Worden haar pigmentvlekjes minder?

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Collistar Anti dark spotCollistar Magnifica Repairing Anti-dark spots concentrate SPF 15

De Repairing Anti-Dark spots concentrate SPF 15 (hierna genoemd RADS want het is nogal een mond vol) zit in een mooie bordeauxrode verpakking met gouden letters. Het straalt gezag uit. De belofte ook: ‘Dag na dag vervagen bestaande pigmentvlekjes, de huid oogt egaler en dankzij een specifiek illuminerend bestanddeel (niet nader omschreven) oogt het gezicht stralender en vitaler. De huid wordt geleidelijk compacter en veerkrachtiger.’

De stoffenlijst

Voor het herstellende deel worden de antioxidanten vitamine E en het aminozuur carnosine ingezet, en een niet nader genoemd peptidecomplex voor de collageenstimulatie. Retinol zit erin voor het verbleken van de pigmentvlekjes samen met een fruitzuur. Een geheim complex van Collistar moet de aanmaak van nieuwe pigmentvlekken onderdrukken en natuurlijk zitten er uv-filters in (mineraal en synthetisch), ter waarde van een spf 15.

Niets hielp

Ik heb echt donkere pigmentvlekken, waaronder één prominent op mijn neusbrug. Het gebeurt wel dat iemand zegt: ‘Kom eens, er zit iets op je neus’. Ik heb de vlekken laten behandelen met laser, maar helaas kwamen ze behoorlijk snel al weer terug. Ik heb ook wel eens een ‘whitening’ concentraat gebruikt maar dat deed weinig tot niets.

Rona concludeert:

Eerst denk ik dat het gezichtsbedrog is, daarna dat het tussen mijn oren zit om vervolgens het ‘illuminerende bestanddeel’ er van te verdenken de boel te verdoezelen maar de plekjes lijken echt lichter, al na een paar dagen smeren. Volgens de bijsluiter is na twee maanden het maximum bereikt en dat klopt ook wel.

Behalve anti-dark spot zou RADS ook een herstellende en revitaliserende werking hebben. Vooral de eerste twee weken ‘voelde’ ik de crème werken en dat bedoel ik letterlijk. Pakweg een halfuurtje na opbrengen voelde ik heel subtiele prikkels. Soms voelde mijn huid ook strak aan. Collistar zegt dat de crème ook gewoon onder de eigen dagcrème te gebruiken is of onder de Magnifica Face Treatment. Af en toe heb ik dus mijn eigen verzorging erover heen gebruikt, maar niet echt vaak.

‘Wat ziet je huid er mooi uit. Puik crèmepje!’

De structuur van mijn huid is verbeterd, heeft een mooiere gloed, en wat meer spankracht. Dit concentraat heeft een positief effect op mijn huid. Onlangs zag ik mijn zusje weer na lange tijd en ze zei: ‘Wat ziet je huid er mooi uit.’ En een vriendin die wel op de hoogte was van mijn ‘gebruik’, merkte op: ‘Puik crèmepje!’

Het enige dat ik jammer vind is dat al heel snel de gouden letters op de tube vervaagden. Ik kan absoluut niets meer lezen van wat er staat, gelukkig is de bijsluiter vrij uitgebreid anders had ik op internet moeten afgaan. Het is geen ramp maar ik vind dit zeker niet passend voor een product in deze prijsklasse.

Lees ook