Gemengde gevoelens voor Sabine

05:26 - 03:15
luistertijd 05:26 - leestijd 03:15

Getest Estee Lauder New Dimension Expert Serum en Liquid Tape

Sinds mijn toetreding tot het BeautyJournaal testpanel heb ik al een paar keer producten van Estee Lauder mogen testen. Lees bijvoorbeeld mijn review over de Revitalizing Supreme Oogcreme, of mijn review over het Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex.

sabine1Ik ben altijd enorm enthousiast geweest over de huidverzorging van Estee Lauder. Dus toen ik gevraagd werd om de nieuwe Estee Lauder New Dimension range te testen, zei ik geen nee. Daarnaast had ik al testers en posters voorbij zien komen en het in het oog springende design van de flacon maakte me nieuwsgierig. Ik test het Expert Serum en de Liquid Tape.

New Dimension Expert Serum

Met het serum zou je meer volume en structuur in je huid krijgen door een focus op herstel van collageen en elastine, met als resultaat betere gezichtscontouren. Volgens Laura is dit eigenlijk een andere omschrijving van hetgeen we graag met make up doen: namelijk shapen. Lees Laura’s artikel hier. We willen graag het kaaklijntje optisch gelift zien, de jukbeenderen wat geprononceerd en de rest van het gezicht geshaped zodat we fris, fruitig en jong ogen.

Iets over de ingrediënten

Een drievoudige werking verbetert de contouren van de huid, aldus Estee Lauder:

Estee Lauder New Dimension Expert SerumHoe gebruik je het serum?

Nou we gaan het beleven. Het serum kan fijn onder je dagelijkse huidverzorging aangebracht worden (even oppassen rond de ogen) en dient gecombineerd te worden met een goede zonbescherming. Met een simpele druk op het handige en hygienische pompje komt er een flinke hazelnoot aan heerlijk geurend serum op mijn hand.

Het is behoorlijk vloeibaar en heeft een lichte melkachtige kleur. Het smeert gemakkelijk uit, trekt snel in en laat een licht siliconen achtig laagje achter. Ik vind het geen vervelend gevoel.

Een dagcreme pakt zeer makkelijk over het serum heen. Het lijkt alsof het serum een soort van primer is. Ook de foundation wordt makkelijk aangebracht en blijft beter zitten. De resultaten zijn mooi te noemen. Het serum heeft een soort van opstrakkend effect van de huid en daarnaast maakt het de huid net als een goede primer mooi glad en opgevuld.

Zou de Liquid Tape dan ook een succesnummer zijn?

Het product komt in een smalle tube. Je moet de mond een kwartslag draaien (net als een draaidop tube) en dan kan je door te knijpen de juiste hoeveelheid product op de applicator aanbrengen. Daarna niet vergeten de mond weer om te draaien. Anders blijft de tube het product spuwen, terwijl je het aanbrengt.

Sabine Aanbrengen Liquid TapeDe Liquid Tape moet aangebracht worden voordat je je creme aanbrengt. En dan moet het ook nog opgedroogd zijn. Het werkt als een soort van tape, waarbij polymeren de huid als het ware straktrekken en hyaluronzuur en procollageen de huid verstevigen.

Alles wat je er overheen aanbrengt, moet kloppend aangebracht worden om de tape niet stuk te maken (kortom: serum, dagcreme, foundation, alles……..). De manier waarop je het product aanbrengt is ook nog bepalend. Let dus goed op: je kan ook je rimpels of slappe huid naar beneden trekken, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Eerst flink stoeien en pielen

In het begin was het echt even stoeien en pielen om de juiste manier van aanbrengen te vinden. De geschreven instructie was me niet helemaal duidelijk. Gelukkig bood het volgende filmpje wat houvast:

https://www.youtube.com/watch?v=hsKezL0jJP4

 

De tape is met behulp van de instructievideo goed aan te brengen. Je moet het product ruim 3 minuten laten drogen, voordat je iets er overheen gaat aanbrengen. Dit duurt best lang als je haast hebt. Op de plekken waar je de tape aangebracht hebt, ervaar je een licht trekkerig gevoel, alsof de huid strak staat. Dit gaat niet weg als er een crème overheen wordt gesmeerd. Het is als het ware een zacht en onzichtbaar plakbandje, waarmee je de huid omhoog trekt.

Sabine Rullen FoundationRullende foundation

Nadat mijn dagcreme is aangebracht kan ik in de weer met de foundation. Ook deze breng ik kloppend aan. Helaas begint mijn foundation licht te rullen. Niet echt prettig.

Eindoordeel

Ik ben eerlijk gezegd niet onder de indruk van het de Liquid Tape. Ik ervaar geen contourverbetering, opliftend effect noch een stevigere huid. Daarnaast vind ik het een zeer bewerkelijk product. De droogtijd is vrij lang en het daarna aanbrengen van andere verzorgingsproducten en foundation gaat lastig. Je ziet dit terug in de minpunten bij mijn review.

Jammer, want het serum van deze lijn is een groot succes met alleen maar pluspunten, wat mij betreft. Mijn huid oogt direct strakker en het is een hele fijne primer. Een aanrader!

Lees ook