Wat een topparfum en heerlijk cadeau!

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

Bij een verleidelijk parfum voor de nacht is een witte bloemengeur misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt. Toch is By Kilian Voulez-vous coucher avec Moi precies dat, en meer….

By Kilian SfeerbeeldDe tuin der lusten

Een vreugdevolle geur die een masker op trekt, dat moet de nieuwste telg in de collectie THE GARDEN OF GOOD AND EVIL van Kilian, zijn. Voulez-vous is geinspireerd op de mythe van de erfzonde, waarbij dit parfum de magie van de liefde en de nacht als onderwerp heeft.

Start als een zomerochtend

Voulez-vous coucher avec Moi begint als een zomerochtend, met een heldere bloemige opening van sprankelende neroli en zwoele gardenia. Gardenia is een tropische en hele sensuele witte bloem, die dan ook meteen haar stempel op dit parfum drukt. De geur heeft wat weg van tuberoos en jasmijn, zoet en zwoel. Voulez-vous coucher avec Moi is een bloemige geur pur sang en dat blijft zo. Hierdoor is deze eau de parfum wel beter geschikt voor dames dan voor heren, ondanks dat Kilian dit onderscheid zelf niet maakt.

Geraffineerde Gardenia, ohlala

Na de sprankelende ochtend ontbloemt de gardenia met ylang-ylang, tuberoos en Bulgaarse roos. Zij ondersteunen het bloemige karakter van het parfum en geven er een onschuldige twist aan. De goede kant van de tuin komt zo tot uitdrukking. Maar in deze tuin huist ook een duivels slangetje en dus is hiermee nog niet alles gezegd.

Behaaglijk….

Want behalve onschuldig bloemig is de gardenia ook zwoel en sensueel, en dat wordt wat later pas duidelijk als de warme ondertonen van vanille en cederhout de geur heel behaaglijk maken. De zon gaat onder, tijd om verwarming bij elkaar te zoeken.

By Kilian Sfeerbeeld 2

Hier word je knuffelig van…

Knuffelig en kroelerig, dat kun je van dit parfum wel worden. Wat later op de dag wordt dit eau de parfum wat dieper en donkerder, maar omdat het nog steeds een echte bloemengeur is, ruik je nog steeds het natuurlijke erin en dat maakt dit een onverwachte combinatie. Helder en donker tegelijk.

Parfumeur Alberto Morillas heeft dit heel goed gedaan, want Voulez-vous is een geur met twee gezichten: mooi en elegant bloemig, maar stiekem ook wel spannend. En  daar houden wij vrouwen wel van, toch? Het is een parfum dat je steeds blijft verrassen.

Lekker lang houdbaar op je huid

BeautyJournaal's perfumista Cindy

Wat een extra pluspunt is, is de tijd die je van dit parfum kunt genieten. Zoals de geur de heldere ochtend, de ondergaande zon en de nacht beschrijft, bijna net zo lang is ook de tijd dat ze waarneembaar is. Bijna een hele dag en dat vind ik wel indrukwekkend!

Oh, en tel daarbij de prachtige verpakking bij op, dat is toch een cadeautje!

Lees ook