Unieke methode bij pijnklachten – FDA approved.

01:33 - 00:55
luistertijd 01:33 - leestijd 00:55

Mona Lisa Touch laserbehandeling bij vaginale droogheid

Vooral naarmate vrouwen ouder worden kunnen ze erg hinderlijke klachten ondervinden van vaginale droogheid. De huidwand van de vagina wordt dunner en daardoor ook droger. Dit is niet alleen pijnlijk bij het vrijen maar ook tijdens het lopen. Een brandend gevoel kun je de hele dag ervaren.

Afname oestrogeen veroorzaakt pijn

Een lezeres heeft ons wel eens geattendeerd op een supplement dat dit tegen kan gaan, dit lees je hier, maar sinds eind 2014 is er ook een spectaculaire laser met FDA approval op de markt gekomen: de Mona Lisa. Een pijnloze CO2 pulsed laserbehandeling die ook maar enkele minuten duurt en in staat is om de cellulaire matrix in de huid een boost te geven waardoor onder meer nieuw collageen aangemaakt gaat worden.

Dit zorgt voor huidverdikking en ook weer een gezond weefsel. De zuurgraad van de huid herstelt ook weer naar normale waarden. De conditie van de vaginale omgeving hersteld zich weer naar pre-menopausale condities net zoals dat gebeurt na een oestrogeentherapie, zo vertellen de uitvinders.

De behandeling is volgens de uitvinders ook geschikt voor vrouwen die droogte ervaren na kankerbehandelingen.

Bekijk hier ook een bedrijfsfilm van Deka, de uitvinder van deze laser:

 

De behandeling wordt nu door de Roosevelt Kliniek in Nederland aangeboden, gespecialiseerd in gyneacologische en dermatologische aandoeningen. Lees hier verder.

Lees ook