Beschadigd of droog haar Cosmeticaclaims Fijn haar Haar Kleuren Marketingtrends Monique schrijft

Olaplex, Fibreplex, Pro Fiber. Geen droog haar na blonderen?

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Inzicht in de claims

Olaplex, Fibreplex, Pro Fiber. Geen droog haar na blonderen?

Waren kappers en consumenten enkele jaren geleden nog vol lof over keratinebehandelingen die het van nature droge, kroezende, krullende haar of in een vlekkeloze gladde conditie (straight) konden brengen, of het haar na een toch uitdrogende verfbeurt weer een boost konden geven, inmiddels is de industrie een stap verder.

Schermafbeelding 2015-10-25 om 20.50.08

We willen meer dan een ‘ sealing’  van het haar

Het echte straighten blijft voorbehouden aan black hair in de black hair salon, de mildere keratine behandelingen worden nog steeds uitgevoerd in de salons – lees ook deze reviews van Kim en Tamara, maar nu weer wil men toch iets meer aanbieden dan alleen het sealen van het haar tegen verdere beschadiging, wat de standaard keratine behandelingen toch vooral doen.

Shop hier de fijnste keratine houdende haarproducten

De nieuwe generatie haarherstellers wordt al ingezet tijdens het kleuren

De nieuwe behandelingen worden niet meer na de schade (lees het blonderen) in gezet maar tijdens het ontkleuringsproces al in gebruik genomen. Op zich vind ik deze ontwikkeling een ware zegen. Ik loop er al jaren tegenaan dat blonderen heel erg veel haarbeschadiging geeft, ik heb dat mij mezelf gezien (altijd daarna meer haaruitval, en een zeer gevoelige hoofdhuid lange tijd, en naarmate ik ouder werd, werd dat ook steeds erger) en we hebben vele hulpvragen van lezeressen gehad die met een bos hooi in de handen zaten na blondering van het haar.

Blonderen droogt je haar keihard uit – het is feit

Altijd riepen kappers dat dat helemaal niet nodig was, als het maar goed verzorgd werd. Ik geloofde het niet. En voilà. het is niet voor niets dat deze middelen nu op de markt komen, er is wel degelijk een behoefte: op oplossing voor een echt bestaand probleem.

Zo, waar gaat het hier om? We bespreken een aantal merken en hun claims:

Schermafbeelding 2015-10-25 om 20.32.02

Volgens de Amerikaan Eric Pressly, een van de chemici die Olaxplex ontwikkelden, worden er tijdens het ontkleuren bepaalde chemische processen in werking gezet om de haarschacht te openen zodat de kleurstof, of beter gezegde de ontkleuringsstof, goed in de haar gebracht kan worden. Hiervoor worden stoffen gebruiken die men sulfieten noemt, dit kunnen sodium hydrosulfiet zijn, sodium sulfiet, ammonium sulfiet, potassium sulfiet.

Zwavel (=keratine)bruggen breken, net als bij het permanenten

Het is een stoffengroep die ook in staat is, bij de juiste dosering, om zwavelbruggen (ook wel keratinebruggen genoemd) in het haar te breken, zoals dat bij permanenten gebeurt. Hoe langer houdbaar de kleuring moet zijn, hoe dieper de pigmenten in de haar terecht moeten komen, hoe meer beschadiging van de haar kan optreden. Er is sprake van schade aan de zwavelbruggen.

Herstellen in de interne structuur, en niet aan de buitenkant

De sulfieten heb je dus gewoon nodig, daar is iedereen het wel over eens, maar hoe is de schade te minimaliseren? Pressly en zijn compagnon Hawker vonden een stof die in staat is om de schade die de haar ondervindt tijdens en na het kleuren voor een groot deel te herstellen. Deze stof koppelt zich aan de zwavelbruggen die zo’n optater krijgen. Olaxplex werkt dus in op de interne structuur van het haar, het sealt niet – het omhult dus niet. De stof die hiervoor gebruikt wordt heet Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate.

