De Parade of Nations was weer een spektakel

03:35 - 02:09
luistertijd 03:35 - leestijd 02:09

Wella Trendvision 2015 kapper awards uitgereikt
IMG_9784De afgelopen dagen was ik met Wella en pakweg 100 journalisten uit de hele wereld en ruim 1400 kappers uit de hele wereld in Berlijn om de Trendvision awards te vieren, en als media ook meteen alle nieuwe haarstyling- en kleurtrends en productintroducties op te pikken.

We kregen leuke presentaties van ambassadors als Eugene Souleiman over stylingtrends (lees hier), over de nieuwe kleurtrends (volgt nog) van Josh Wood ( die mij overigens ook anderhalf jaar geleden inspireerde om met pastels in mijn eigen haar aan de gang te gaan (zie hier een film erover).

De internationale wedstrijd is elk jaar een gigantische happening, die vooral tot uitbarsting komt als de deelnemers na een dag keihard werken hun acte de presence geven met hun modellen en assistenten tijdens de Parade of Nations op het podium en met hun vlaggen zwaaien. Een waar Olympisch gevoel krijg je dan.

https://instagram.com/p/-ZeW59PoId/

Dit jaar waren er maar liefst 1400 kappers en collega’s van de 69 deelnemers (uit 37 landen)  aanwezig. Alle landen waarin Wella vertegenwoordigd is, kunnen meedoen. Daartoe houden ze eerst nationale wedstrijden waarin Young Talent en Color Talent wordt geworven. Voor Nederland waren dat dit jaar Anke Spelt en Daphne van Es (lees hier).

In totaal doen er jaarlijks op landenniveau meer dan 5000 kappers mee.  Het was de 15e keer dat Trendvision gehouden werd, en Wella bestaat dit jaar 135 jaar. Wat een historie en wat een spannende tijden komen er nog aan nu de gehele kappersdivisie door Procter & Gamble verkocht is aan Coty Inc.

trendvision prepping 2015

Het grote feest werd gehouden in de Berlin Station. Vanaf zeven uur ’s ochtends waren de deelnemers er al paraat om hun modellen te preppen en klaar te stomen voor de finale. Daartoe kregen ze tot 11 uur de tijd. Voorgaande jaren gebeurde dat allemaal backstage maar dit jaar konden ook wij ervan mee genieten en mooie plaatjes schieten. Het was echt fascinerend om al die kappers te volgen in hun run naar de hoofdprijs:

trendvision berlin 2015 backstage prepping

Bekijk meer beelden hierover op mijn Instagram account.

trendvision prepping 2015 2

trendvision prepping 2015 3

Binnen elke categorie konden er vier awards gewonnen worden: Platinum, Gold, Silver en Bronze, en dan was er ook nog de ‘People’s Choice’, die werd gekozen door de kijkers van het live te volgen event op Internet op 22 november 2015. Hiervoor waren maar liefst vanuit de hele wereld 25 duizend stemmen binnen gekomen.

trendvision award winners 2015

* Young Talent PLATINUM: Anastasia Krupovich, Kirpimo Meistrai uit Litouwen* Young Talent GOLD: Mikaela Edwards, Runway, Nieuw-Zeeland* Young Talent SILVER: Zoe Huang, Zoom Hairdressing, Taiwan* Young Talent BRONZE: Sonya Rättö, Prof Tampere, Finland* Young Talent PEOPLE’S CHOICE: Calogero Castellana, Mimì Hair Fashion, Italie.

trendvision award winners 2015 1

* Color Vision PLATINUM: Craig Clark, HOB Salons, Engeland* Color Vision GOLD: Patcharee Apirom, MOGA, Thailand* Color Vision SILVER: Guiping Zhang, Tiffany Salon, China* Color Vision BRONZE: James Fang, Headline, Taiwan* Color Vision PEOPLE’S CHOICE: Alina Iulia Calin, AYO Salon, Roemenie.

trendvision award winners 2015 2

Bekijk ze hier ook nog eens allemaal.

Bekijk hier nog gave filmpjes van de diverse media-events die in Berlijn gehouden werden:

De gave shows van Sebastian, een must-watch!!

De jaarlijkse trendshow van Wella, met de invloeden voor 2016:

 

Lees ook