Cosmetisch medisch Gezicht Gezondheid Klinieken Lichaam Operatietechnieken

Mona Lisa Touch laserbehandeling bij vaginale droogheid

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Unieke methode bij pijnklachten – FDA approved.

Mona Lisa Touch laserbehandeling bij vaginale droogheid

Vooral naarmate vrouwen ouder worden kunnen ze erg hinderlijke klachten ondervinden van vaginale droogheid. De huidwand van de vagina wordt dunner en daardoor ook droger. Dit is niet alleen pijnlijk bij het vrijen maar ook tijdens het lopen. Een brandend gevoel kun je de hele dag ervaren.

Afname oestrogeen veroorzaakt pijn

Een lezeres heeft ons wel eens geattendeerd op een supplement dat dit tegen kan gaan, dit lees je hier, maar sinds eind 2014 is er ook een spectaculaire laser met FDA approval op de markt gekomen: de Mona Lisa. Een pijnloze CO2 pulsed laserbehandeling die ook maar enkele minuten duurt en in staat is om de cellulaire matrix in de huid een boost te geven waardoor onder meer nieuw collageen aangemaakt gaat worden.

Dit zorgt voor huidverdikking en ook weer een gezond weefsel. De zuurgraad van de huid herstelt ook weer naar normale waarden. De conditie van de vaginale omgeving hersteld zich weer naar pre-menopausale condities net zoals dat gebeurt na een oestrogeentherapie, zo vertellen de uitvinders.

De behandeling is volgens de uitvinders ook geschikt voor vrouwen die droogte ervaren na kankerbehandelingen.

Bekijk hier ook een bedrijfsfilm van Deka, de uitvinder van deze laser:

 

De behandeling wordt nu door de Roosevelt Kliniek in Nederland aangeboden, gespecialiseerd in gyneacologische en dermatologische aandoeningen. Lees hier verder.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

7 reacties

 • Hoi Mootje, voor zover ik weet worden behandelingen tegen urine verlies en weefsel verslapping niet vergoed in ons land, maar je kunt het beste je eigen zorgverzekeraar hierover bellen. Heb ik je met dit antwoord een beetje geholpen?

 • Ik heb inmiddels een eerste behandeling gehad bij de Rooseveltkliniek en het resultaat is bemoedigend! Nog 1 of 2 behandelingen te gaan en dan ben ik hopelijk verlost van dit probleem. Ik hou jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen, 40% van de vrouwen heeft na de overgang last van boven beschreven klachten en uit eigen ervaring weet ik dat huisartsen en gynaecologen van toeten noch blazen weten. Ook ik vond het moeilijk om het bespreekbaar te maken bij mijn huisarts en ik neem aan dat dit voor meer vrouwen geldt. Daardoor weten huisartsen waarschijnlijk ook niet hoe groot dit probleem is, mijn huisarts had er zelfs nog nooit van gehoord! En de gynaecoloog die ik hiervoor ooit bezocht had als enige oplossing een hormoonzalf.
  In de Rooseveltkliniek werd mij verteld dat er iemand van de Nederlandse gynaecologenvereniging zou langskomen om te horen wat de ervaringen zijn met de Mona Lisa-behandeling. Dus laten we hopen dat er meer aandacht komt voor dit probleem en de behandeling. Jammer is natuurlijk dat de zorgverzekeraar de kosten niet vergoedt: 400 euro per behandeling en, zo is mij verteld, er zijn minstens 2 en soms 3 behandelingen nodig.
  Komen jullie nog met nieuws over deze kliniek zoals jullie eerder meldden?
  Wordt vervolgd.

 • Zwaantje, we hebben goed nieuws! De Roosevelt kliniek in Leiden voert deze behandeling nu uit.
  http://rooseveltkliniek.nl/
  En wij hopen ook van harte dat we binnenkort met de geweldige artsen van deze kliniek nog veel meer kunnen gaan vertellen. Ze zijn gespecialiseerd in de problematieken van de geslachtsdelen, bij vrouwen en mannen.

 • Wooooeeah! Misschien toch nog een leuk sexleven op mijn 57e. Al twee jaar dermate last van boven beschreven problemen dat het leuke er wel af is. En leuker wordt het toch al niet na de overgang. Al die verhalen over de positieve kanten van het ouder worden, ze kunnen mij gestolen worden, wat een flauwekul zeg.
  Ik heb alles geprobeerd aan mogelijke hulpmiddelen om het sexprobleem te tackelen, vergeet het maar. En het complete internet afgespeurd naar oplossingen wat bijzonder teleurstellend was. Men komt niet verder dan het aanraden van een glijmiddel maar dat is maar een deel van de oplossing, dat verhelpt alleen de droogheid. Wat een glijmiddel niet verhelpt is het dunner worden van de vaginawand en dat dunner worden kan veel pijn veroorzaken. Dus toen ik dit bericht las was ik zeer verheugd én heel teleurgesteld te lezen dat je hiervoor in Nederland nog niet terecht kunt. Ben na lang zoeken in mailcontact gekomen met de producent en kreeg het antwoord dat ze in onderhandeling waren met een Nederlandse arts die het mogelijk als behandeling wil gaan aanbieden. Ik wacht ongeduldig af.
  Kunnen jullie hier nog eens navraag naar doen? Wellicht maken jullie iets meer indruk gezien het grotere bereik dat jullie hebben om vrouwen en dus potentiële klanten te enthousiasmeren voor deze behandeling. Geloof me, de groep vrouwen die kampt met dit probleem is groot maar is een zwijgende meerderheid. Ligt nogal gevoelig natuurlijk, al was het alleen maar omdat je als overrijpe 50pluster toch al niet meer mee doet als het gaat om media-aandacht voor vrije, blije en ook nog eens hete sex. Nee, 50plus is bepaald niet hot.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.