Het Olaplex programma bestaat uit drie stappen: Olaplex Bond Multiplier No. 1 die rechtstreeks aan de kleuring wordt toegevoegd. Na het uitspoelen wordt Olaplex Bond Perfector No. 2 aangebracht en die moet 10 minuten intrekken. Thuis gebruik je Hair Perfector No. 3 (zeven behandelingen): één keer per week om het haar verder te versterken.

De Salonbehandeling is er vanaf €15,-, thuisproduct No. 3 heeft een consumentenadviesprijs van €29,90.

Shop de Olaxplex producten hier online

 

Kappers heel enthousiast

Kappers vertellen mij heel enthousiast te zijn, en zien vooral een mooi resultaat bij een stevige ontkleuring van het haar, wanneer de schade ook het grootst zou kunnen zijn. Het haar blijft zachter, glans en blijft ook nadien, mits verzorgd met de bijbehoren Olaplex thuisproducten langer in conditie. Consumenten moeten er wel van overtuigd zijn, omdat het de behandeling duurder maakt.

Onderhoud thuis blijft nodig – Olaplex doet niet de buitenkant

Ik heb tot nu toe een vrouw gezien die ermee behandeld was en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat de stukken die ze aan de voorzijde goed gestyled had er mooi uitzagen, maar het achterdeel dat minder goed gestyled was, toch wel pluizigheid vertoonde, zoals herkenbaar is bij geblondeerd haar. Polijsten met een warmtetool blijft een must denk ik.

Hydrateer de buitenkant van het haar, zegt Ruben de Wit

Ruben de Wit, distributeur van Olaplex in Nederland legt me uit: ‘Het werkt niet aan de buitenkant. Droog, pluizig haar moet bestreden worden met hydraterende producten, zoals bijvoorbeeld met Moroccanoil, dat wij eveneens in de markt zetten.’

Bij blonderen geldt: hogere percentages waterstofperoxide leveren geen blonder haar op

Ook wil hij graag aangeven, dat er wel degelijk netjes geblondeerd kan worden, ware het niet dat veel kappers dit kleuringsproces gewoon niet in tot in de finesses in de vingers hebben. Hij laat mij per mail weten: ‘ Vaak wordt gedacht dat de concentratie waterstofperoxide de lichtheid van het eindresultaat bepaalt.

Dat is echter een ernstig misverstand. Je kunt iemand zeer blond blonderen met slechts 6% waterstofperoxide en als je voldoende tijd investeert zelfs met 3%. Het is namelijk het blondeerpoeder dat het werk doet. Vaak wordt er echter gekozen voor 9% en helaas is zelfs het gebruik van 12% geen uitzondering. Geen wonder dat je zoveel mensen met slecht haar ziet.’

Shop de Olaxplex producten hier online

 

Zware concurrentie ligt op loer nu

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat meer bedrijven op deze rijdende trein springen richting die pot met goud aan het einde van de regenboog. Is De Wit daar niet bevreesd voor?

Concurrenten zijn vooral vulmiddelen en geen herstellers

‘Olaplex is zo heftig gepatenteerd dat zelfs L’Oreal heeft toegegeven dat ze ‘ de code’  niet kunnen kraken. Ik zie nu vooral varianten op de markt komen die de schijn wekken het zelfde te zijn, maar vooral vulmiddelen voor het haar zijn: Colorphlex, Niophlex, Eslabondexx, Colorwatch.’

Gladmakers die je weer uitwast?

‘Siliconen, proteinen en/of (co)polymeren zijn de basisingredienten die je in deze producten terugvindt, en natuurlijk geven deze stoffen op het eerste gezicht een goed resultaat. Dit kun je inderdaad, zoals jij stelt, 1 op 1 vergelijken met het toevoegen van Moroccanoil aan je ontkleuringsproces, zoals veel kappers dat tot nu toe deden voor extra conditionering van het haar tijdens het verven.

