Zo'n klein potje, maar het werkt wel!

04:22 - 02:37
luistertijd 04:22 - leestijd 02:37

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized complex

Jullie hebben dit product hoogstwaarschijnlijk al zien staan in mijn lijstje met favo producten  van 2010. Ik ben absolute fan van de Advanced Night Repair Eye!

Wat is het nou dat deze crème zo bijzonder maakt? Estée Lauder meldt op haar site dat onze huid elke dag blootstaat aan veel negatieve invloeden (luchtvervuiling, zonnestralen, sigarettenrook en zelfs emotionele stress als gevolg van onze manier van leven) die de huid beschadigen. Geen nieuws volgens mij…..

De technologie van Advanced Night Repair helpt opgelopen schade constant te herstellen en nieuwe schade te voorkomen. Maar dat doet toch elke crème?

Advanced Night repair schijnt de klokgenen gelijk te stellen. Blijkbaar zitten er in onze huid klokgenen die helpen om haar natuurlijke functies te vervullen: ‘s nachts herstellen en overdag beschermen. Helaas schijnen de klokgenen ontregeld te worden door negatieve invloeden en het ouder worden.

De klokgenen dienen dan ook af en toe gelijkgezet te worden: het zogeheten synchroniseren. Om dit te bewerkstelligen heeft Estée Lauder dan ook de exclusieve Chronolux™-technologie ontwikkeld. BeautyJournaal heeft er al eens uitgebreid bij stil gestaan.

Ik bestudeer eerst maar eens de verpakking. Het eierschaalblauw doosje met gouden zegeltje met de letters E en L verklapt dat ik ga genieten van een Estée Lauder product. Vol verwachting open ik het doosje op zoek naar het potje. Jeetje wat een teleurstelling is dat zeg. Het doosje is half opgevuld met een kartonnen bedje waar het potje in zit. Het potje is veel kleiner als het doosje doet voorkomen. Jammer!

Nu maar hopen dat het product fijn is en de klokgenen bij mij makkelijk te synchroniseren zijn. Er moet iets goedgemaakt worden. Het bruine potje bevat een vloeibare vaseline-achtige substantie die ik met een losse applicator uit het potje moet lepelen. Het is de bedoeling dat ik de substantie ’s ochtends en ’s avonds met drie stippen op de huid rond de ogen aanbreng. De drie stippen dienen voorzichtig uitgewerkt te worden met de vinger.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een pipetje prettiger vind werken. Ik raak een applicator kwijt en dat ding wordt eigenlijk altijd vies. Niet heel hygiënisch. Daarnaast ben ik ook een beetje verbaasd: het product heet toch Advanced NIGHT repair en niet Advanced NIGHT & DAY repair? Verwarrende naamstelling als je het product twee keer daags moet aanbrengen.

‘Na twee maanden  is de huid rond mijn ogen zachter en zijn de lijntjes minder zichtbaar. Zelfs mijn kringen zijn minder donker! Ik heb nog nooit zo’n goed effect ervaren van een crème.’

Nou daar gaan we dan: Ik breng drie druppels aan op de huid onder mijn ogen en een op het bovenste ooglid (helpt het ook tegen hangende boven oogleden?). Het smeert lekker uit en trekt snel in de huid. In de ochtend kan ik binnen een minuut camoufleren, om vervolgens mijn foundation aan te brengen. De emulsie gaat niet klonteren. De geur is niet uitgesproken, wat ik eigenlijk ook wel prettig vind.

Sabine concludeert:

Na een maand is de geïrriteerde huid (de huid rond mijn ogen is snel droog), rustiger geworden. Het is minder droog en lijkt zelfs wat soepeler te zijn. Daarnaast lijkt het alsof de lijntjes (expressie rimpels) minder duidelijk zijn geworden. Daar ben ik al blij mee.

Na twee maanden zijn de rimpels nog minder geworden. Ik moet stevig grimassen of lachen, of een nacht slecht hebben geslapen, om de rimpels weer tevoorschijn te toveren. In tegenstelling tot twee maanden geleden. Ik merk ook dat mijn kringen minder aanwezig zijn. Ik hoef zelfs niet meer te camoufleren onder de foundation!

Kortom Estée Lauder Advanced Night Repair Eye is top! Het is prijzig en je voelt je een beetje belazerd als je de pot uit het doosje haalt, maar de werking maakt alles goed. Ik ben om! Nu ook maar eens het Advanced Night Repair serum  voor het gezicht proberen.

Lees ook