Het testteam is duidelijk toe aan de lente

10:37 - 06:22
luistertijd 10:37 - leestijd 06:22

Homepage Maandfavoriet Februari 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten februari 2016

We hebben in februari nog behoorlijk wat winters weer gehad en dat zie je terug in de testpanel favorieten. Daar waar de een op zoek is gegaan naar producten voor een winterse droge huid of gespleten nagels, grijpt de ander naar producten die aan het voorjaar doen denken. Lees mee!

Touch IT UPSabine: Trend IT UP Touch of Vintage

Ik ben net terug van een weekje Duitsland met de familie. Heerlijk bijgekomen en genoten van de sneeuw. Maar omdat het niet elke dag mooi weer was, had ik ook alle tijd om even te ‘store checken’. Ik werk bij een retail design bureau en ook buiten mijn werk om kan ik het niet laten om winkels te bezoeken.

Duitse nagellak

Deze keer kwam ik terecht bij de drogist van Duitsland: DM (Drogerie Markt). Wat een ontzettend fijne winkel. Goed uitgelicht, ruim aanbod, mooie presentaties van producten en vergeleken bij Nederland: extreem gunstig geprijsd. Kortom: Ik ben los gegaan. En trof ook een bijzonder leuk eigen merkje van DM voor Cosmetica: Trend IT UP. Ze hadden een mooi aanbod, met een soort van subrange: Touch of Vintage. Allemaal lekkere pasteltinten! Ik kon mijn hart ophalen bij de nagellakjes, maar ook de eyeliner stiften in lila en lichtgroen waren snoepjes die ik niet kon laten liggen.

Neus maar even rond op de pagina van Trend IT UP. Mocht je in de buurt van Duitsland wonen of er zijn: Loop dan vooral de DM in.

Rihanna RogueCindy: Rihanna Rogue

De afgelopen tijd merk ik dat ik regelmatig grijp naar een opvallende celebritygeur die echt anders is dan andere. Doorgaans zijn geuren van celebrities zoet met veel fruit. Ze moeten een breed maar vooral jong publiek aanspreken en die houden nu eenmaal van zoet.

Stoer, pittig zoet, echt verrassend

Rihanna Rogue is echter totaal anders, een stoer parfum dat past bij de zangeres, maar ook bij een gewone blonde Hollandse zoals ik. Rogue is wel fruitig en ook zoet, voornamelijk in de opening. Maar al snel verandert het zoete fruit in een diepere bloemengeur met een suedenoot, die de geur meteen een pittig en verrassend accent geeft. Ze doet een beetje denken aan Bottega Veneta hoewel die laatste veel poederiger is en ook wat deftiger aandoet.

Rihanna’s parfum blijft passen bij haar doelgroep en is eerder streetwise te noemen. Het zoete herfstfruit maakt de geur meer ‘fun’. Rogue heeft onder meer jasmijn, roos, pruim en suede en in de basis vooral amber, patchouli en vanille.

***Shop hier online

Only You NagellakremoverEsther Kalkman: Only You Miracle nagellakremover

Mijn favoriet van deze maand is de Only You Miracle nagellakremover. Deze nagellakremover zit in een schattig roze potje met erin een spons. Je kunt één voor één je vingers in de vochtige spons steken. Houd je vinger een paar seconden stil, zodat de nagellak de remover op kan nemen en draai daarna je vinger tot de nagellak loskomt. Vooral bij het verwijderen van glitternagellak is dit een uitkomst.

Wat ik vooral erg fijn vind aan deze remover is dat ‘ie aceton-vrij is, maar toch heel snel en makkelijk al je nagellak verwijdert. Een aanrader!

***Beste shopdeal

Gerti: Kiko Long Lasting Eyeshadow Stick

Bijna elk merk heeft tegenwoordig wel een eyeshadow stick: Chanel, Laura Mercier, Bobbi Brown. Een eyeshadow stick is erg handig, makkelijk aan te brengen, met je vingers blenden en klaar. De sticks van Kiko Milano zijn vele malen goedkoper dan die van de luxe merken en doen in kwaliteit  niet onder. Ze kosten €6,90 en zijn ook nog eens regelmatig in de aanbieding. Ze zijn een ideale basis voor je oogschaduw, die blijft dan lekker lang zitten.

Maar ik gebruik ze ook vaak alleen of met een eyeliner. Aan het eind van de dag zitten ze nog goed. Niet helemaal perfect, (de oogschaduw versmelt wat met je huidvet), maar dat heb ik met alle sticks, omdat mijn oogleden wat vetter zijn. De sticks lopen niet uit onder de ogen en ik zie er niet uit als een gothic girl.

kiko eyeshadow sticks

De sticks van Kiko zijn verkrijgbaar in 32 kleuren. Zoveel keuze kom je bij geen enkel ander merk tegen. Ik heb er inmiddels 5. Nummer 38 en 39 zijn favoriet, maar ook 33 is een mooi smokey grijs.  Voor deze prijs kun je lekker uit je dak gaan.

Je koopt ze hier

Kenzo Jeu dAmour ElixirEls: Kenzo Jeu D’Amour L’Élixir

Deze tijd van het jaar kijk ik uit naar de lente en daar hoort een nieuw geurtje bij. Een van mijn favoriete merken daarin is Kenzo. De geuren zijn net even wat anders, spannender, verrassender. Een nieuwe geur van Kenzo is Jeu D’Amour L’Élixir.

De beschrijving maakte mij nieuwsgierig: Verboden Braambes en Bloedmanderijn zorgen voor verleidelijke noten, voordat er plaats wordt gemaakt voor verslavende en kostbare Tuberoos. De laatste hartslagen verhullen Vanille en hypnotiserende noten van Rum. De geur is intenser en krachtiger dan van Jeu D’Amour. Je hebt maar een paar druppels nodig om je de hele dag met deze bijzondere geur de omringen. Ik heb er weer een favoriete Kenzo geur bij.