Maar na iedere wasbeurt spoel je een klein beetje weg waarna je na 5 wasbeurten het originele resultaat weer terug hebt. Daarom zijn al die producten ook goedkoper. Er gaat geen nieuwe technologie achter schuil waardoor de ingredienten de (lage) prijs bepalen.’ Volgens De Wit is Olaplex dus in staat om zwavelverbindingen weer aan elkaar te koppelen, daar waar andere middelen bestaande verbindingen alleen kunnen versterken.

Shop de Olaxplex producten hier online

 

Een andere product dat recent op de markt is gekomen, is Fibreplex van Schwarzkopf.

Fibreplex van Schwarzkopf

Schermafbeelding 2015-10-25 om 20.29.59

Ook Fibreplex speelt in op de nieuwe behoefte om geblondeerd haar in optima forma te houden, maar claimt niet zoals Olaxplex het haar echt binnenin de structuur te herstellen als deze beschadigd is. Fibreplex spreekt van ‘ beschermen tegen’ . Aan die bescherming hangt een forse claim: voorheen onbehandeld haar blijft sterk; haarbreuk wordt verminderd tot 94%, ten opzichte van kleuren zonder Fibreplex.

Nou interpreteerde ik deze zinnen uit het persbericht aanvankelijk als ‘op haar dat dus nog nooit geblondeerd is geweest, en dat ik dat wat vaag vond, een fictief getal omdat we überhaupt niet weten hoe vaak haarbreuk bij ongekleurd haar voorkomt,’ Henkel wijst me erop dat ik dit anders moet lezen, en wel als volgt: ‘ De claim ‘94% minder haarbreuk’ is van toepassing als je Fibreplex toevoegt aan je blondeerpoeder, ten opzichte van wanneer je Fibreplex niet toevoegt aan je blondeerpoeder. We zeggen niet dat je 94% minder haarbreuk krijgt op ongekleurd haar. Het is het verschil van Fibreplex in combinatie met blondeerpoeder.’

Shop hier geweldige beschermende producten na het haarverven

 

Door kleuren met Fibreplex zal het haar worden ‘ beschermd, en opmerkelijk zachter en soepeler aanvoelen na het kleuren. Extreme kleurveranderingen van donker naar lichte tinten zijn derhalve minder schadelijk voor het haar dan voorheen.’

Haar blijft kwetsbaar als de schubben niet sluiten

Schwarzkopf geeft aan dat de buitenste cuticulalaag van het haar nooit volledig sluit na het kleuren. Hierdoor wordt onbeschermd haar gevoeliger en kwetsbaarder voor haarbreuk en minder elastisch dan onbehandeld haar.

Beschermen in drie stappen

Fibreplex bevat een complex dat het haar tegen haarbreuk beschermt en tegen algehele beschadiging, door er een beschermende laag omheen te leggen. Ook Fibreplex komt in drie stappen: het blondeermiddel wordt door de kapper gemengd met een zg. booster die mee gaat in de haarvezel en zich rond de keratinebrug nestelt. Tijdens het wassen daarna wordt een sealer gebruikt die het haaroppervlak extra verzegeld en tussen je behandelingen door gebruik je thuis een zg. maintainer die het haar blijft hydrateren. Men claimt tot slot een beperking van voortschrijdende schade tijdens het blonderen en een haarstructuur die sterker blijft.

Andere stoffen in Fibreplex dan in Olaplex?

Voor stoffenkenners onder ons: Fibreplex gebruikt o.a. appelzuur (een zuurgraadhersteller en een middel om haarschubben te sluiten), ethanolamine (een middel om de haarschubben juist iets te openen om een stof naar binnen te laten gaan – wordt in haarkleuringsmiddelen ook als mildere vervanger van ammonia gebruikt). En verder belangrijk zijn PVP (polyvinylpyrrolidon) en andere verzachtende, gladmakende polymeren, en arginine, een stof die in haarproducten gebruikt wordt vanwege de verzorgende eigenschappen en bescherming van de haarwortels. Het zijn stuk voor stuk haarversterkende stoffen.

