de huid, en het opvullend effect – ideaal bij fijne lijntjes. Collrepair is een unieke nieuwe cocktail, ontwikkeld door Basf, speciaal om glycatieprocessen een halt toe te roepen.  In deze cocktail zitten ondermeer hoge concentraties Niacinamide en Salvia extract (3-5%).

Het is super interessant dat deze lijn zo focust op glycatie, omdat dit een wezenlijk probleem is bij huidveroudering. We hebben er op BeautyJournaal al eens uitgebreid bij stilgestaan. Zowel bij de technische ontwikkelingen in crème, als in voeding.

De ‘zwarte’ crème verbetert de huidkwaliteit

De crème heeft verhelderende, herstellende en ontgiftende eigenschappen. Carnosine is een belangrijke actieve stof in de crème. Het is een krachtige antioxidant die in staat is om de huid te helpen zich te beschermen tegen aanvallen van vrije radicalen. Ook zou het ontgiftende eigenschappen hebben, wat weer van pas kan komen bij bescherming tegen glycatieprocessen. En natuurlijk zit ook de Collrepair cocktail erin. Collistar belooft dat je huid geleidelijk aan een steeds helderder teint krijgt en dat de huidkwaliteit verbetert.

De crème is diepzwart van kleur, maar dat verdwijnt bij aanraking met de huid. De crème is geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen, het hele jaar door.

Reinigend en gladmakend masker

Het masker is een prachtige aanvulling op het serum en de crème, en geeft de huid weer een frisse glow, als je vermoeid bent. Je kunt het masker twee keer per week gebruiken.

Zwarte klei en houtskool

Naast de hierboven omschreven actieve stoffen zit er ook zwarte klei in en bamboe houtskool dat extra reinigende eigenschappen heeft.  Je huid oogt al na vijf minuten weer schoon en helder, en voelt lekker zacht aan.

Hoe past deze lijn in het assortiment van Collistar?

Lees ook