***Shop hier online

Sisley Lip TwistEsther van Gent: Sisley Phyto Lip Twist

Mijn favoriet deze maand is de Phyto Lip Twist van Sisley. Dit XXL potlood is een lipbalsem, maar geeft de kleur van een lippenstift en de glans van een gloss. Het product is gemakkelijk zonder spiegel aan te brengen en het potlood werkt met een draaimechanisme, dus slijpen is niet nodig.

Ik werd meteen aangetrokken door de zebrastreepjes op de verpakking, ik ben namelijk heel gevoelig voor alles wat een dierenprintje heeft. Ikzelf heb gekozen voor Nude, een prachtige zachte kleur, maar er zijn naast Nude nog 5 kleuren verkrijgbaar. Mijn lippen hebben een mooi kleurtje, een prachtige glans en voelen gehydrateerd aan.

***Beste shopdeal

Collistar Talasso ScrubSimone: Collistar Firming Talasso Scrub

Ik ben een grote fan van de bodyproducten van Collistar. En deze scrub mag wat mij betreft zeker niet in je collectie ontbreken. De geur van de scrub doet me denken aan een tropisch eiland en na het scrubben voelt je huid heerlijk zacht en glad, waardoor een bodylotion eigenlijk overbodig is. En dat scheelt natuurlijk ook weer een hoop tijd! Hawaiaans rood zout (dat klinkt toch heerlijk) en kersenpitpoeder zorgen voor de exfolierende eigenschappen van deze scrub.

Maar naast exfoliëren, verstevigt kersenolie, rijk aan omega 2 en 6 en vitamine A en E je huid. Kersen-, jojoba- en tarwekiemolie zorgen voor een heerlijk zacht en glad gevoel na het scrubben. Dep je huid zacht droog na het douchen. Het resultaat is een mooi glanzende huid die het wellnessgevoel zo je badkamer in brengt. Je huid voelt glad, mooi en gevoed.

***Shop deze fijne scrub hier online

Pearl Drops Coffee and TeaSu Chen: Pearldrops Koffie & Thee

Een tijd geleden heb ik voor  Beautyjournaal de Pearl Drops Pure Bleaching White uitgetest. Lees hier mijn review. Na 7 dagen had ik een mooi resultaat geboekt. Maar ik heb het daarna niet echt onderhouden.

Nu na zoveel kopjes koffie en thee verder, merk ik toch dat er weer aanslag op mijn tanden is gekomen, waardoor ze er wat geler uit zijn gaan zien. Omdat ik vrij gevoelige tanden heb, poets ik altijd met tandpasta voor gevoelige tanden. Toevallig kwam ik Pearl Drops Koffie & Thee tegen en ik was razend benieuwd of dit product net zo goed zou zijn als wat ik eerder had uitgetest.

En jawel… Ik merk na 10 dagen dat mijn tanden er witter en frisser uitzien. Daarnaast is het niet agressief en krijg ik er geen gevoelige tanden van. Een prima tandpasta om aanslag te voorkomen en om mooie witte tanden te behouden.

***Beste shopdeal

OPI Nail EnvyCorine: OPI Nail Envy Strength+Color

In de winter, wanneer mijn weerstand wat lager is, merk ik vaak dat mijn nagels splijten en dan vooral de nagels van mijn duimen. Meestal los ik dat op door ze kort te houden, maar afgelopen maand heb ik een product ontdekt dat mijn nagels sterker maakt: OPI Nail Envy Strength+Color. Dit product bevat proteïne en calcium voor sterke nagels, maar ook een leuk kleurtje. Het oog wil immers ook wat. De zachtroze kleur Bubble Bath is mijn favoriet. Je kunt in één keer twee laagjes aanbrengen op een goed gereinigde nagel (geen basecoat nodig!), of iedere dag een laagje. Die laatste methode bevalt me wel, aangezien je nagels er op die manier altijd ‘versgelakt’ uitzien.

Voor een beetje extra verzorging van mijn handen en nagels gebruik ik ook de voedende OPI Avoplex Nail & Cuticle Replenishing Oil en de hydraterende OPI Avoplex High-Intensity Hand & Nail Cream. Mijn handen en nagels zijn de afgelopen maand zichtbaar opgeknapt en nu weer klaar voor de lente. Een aanrader!

***Shop hier online

chanel hydra beauty lotionMonique: Chanel Hydra Beauty Lotion Very Moist

Het is bij mij in februari altijd het zelfde liedje. Mijn huid is in die maand ineens gort en gort droog en zeer vochtarm. Dit weet ik inmiddels en gebruik ik ook in mijn dagelijkse regime een extra bevochtiger. Deze keer is dat Chanel Hydra Beauty Lotion Very Moist. Er zit een overdosis glycerine in, aangevuld met Camellia Alba extract dat het huidmetabolisme een extra boost geeft. Het is een lotion die je na de reiniging aanbrengt. Vanwege de glycerine is het lobbig en masseer je het dus in.

Gebruik niet teveel, het moet maar een dun laagje blijven en het werkt serieus goed. Het is lekker zuinig in gebruik en ik ben hier zeer zeer tevreden over. Ik ben de trekkerigheid onmiddellijk kwijt. Fijne lijntje rond de ogen worden gladgestreken – altijd een teken van goede moisturizing en het matcht goed met mijn andere huidverzorging op dit moment. De hele dag comfortabel!

*** Shop hier Chanel Hydra Beauty producten online.

Lees ook