Shop hier geweldige beschermende producten na het haarverven

 

Dit vindt topkapper Arjan Bevers ervan, tevens Schwarzkopf ambassadeur

‘ Het doel van zowel Olaplex als Fibreplex is het haar goed van kwaliteit houden tijdens het (ont)kleuren. Een paar verschillen zijn onder andere de prijs, Fibreplex is goedkoper, en bij Olaplex moet je een hogere concentratie waterstofperoxide gebruiken voor het blonderen: dus als je als kapper 6% wilde gebruiken moet je dan 9% pakken. Bij Fibreplex is dat niet nodig. Om mezelf een goed beeld te kunnen vormen, heb ik tests gedaan met beide producten. Met 2 stroken extensions haar van de zelfde kwaliteit , ik heb ze beiden 3 keer geblondeerd met 12% waterstofperoxide. De haren die geblondeerd waren met Fibrepex waren nog perfect, en die met Olaplex ook nog steeds behoorlijk, maar ik zag wel redelijk veel haren in de borstel tijdens het uitkammen, en ik vond de haarstructuur minder. Met Fibreplex is het haar glanzender en zachter.’ 

Distributeur Ruben de Wit laat in antwoord op de ervaringen van Arjan Bevers nog het volgende weten: ‘Bij het gebruik van Olaplex hoef je geen hogere concentratie waterstofperoxide te gebruiken. Dit is alleen nodig als je de inwerktijd gelijk wilt houden. Als je het niet verhoogt, wordt de inwerktijd langer.’ In de problematiek van het haarverlies herkent De Wit zich niet. ‘Wij kunnen deze uitspraak niet checken, ik beschouw het als een persoonlijke ervaring, maar we delen hem niet.’

De Fibreplex salonbehandeling is er vanaf 8 euro: voor het blonderen van kort haar, het product voor thuisgebruik kost 16,95 euro.

Shop hier geweldige beschermende producten na het haarverven

 

Pro Fiber van L’Oreal Professionnel

Schermafbeelding 2015-10-25 om 20.37.08

Tot slot bespreek ik nog het gloednieuwe Pro Fiber van L’ Oreal Professionnel. Dit bestaat eveneens uit een salonbehandeling en een thuisbehandeling. Het gaat hier om speciale maskers, shampoo en conditioners. Deze producten worden niet ingezet tijdens een kleuring, maar daarna, als onderhoudsbehandeling.

Langdurig geconditioneerd haar, na kleuring/blondering en gebruik van warmtetools

De claim van Pro Fiber is dat het het haar langdurig herstelt met een lang houdbaar effect. Het programma begint met een speciaal masker dat in de salon wordt aangebracht. Het werkzame complex in dit masker dringt door in de haarvezels en blijft daar zitten. Niet voor eeuwig, maar zeker voor vier wasbeurten. Er zit een siliciumcomponent in dat de cortex versterkt waardoor het haar ook weer steviger zal aanvoelen. Het wordt een soort 3D-netwerkje. De tweede component is een kationisch polymeer dat de haar omhult. Dit bestanddeel is positief geladen en bindt zich juist aan de negatief geladen delen van het haar: die delen die beschadigd zijn.

Naar de kapper voor speciaal masker

Nu is dit niet alles, want de werking van het masker in de salon is gekoppeld aan de producten voor thuisgebruik. Deze producten zijn erop gericht om het herstellende effect van het masker te verlengen. Er is uitvoerig getest of dit ook gebeurt of hoe lang het effect aanhield. Hiervoor zijn testen op gezet met de werkzame stoffen versus een placebo. Er werd getest op gladheid van het haar als het nat was en op het breken van het haar tijdens het borstelen.

