Geteste producten

Getest Pearl Drops Pure Bleaching White

Su Chên Wong
Geschreven door Su Chên Wong

Een stralende glimlach in zeven dagen?

BeautyJournaal heeft een nieuwe tester in het testteam: Su Chên Wong. Oprichter en eigenaar van Beautyinstituut Su Chêns in Etten-Leur. In haar beautyinstituut werkt Su Chên niet alleen aan huidverbetering, ze biedt in samenwerking met een tandenbleekspecialist ook behandelingen aan voor een stralend gebit. Met haar kennis van tanden bleken is Su Chên de perfecte tester om Pearl Drops Pure Bleaching White te testen. Haar eerste review lees je hier.

Een stralende glimlach

Wie wil dit nou niet?! Mijn allereerste ervaring (jaren geleden) met tanden bleken was met gel en een bitje voor thuisgebruik. Helaas was deze ervaring erg pijnlijk na de behandeling. Ik kon 48 uur niet normaal eten of drinken. Zelfs praten deed pijn aan mijn tanden.

Su ChenTandenbleekspecialist

Momenteel werk ik zelf met een tandenbleekspecialist in mijn instituut. Deze ervaring is totaal anders dan mijn eerst ervaring van jaren geleden. Na 25 minuten bleken met non-peroxide gel en een UV lamp behaalde ik het resultaat van 2 tinten witter dan voorheen. Het is totaal niet pijnlijk en ik kan na 4 uur gewoon alles weer eten en drinken. Zou Pearl Drops dit effect ook hebben? Ik test het voor je uit.

De belangrijkste ingrediënten

De set bestaat uit twee flacons, een Brightener en Activator Serum. In de Brightener zit Sodium Chlorite verwerkt. In het Activator Serum zit Propylene Glycol. Deze twee ingrediënten zorgen voor een chemische reactie tussen de Brightener en het Activator Serum. Juist door deze reactie ontstaat Chlorine Dioxide, het belangrijkste ingrediënt om tanden witter te maken. Dus het is van belang dat je deze twee producten goed op elkaar gebruikt. Verder zit in het Activator Serum Mentha Piperita Oil verwerkt dat er voor zorgt dat je een frisse smaak krijgt tijdens het gebruik. Wat goed is om te weten is dat sommige stoffen in water oplosbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat tijdens het bleken je tanden goed droog zijn.

Gebruiksinstructies

De gebruiksinstructies spreekt bijna voor zich. Dat is fijn, want soms is het bleken van je tanden met een setje voor thuisgebruik een geknoei en niet altijd even duidelijk. Ter voorbereiding: poets je tanden met een gewone tandpasta.

Stap 1

Schud het glans serum (flacon 1) 3 tot 5 seconden. Breng het royaal aan op het tandoppervlak en laat het gedurende 30 seconden inwerken, zonder aan te raken met lippen of tong.

Stap 2

Schud nu het activatie serum (flacon 2) gedurende 3 tot 5 seconden. Breng het op het tandoppervlak aan met meerdere penseelstreken en wacht opnieuw 30 seconden, zonder aanraking van de tanden met de lippen of de tong, totdat het activatieproces is voltooid. Na 20 minuten spoel je nog even je mond. Daarna mag je weer eten en drinken.

Aan de slag

Het wordt gelukkig duidelijk op het flesje aangegeven wat stap 1 en wat stap 2 is. Verder zit er ook een kleurenkaart in de verpakking met verschillende tinten, zodat je aan het einde van de behandeling goed kan vergelijken. Ik gebruik de tandenkleurwaaier van onze tandenbleekspecialist; hiervan komen de kleuren beter overeen met echte Tanden kleurenwaaiertanden.

Ik weet uit ervaring dat bleken het beste gaat als je tanden speekselvrij zijn; op die manier worden de werkzame stoffen niet verdund door je speeksel. Nu heb ik vóór gebruik even 3 seconden een haarfohn op mijn tanden gezet.

Even breed glimlachen

Na het aanbrengen van de eerste flacon (Brightener) mag je 30 seconden breed glimlachen in je badkamer. Let er op dat je lippen je tanden niet raken. Dit kan het proces van omzetten naar Chlorine Dioxide verstoren! Na 30 seconden breng ik de tweede flacon (Activator) royaal over mijn tanden aan. Ook dit mag 30 seconden drogen, dus wederom weer even breed glimlachen.

Geen vieze smaak

Wat mij opviel, was dat ik geen vieze nasmaak in mijn mond had. Het was meer de smaak van ‘na het polijsten bij de tandarts’. Dit komt door de stof Mentha Piperita Oil. Gelijk na het aanbrengen had ik al het idee dat mijn lichter van kleur waren. Ik heb van nature al vrij witte tanden, maar toch leken ze nog frisser. Dit belooft wat na 7 dagen gebruiken.

Een week testen

Het fijne is dat je het product per tand kan aanbrengen, doordat je geen bitje nodig hebt. Ik heb vooral de aandacht gegeven aan mijn hoektanden. Deze zijn toch wat geler dan de rest van mijn tanden. Na 7 dagen 2x daags de Pearl Drops gebruikt te hebben, zie ik duidelijk verschil. Mijn hoektanden lopen qua kleur nu gelijk met de rest van mijn tanden.

