Maakt de droge zacht en vervaagt fijne lijntjes

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

sabine

Estée Lauder Revitalizing Supreme oogcrème

Voor BeautyJournaal mag ik dit keer een oogcrème van Estée Lauder testen. De Estée Lauder Revitalizing supreme global anti-aging eye balm hoort bij de Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Crème welke dit jaar de Marie Claire beautyprijs Prix d’Excellence ontving.

Deze anti-aging eye balm is een crème die speciaal voor de Europese vrouw is ontwikkeld. Estée Lauder claimt dat het de huid rond de ogen verzorgt, verjongt en revitaliseert. Er zijn verschillende technologieën gecombineerd om rimpels, lijntjes en donkere kringen te bestrijden. In dit artikel welke eerder verscheen op BeautyJournaal staat een mooie opsomming van deze technologieën en in dit artikel worden deze heel helder toegelicht.

Hieronder vind je een korte samenvatting van alle gebruikte technologieën:

  1. SIRT-1 technologie – Sirtuines zijn eiwitten en boodschappers die op genetisch niveau ervoor kunnen zorgen dat een lichaamscel langer leeft. Het principe is vertaald naar de huid en men heeft gekeken hoe en welke stofjes dit effect kunnen nabootsen zodat ook huidcellen langer blijven leven en op vollere kracht hun functies blijven uitoefenen. Een van de belangrijkste stoffen bleek uit rode wijn te komen: resveratrol. Dit klinkt positief, maar als je doorleest in het artikel, blijkt dat cosmetische wetenschappers niet onverdeeld enthousiast zijn. Waarom zou je huidcellen, die vanwege veroudering niet meer van optimale kwaliteit zijn, langer in leven willen houden?
  2. IntuiGen-technologie – De natuurlijke NRF2-werking van de huid wordt gestimuleerd. Waardoor de huid van binnenuit revitaliseert. Wat is nu het NRF2 systeem? Ook hier geeft dit BeautyJournaal artikel een antwoord op: ‘Onze lichaamscellen verdedigen zichzelf tegen vrije radicalen en andere schadelijke oxidanten met een hele batterij aan enzymen en vrije-radicalen-vreters: het Nrf2 systeem genaamd. Dit is een wetenschappelijke bevinding die de afgelopen jaren veel aandacht heeft gehad. Broccoli bevat een stof die sulforaan heet. Het is in staat het Nrf2 systeem een prikkel te geven en zodoende te beschermen tegen bijvoorbeeld kanker.’
  3. Triple Nourishing Complex – het hydrateert de huid van binnenuit. Het complex bestaat onder andere uit antioxidanten en lipiden die de vochtbalans op peil houden.

Het klinkt allemaal heel ingewikkeld en ik ben dan ook zeer benieuwd of het ook doet wat het belooft. Estée Lauder is daar in ieder geval van overtuigd, anders zouden ze geen campagne starten waarbij ze vrouwen via The Insiders gratis potjes laten testen in ruil voor een review. Vernieuwende manier van marketing binnen de beautywereld. Nou doen we dat al jaren bij BeautyJournaal met het vaste testpanel en deze zijn altijd kritisch.

De verpakking

De verpakking (een potje van 15ml) is aantrekkelijk; het heeft een mooie cosmetische uitstraling. Ik kreeg een potje zonder doosje opgestuurd, waardoor er geen spateltje bij zat. Dat vind ik toch minder hygiënisch. Wellicht zit dat wel in het doosje. Nu moest ik telkens met mijn vingers in de crème. Ik ben altijd grote voorstander van pompjes en spateltjes, omdat je dan de crème zelf niet ‘besmet’.

Het gebruik

De crème heeft een lichte, prettige cosmetische geur. De textuur van de crème is romig en stevig, maar smeert wel heel fijn uit. Dat was in het begin even wennen, omdat je al snel teveel crème op de huid aanbrengt. Maar na een week kreeg ik door hoeveel ik nodig had. De crème trekt zeer snel in de huid en laat een zachte, gevoede en gladde huid achter. Prettig! De huid rond mijn ogen is zeer droog en voelt vaak trekkerig aan en dat was echt beduidend minder na het smeren van deze crème. Ook heb ik de crème een paar keer gebruikt als masker om een extra boost te geven. Dan moet je de crème wat dikker aanbrengen en twee minuten laten intrekken en het dan voorzichtig weghalen. Eerlijk gezegd vond ik dit gek klinken. Het is toch zonde om het product weer van je gezicht af te halen, als je daarna toch weer oogcrème op moet doen? Maar goed, ook dit moest ik uitproberen. Het geeft de huid rond de ogen inderdaad een extra boost en is een soort van EHBO truc bij een verlepte oogopslag na een slechte nacht, of een avondje doorhalen.

sabine1Sabine concludeert:

Na een week gebruiken zag mijn huid er rustiger en gladder uit. Na vier weken (zoals Estée Lauder ook claimt) zijn de kleine lijntjes verminderd. Dit zijn wel mijn droogterimpels, want de echte rimpels blijven gewoon zichtbaar. Daarnaast merk ik dat de rode vlekjes (net naast het oog) die veroorzaakt worden door een droge huid ook verdwijnen. Kortom: droogtelijntjes en rode vlekken verdwijnen. Diepere rimpels niet! Ik ben dus al met al best tevreden met de Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Eye Balm. Het is een fijne crème die zeker wat doet en fijn in gebruik is

Lees ook