Salonbehandeling tot zes weken te verlengen

De thuisproducten kunnen het effect van de stoffen uit salonmasker tot zes weken verlengen. Daarna ga je weer naar de kapper om het masker opnieuw aan te laten brengen en kun je weer zes weken plezier hebben. Het thuisprogramma bestaat uit een activeringsserum dat je om de vier wasbeurten aanbrengt en daarnaast uit een shampoo, conditioner en masker.

Drie lijnen

Er is keuze uit drie programma’s: Rectify voor licht beschadigd haar: natuurlijk haar dat wordt blootgesteld aan stylingtools en milde toon op toon kleuringen. Restore voor zeer regelmatig gekleurd haar en Reconstruct voor zeer beschadigd haar.

De prijzen

De salonbehandeling kost 31 euro inclusief 1 shampoo, het activeringsserum kost 32 euro, de overige producten zijn 17 euro tot en met 28 euro – voor het thuismasker.

Shop L’Oreal Rectify dat Monique testte hier met korting

 

Wat ik ervan vind

Omdat ik mijn haar niet meer blondeer en alleen met een zeer lage dosis waterstof peroxide, 1.9%, laat inkleuren (met Wella Instamatic), heb ik nog geen Olaplex of Fibreplex behandeling overwogen. Ik wil nog wel de salonbehandeling van Pro Fiber ondergaan. Ik gebruik wel de producten voor thuisgebruik. Ik heb de Rectify, echt top. Als ik de shampoo en conditioner gebruik en het leave-in serum, heb ik geen stylingproducten meer nodig. Mijn babyfijne haar voelt veel steviger aan, met meer body.

Kort gezegd kan ik je alle drie genoemde producten aanbevelen als je gaat blonderen/kleuren: Olaplex, Fibreplex en Pro Fiber. Kappers zijn laaiend enthousiast over deze nieuwe generatie haarconditionerende producten. Dus vraag ernaar bij je kapper!

Shop hier nog meer mooie producten tegen beschadigd haar

 

Meer weten over Beschadigd of droog haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

14 reacties

 • Super om te horen, Niki. Het is fijn dat dit soort producten er nu zijn, want nog maar een paar jaar geleden moest je het maar doen met je uitgedroogde, opgelichte haardos en kostte het heel veel moeite om het goed in conditie te houden.

 • Mijn haar wordt geverfd met 9 %. Een middenkleur. De uitgroei laat ik steeds bijwerken. Aan het begin vd zomer heb ik highlights met de spatel laten doen op de buitenkant. (volgens mij ook 9 % Om het haar weer wat pittiger te laten ogen. Oogt nu blond met donkerder eronder.
  Gisteren heb ik voor het eerst Olaplex in mn haar gekregen en ik vind het effect geweldig. Het haar glanst, de droge punten zijn weg en het voelt heel licht en luchtig. Ik heb een boblijn.
  Ik ben wel van plan de thuisbehandeling aan te schaffen.
  Dus, vergeleken met mn eigen thuisproducten en serums ed, ben ik heel positief over de Olaplex.

 • Ha Monique, interessant artikel! Mijn kapper behandelt mijn haar na het zetten van highlights (gezet met het merk Davines) met “Cellophanes” (van Sebastian). Geeft echt heel mooi resultaat. Ik laat het 1x in de 3 maanden doen (tegelijk met het blonderen) en mijn haar is echt mooi van kwaliteit, glanst, lijkt wat meer body te hebben, en mijn blonde highlights krijgen een prachtige (nog net wat helderdere, koelere) kleur die niet vergeelt of warmer van kleur wordt (hetgeen ik niet wil). Ik weet niet of het het zelfde is als Olaplex, Fibreplex en Pro Fiber maar is wel echt een lappersbehandeling na het blonderen (of kleuren).