Pearl Drops Tandenkleurkaart Su

Het kleurverschil na 7 dagen testen met mijn eigen kleurkaart uit de salon.

Een kleine kanttekening

Je kunt je tanden niet witter maken dan je natuurlijke kleur. Dit wil zeggen, de kleur die je hebt gekregen gedurende de wisseling van melktanden naar grote mensentanden. Wil je toch een Hollywood Smile (persoonlijk vind ik dit heel onnatuurlijk)…. Kies dan voor facings over je tanden. Wil je meer weten over tandenbleken of facings, vraag dan advies bij een specialist! Het is goed dit in gedachten te houden bij het beoordelen van een product als Pearl Drops.

Conclusie

Ik moet Pearl Drops zeker credits geven. Mijn tanden zijn inderdaad witter na 7 dagen en ze zijn niet gevoelig geworden. Daarnaast zijn de producten erg gemakkelijk in gebruik en wordt alles duidelijk uitgelegd.

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik
 • Geen irritatie of pijn
 • Na 20 minuten mag je alweer eten en drinken
 • Minpunten
 • Na 20 minuten moet je even je mond spoelen; dat vergat ik wel eens.

Over deze schrijver

Su Chên Wong

Su Chên Wong

Su Chên (1985) is schoonheidsspecialiste en ondernemer in hart en nieren. Alles wat betrekking heeft op beauty heeft de interesse van Su Chên. Door haar passie is haar bedrijf Beautyinstituut Su Chên’s, opgericht in 2007, uitgegroeid tot een team van 3 werknemers en één van de grootste instituten in Etten-Leur.

8 reacties

 • Bedankt Su! Ik kan natuurlijk eerst de facing doen, en kijken of die nog wat witter wil worden. Zo ja, dan doe ik daarna de overige tanden. Zo nee, dan alleen de hoektanden.
  Leuk, beetje experimenteren 😉

 • Hoi dames leuk jullie reactie! Bedankt
  Voor Kim: oei das minder! Vervelend dat je tanden gevoelig waren na jouw peperdure behandeling. Ik heb ook tandpasta voor thuis (V-white) om de aanslag te voorkomen. Ik heb wel gevoelige tanden daarvoor gebruik in mondspoelwater van elmex. De tandpasta gebruik in niet dagelijks. Ik gebruik de v-white in de avond en om de dag.
  Voor Esther: er is geen nabehandelingstermijn! Je mag de pearl drops gebruiken tot je tevreden met t resultaat. Door inderdaad consumtiegedrag komt de aanslag weer terug. Wil je echt lang genieten van wittere tanden dan is koffie, thee, roodvlees, rode wijn, roken etc vermijden. Zoveel mogelijk kleurloze voeding ? Maar dat is wel heel drastisch ?. Maar is de aanslag terug kan he t weer oppakken.
  Voor els: ik zal op 27 nov breedglimlachen naar je ?
  Voor Joke: als de afving aanslag heeft kan t toch nog wat witter worden. Een tip mocht je echt alleen de hoektanden willen doen, breng er een dubbele laag aan. Dat heb ik ook gedaan en van tevoren goed smeekselvrij maken succes!

 • Wat een idee om alleen de hoektanden te bleken! Die zijn bij mij ook een stuk donkerder.
  Helaas heb ik over één van mijn voortanden een porseleinen facing omdat die tand een stukje naar achteren stond. De facing was aangepast aan de kleur van mijn tanden en deze facing kleurt niet mee als ik mijn tanden laat bleken. Oftewel heeft bleken geen zin. Het positieve is wel dat deze facing er al bijna 20 jaar op zit en nog steeds dezelfde kleur heeft als mijn tanden, dus die zijn niet donkere geworden (tenzij het porselein toch verkleurd is).
  Maar die hoektanden, dat ga ik echt proberen, ik hoop ik die nog iets lichter kan krijgen.

 • Welkom Su! En een leuke review! Ik ben nooit een voorstander geweest over het bleken van tanden. Maar als ik dit zo lees…. misschien toch maar een keer uitproberen.

 • Leuk artikel Su! Welkom! 🙂 Wat super dat je bij dit product geen vieze smaak hebt en geen gevoelige tanden. Is er ook een bepaalde nabehandelingstermijn? Of werkt dat niet zo? Ik kan me voorstellen dat koffie e.d. je tanden weer donkerder/geler maakt.

 • Oef, ben ook erg benieuwd naar jouw gepatenteerde tandpasta! En Su, uitstekende review!?

 • Leuk om te lezen! Ik heb afgelopen donderdag een peperdure bleekbehandeling gehad die ook nog eens pijnlijk was. Ok, mijn gebit is weer prachtig wit maar 2 dagen alleen maar kleurloze voeding en ook nog eens zenuwpijnen heb ik er nooit meer voor over. Ik gebruik nu een gepatenteerde tandpasta uit hun praktijk waarvan ik zeker merk dat deze ook echt zijn werk doet. Maar erg leuk om te weten dat er meer mogelijkheden zijn die ook werken!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.