Corine is dol op het enorme assortiment en de spotprijsjes! Shopverslag….

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Wie wel eens een stedentrip heeft gemaakt naar Italië of Spanje heeft ze vast wel gezien… die schitterende winkels van Kiko Milano, met make-up in alle kleuren van de regenboog. Het is er altijd druk en dat heeft een reden.

Kiko Milano is een merk dat professionele make-up en kwalitatief hoogwaardige skincare aanbiedt voor een zeer zacht prijsje. Producten zijn toegankelijk en eenvoudig in gebruik, speciaal ontworpen voor de vrouw die ervan houdt te spelen met kleur.

Made in Italy

Bij dit van oorsprong Italiaanse merk, dat in 1997 werd opgericht, zijn de ‘roots’ tot op de dag van vandaag nog goed zichtbaar. Milaan is immers niet voor niets de stad van de fashion, kunst en design, en deze invloeden zie je terug in de productlijnen van Kiko. Creativiteit gaat hand in hand met innovaties en formules die zacht zijn voor de huid.

Kiko Milano richt zich op vrouwen van alle leeftijden; met trendy seizoenscollecties voor jonge(re) klanten en een scala aan vaste make-up producten voor de klant ‘op leeftijd’.

Kiko Milano verovert Europa

De eerste Nederlandse Kiko Store in Amstelveen.

Het afgelopen jaar heeft Kiko Milano zijn grenzen uitgebreid en in rap tempo nieuwe winkels geopend in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. En niet te vergeten in Nederland. In ons land werd afgelopen november de eerste Kiko Milano Store geopend in Amstelveen. Er zullen snel meer winkels volgen, waaronder in Almere en Rotterdam.

Kan je niet wachten tot Kiko bij jou in de buurt zijn deuren opent? Bezoek dan alvast de webshop.

Veel voor weinig?

Als je de lage prijzen van de producten van Kiko Milano ziet, zou je bijna argwaan krijgen. Is goedkoop in dit geval geen duurkoop?

Vorige maand was ik zelf in Sevilla en heb een bezoek gebracht aan de Kiko Store aldaar om de proef op de som te nemen.

In Sevilla nam ik zelf de proef op de som. Een kleur uitkiezen viel nog niet mee…

Ik kocht een crème-oogschaduw, lipgloss, nagellak en ook nog een poederoogschaduw (de laatste als cadeautje voor mijn zusje) voor het totaalbedrag van 16 euro (!!). Bij terugkomst in Nederland heb ik de producten meteen uitgeprobeerd.

Nagellak in kleur 479, Creamy Lipgloss in kleur 101 en Supreme Eyeshadow in kleur Posh Crystal Rose. Bij de oogschaduw zit zelfs nog een handig kwastje met beschermkapje.

De lipgloss doet me nog het meeste denken aan de Chubby Stick van Clinique. De gloss heeft een zachtroze kleur, geeft een mooie glans en voedt tegelijkertijd de lippen. Ik moet de gloss iets vaker aanbrengen dan zijn duurdere ‘broertje’ van Clinique, maar verder merk ik geen verschil.

De nagellak is ietwat stroperig, maar lakt verder prima. Het voordeel van een iets dikkere nagellak is dat je aan één laagje genoeg hebt. Een oké product (zeker gelet op de prijs), dat met een goede basis- en topcoat met gemak vier dagen mooi blijft zitten.

De uitschieter in positieve zin is de crème-oogschaduw. Dit soort oogschaduws lopen vaak na enkele uren al in de oogplooitjes. Kiko is erin geslaagd een formule te ontwikkelen, waarbij dat niet gebeurt. De creme is niet te dik of pasteus en brengt fijn aan.

Kortom, fijne producten voor een evenzo fijne prijs. Je shopt ze hier.

Lees ook