 • beste Juno, het is belangrijk dat je voor haarkleuring naar een kleurspecialist gaat. ik vind dat echt een vak apart, en niet iets wat je er is als kapper bij doet. Ik ga zelf alweer een paar jaar naar Mark van Westerop van Pro Solo in Alkmaar. ik woon niet in alkmaar, maar ik reis er graag voor om. Zo belangrijk vind ik het.

 • Wat Lique beschrijft is exact mijn punt. Een kapper die een slechte blondering heeft gezet . Zoals ik het verhaal lees een kapper die geen kennis van zaken heeft en helaas gebeurt dat best vaak. Daar is een kappersbezoek gewoon te duur voor en daarnaast is het natuurlijk zonde van je haar. Vandaar dat ik me afvroeg hoe de huidige kappersopleidingen in elkaar steken. De laatste x dat ik bij de kapper kwam viel mijn mond open van verbazing:
  Naast me zat een dame met kort donker geverfd haar. Ze vroeg aan de kapster of haar haar weer grijs geverfd kon worden (duidelijk gevalletje ‘verfmoe’). De kapster antwoordde dat dat niet kon, dat dat niet mooi zou worden. De uitgroei van de dame werd weer donker gekleurd en that was it. Onvoorstelbaar vond ik dat. Misschien was grijs verven niet de beste optie maar de kapster had toch een plan kunnen maken om terug naar grijs te gaan?!
  Ik heb het een jaar geprobeerd, kleuren bij de kapper, maar ik doe het weer zelf. Jammer dat je er niet van uit kunt gaan dat bij een salon goede vakkennis standaard is. Kwantiteit voor kwaliteit?

 • Dit heeft puur te maken met gebrek aan kennis van de kapper/kapster.
  Niets meer en niets minder!

 • Lique, we gaan je vraag voorleggen aan de distributeur van Olaplex in Nederland.

 • Al jaren highlight wat streepjes aan de voorzijde (achterkant kan ik niet bij) en ja, het brak wel eens. Dus het is daar iets korter. Dus ik er maanden van tevoren keratine-treatment en verzorging en GEEN kleuring in gedaan om mijn haar voor te bereiden om in een keer een goeie highlights set te creëren. Ik heb meer dan een meter blond haar. Omdat ik dat nu eens goed wilde gedaan hebben (Ik ga NOOIT naar de kapper) ging ik 2 maanden geleden naar een salon (ik zal nog niet zeggen welke) die gebruik aanbiedt van Olaplex. Ik vroeg zeker 6 keer aan de kapster of ze zorgvuldig zou doen, dat ik niet meer dan 4% wilde, dat ze de Olaplex treatment door het blondeerspul zou doen. Maar nee. Eigenwijs zei ze dat -omdat ik m’n hele haar wilde, vanwege de lengte- eerst zou gaan highlighten in folies en daarna de Olaplex treatment. Dat zou hetzelfde effect bieden, zei ze. Nou, de blondering lukte niet, het werden rare witte strepen in m’n haar die compleet snot zijn geworden. De voorkant pakte evenmin, werd oranje, doordat ik maar 4% wilde, zei de kapster. (Oh ja, mijn schuld?) Ik ben verdrietig weggegaan. 10 jaar haargroei verkloot! Later die dag ben ik teruggegaan en heeft de betreffende kapster WEER mijn voorzijde heel lang (3/4 uur..in de folie gezet. (Stomste set ooit blijkt nu) Paar dagen later de “eigenaresse” aangesproken en zij erkende dat het er idd niet goed uitzag en bood een nieuwe behandeling aan. Omdat ik bang was dat ik helemaal geen haar meer over zou houden zei ik even te willen wachten. Ondertussen heb ik mijn haar nu 5 keer behandeld met Olaplex 3 en steeds netjes gewassen. Mijn haar is nu bijna gehalveerd. Alle blond die de salon had gemaakt is er tussenuit gebroken. De highlights die in de folies gingen hebben ze heel dun “geraderd”, dus het zit er goeddeels doorheen, op een paar hele lelijke witte strepen na. Maar het haar aan de voorkant heeft het ergst geleden: allemaal korte stekeltjes tussendoor, het ziet er niet meer uit. Wat is hier nou misgegaan? Met die olaplex? Iemand tips?

