Voor Wella zijn multiculturele invloeden key!

06:53 - 04:07
luistertijd 06:53 - leestijd 04:07

Deze dagen staan voor mij in het teken van trends, trends, trends….op het gebied van haarstijlen, van styling, van producten, van kleuren. Ik ben in Berlijn voor de jaarlijkse trendpresentaties van Wella en om de fantastische internationale awardshow Trendvision bij te wonen.

Internationaal hairstylist en Wella ambassador Eugene Souleiman tijdens zijn trendworkshop in Berlijn

Op de eerste dag van dit meerdaagse event kregen we diverse mediapresentaties waaronder een kijkje achter de schermen bij de altijd weer boeiende haarlooks die Eugene Souleiman neer zet voor internationale fashiondesigners. Ik laat hier wat werk zien van Eugene.

SEXY MINIMALISM

Glamorous grunge voor de show van Blumarine SS16

https://youtu.be/4pUcZkJZOnI

Een vrouwelijke look maar wel met een edgy touch. Er zit ook meer textuur in het haar. Voor Eugene verwijst naar het de jaren’80, denk Brooke Shields en Jerry Hall, maar dan wel grungier en cooler. Het gaat niet om perfectie. Het moet er eigenlijk uitzien als een look die er heel netjes uitzag in het begin maar met het dragen door de dagen heen steeds losser en doorleefd is geworden. Het gaat ook om de contrasten in de texturen. Wet bij de aanzet en droger verder op in het haar.

Gebruik zijn:

EIMI Perfect Setting in de haarlijn van het vochtige haar en met de handed door het haar verdeeld. EIMI Stay Essential hairspray wordt over  twee delen verdeeld en dat vastgezet om vervolgens droog te blazen.  In de lengten gaat EIMI Dry Me dry shampoo voor extra volume en textuur.

TECHNO ROCK ‘N’ ROLL

Eugene Souleiman mixed hier raw rocker power met electro glam door Acne Studios’ collectie zomer 2016, geinspireerd op muziek.

https://youtu.be/wd_XqLyUPM4

Het is een mash up geworden van pop art color met ten rock ‘n’ roll edge. Eugene maakte er ten multi-textured style van in een kekke mix van rock power met een sci-fi inspired techno fringe. Lemmy van de band Motorhead is een van Eugene’s idolen en hij is van mening dat deze look de modellen een krachtige présence heeft gegeven. Een tour de force noemt hij het.

Hij gebruikte:

EIMI Absolute Set hairspray door een sterke fixatie al tijdens de styling van het haar en met EIMI Texture Touch werd een lekkere imperfecte look gemaakt. EIMI Ocean Spritz zorgt door de rauwe rock and roll feel. EIMI Dry Me maakt de rauwe look af door het haar nog extra hold te geven en een contrast in de texturen.

‘HANDSOME BEAUTY’

Eugene Souleiman combineerde hier voor DKNY een zekere mannelijke look, door de zijscheiding, met een zachte vrouwelijke bewegelijkheid in het haar waardoor het een moderne classis feel krijgt.

https://youtu.be/yAYt_XT33lo

Hij gebruikte:

EIMI Stay Firm hairspray als styling product, maar het haar werd eerst geprepped met EIMI Perfect Setting, in gesepareerde haarstrengen en bij de haaraanzet heel feel EIMI Stay Firm dat met de vingers door het haar near achteren werd verdeeld at the roots. Daarna werd het haar doorgekamd waardoor de stylingproducten zich ook verdunden en vermengden met elkaar. Om extra zachtheid te creeeren en textuur en bewaring werd de droogshampoo EIMI Dry Me gebruikt.

TRIBAL TECHNO

Eugene Souleiman heeft hier een bijzondere techniek gebruikt die eruit ziet alsof er gevlochten is, maar niets is minder waar. Gemaakt is deze  ‘no-braid braid’ voor Esteban Cortazar’s SS16 collectie.

https://youtu.be/gb0UJqXyPtE

De muziek bij deze show had een sterke tribale beat en het inspireerde de hairstylist om met stroken slangenleer te werken, een thema dat ook in de collectie van de designer terugkomt. Eugene spreekt van een Tribal techno style.

Eugene gebruikte:

Om het haar te preppen (voor te bereiden) de EIMI Perfect Setting en daarna verdeelde hij het haar in vier secties. Hij gebruikte per strook behoorlijk wat EIMI Super Set hairspray om het haar nog makkelijker te kunnen stylen en het ook een glanzende look mee te geven. Vervolgens werd elke sectie bij de haaraanzet vastgemaakt waardoor er vier paardenstaartjes ontstonden. Ze werden bewerkt met System Professional Luxe Oil Light Oil Spray in de lengten. De staarten werden omwikkeld met stukken slangenhuid. Voor extra high gloss ging er nog EIMI Sculpt Force gel in voor maximale houdbaarheid en glans.

‘BEAUTIFUL TRASH’

Eugene Souleimans inmiddels al inconische look door Jeremy Scott, geinspireerd op het Sixties-Doo-wop haar, van John Waters speelfilm Hairspray. Hij vertelde ons tijdens zijn presentatie dat er zeker voor 80 duizend pond aan haarstukken voor deze show is gebruikt….Scott houdt van extremiteiten en daarop kon Eugene dus lekker los gaan.

https://youtu.be/pLfbPFEybys

 

“Building on the late-50s-meets-80s Americana influence that Jeremy loves, we created a caricature of that classic John Waters look, with masses of graphic, structured volume at the roots, set off by incredibly soft and bouncy movement through the lengths. It’s trashy and totally over-the-top, but really beautiful at the same time.”

Hij gebruikte:

EIMI Root Shoot and EIMI Sugar Lift om het haar voor te bereiden en zette er dan enorme krulspelden in voordat de blowdryer erover heen ging. Hij zegt dat het zeer belangrijk is om al het vocht uit het haar te krijgen voor een maximale hold en voldoende beweging. Daarna kamde hij de haren door en werd er een enorme hoeveelheid EIMI Stay Firm haarspray op gespoten.

SKATER GIRL STYLE

Eugene Souleiman’s ‘skater girl’ attitude om een lekkere laid back anti fashion grunge look te maken voor MSGM SS16

https://youtu.be/SUQG6Fl3zDA

De bedoeling was om wel te laten zien dat de meiden iets aan hun haar gedaan hadden, maar dat het leek alsof ze het even snel op het strand gedaan hadden, zonder spiegel bij de hand. Leuk detail is dus die verborgen vlecht.

Eugene gebruikte:

Wella Professionals Elements Shampoo om het een lichte frisse feel te geven. De lengten werden na het drogen ingesprayed met Wella Professionals Elements Leave In Spray om textuur en separatie te kunnen maken, en het haar flowing te houden. EIMI Dry Me werd als finisher gebruikt op de onderste haarlagen voor een beetje ‘ gedroogd door de warme wind’ gevoel.

Zoek hier een Wella kapper bij jou in de buurt.

SHOP Eimi haarstylingproducten hier online.

Lees ook