 • hoi Tony, dank je wel voor je reactie. Je stelt voor om het iemand te laten testen die verder geen belang erbij heeft zakelijk. Volgens mij ben jij dan de aangewezen persoon – als kapper in ieder geval. Mag ik je uitnodigen?

 • om te beginnen…
  ik ben zelf werkzaam als kapper, en heb beide producten getest. ik ga jullie niet vertellen welke ik beter vind om mee te werken en waarom de ander niet. Puur omdat het anders een welles en niettes spel kan gaan worden.

  daarmee wil ik ook even een punt maken over dit artikel!
  het interview worden met twee personen gegeven. Ruben de Wit(distributeur van olaplex) en Arjan bevers(Ambassadeur voor Schwarzkopf fibreplex)

  Ruben de Wit heeft Olaplex naar Nederland gehaald en staat hier 100% achter, wat logisch is want het product wat je vertegenwoordigd dat zet je op een voetstuk.

  Arjan bevers international Fibreplex ambassador bij Schwarzkopf heeft een leuk aanbod gekregen en heeft de taak om Fibreplex te introduceren aan de kapper.

  hoe je het ook went of keert.. Beide staan achter hun product en zullen elk ander merk beschrijven met alleen de nadelen van het product.
  Zowel bij olaplex als bij fibreplex lezen mensen alleen wat ze willen zien en wat ze hopen dat het kan doen. maar vergeten daarna alle andere informatie die er verder is over de producten.

  Dus ben ik van mening dat als je een mooi en eerlijk verhaal wilt, in dit geval tussen olaplex en fibreplex.
  Dan moet je het iemand laten gebruiken die eerlijk durft te (of kan) zijn en geen enkel belang heeft om een van de twee producten beter uit de test te laten komen.

  dus misschien een leuk idee in het nieuwe jaar hier mee te beginnen?

 • Hoi Juno, volgens mij is de schoolopleiding voor kappers alleen nog maar een basisopleiding en worden de details en de betere ambachtelijke handelingen toch verder fijngeslepen in inhouse opleidingen bij kapperszaken. Met trainingen die gegeven worden door de merken zelf.Daarom is het ook zo belangrijk dat kappers en hun personeel zich blijven scholen. Er wordt voldoende aangeboden door de kappersmerken op dat gebied.

 • Interessant artikel, vooral het stukje over het percentage waterstofperoxide. Ik blondeer mijn haar al jaren. Voorheen kleurde ik mijn (heel donkere) haar om de eerste grijze haren te verbergen. Uitgroei bij donker haar valt erg op dus: vaak bijwerken. Daarom besloot ik highlights te zetten, grijs valt minder op bij blond. Eerst liet ik dit bij de kapper doen; van tevoren had ik gevraagd welk percentage peroxide ze zouden gebruiken. Zij gebruikten 3%, daar had ik vertrouwen in omdat nogal wat kappers 6 en zelfs 9% bij mijn haar adviseren. Een jaar gehighlight bij de kapper en nooit tevreden, altijd een lelijke warme gloed. Uiteindelijk ben ik het zelf gaan doen (in een grijs 🙂 verleden kappersopleiding gedaan) en, tis bijna niet te doen bij jezelf, maar ik ben tevreden over de kleur. Ik ben niet de enige die slechte ervaringen heeft met kleuringen bij de kapper, ik vraag me af hoe ze op de huidige kappersopleidingen de kleurencirkel behandelen. Of ligt de nadruk op de opleiding misschien meer op het commerciële gedeelte van het vak?
  Ik ga informeren naar de Olaplex, want tja, de kleur is mooi maar het is en blijft (droog) geblondeerd haar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.