Een vuurdoop in de Caribische zon

04:47 - 02:52
luistertijd 04:47 - leestijd 02:52

Zonbescherming en huidverzorging in één product

RoC staat er als merk om bekend altijd te streven naar zonbescherming met een extraatje, waarbij dat extraatje in de meeste gevallen huidverzorging is. De zonneproducten van RoC beschermen de huid dus niet alleen tegen de schadelijke gevolgen van de zon, maar werken ondertussen ook aan een gezonde en verzorgde huid. In het geval van de Soleil Protect Hydraterende Melk SPF 30 is de formule verrijkt met een flinke dosis glycerine; een ingrediënt met uitstekende hydraterende eigenschappen.

Ook zonnefilters mogen niet ontbreken

Maar met alleen glycerine zijn we er natuurlijk niet. De Soleil Protect Hydraterende Melk bevat een uitgekiende combinatie van UVA en UVB filters, zowel chemisch als fysisch. Het gaat om de filters Octocrylene, Unival A Plus, Tinosorb M en Tinosorb S. Het product bevat geen benzofenon-3 en octinoxate, zodat het ook uitermate geschikt is voor de (gevoelige) kinderhuid. BeautyJournaal’s Hans schreef onlangs een artikel over overgevoeligheid voor licht bij kinderen door specifieke zonnefilters. Je leest het hier.


MoederkruidMoederkruid

Een interessante toevoeging is de plant moederkruid, in het Engels feverfew. Om heel eerlijk te zijn, had ik daar nog nooit van gehoord en moest ik even Googlen om de werking van deze plant te achterhalen. Nou… er ging een wereld voor me open!

Niet alleen heeft moederkruid eetbare bladeren (lekker in een salade of omelet, naar het schijnt…), het is vooral een belangrijk medicijn tegen migraine en hoofdpijn. Verder heeft het een ontstekingsremmende, koortsstillende en pijnbestrijdende werking en is het zeer geschikt voor het verlichten van ‘vrouwenziekten’. Moederkruid werkt bloedverdunnend en bevordert de spijsvertering (handig… als je net die omelet hebt gegeten).

Maar voor de Soleil Protect Hydraterende Melk nog wel belangrijkste werking van moederkruid is de krachtige antioxidante werking. Hiermee wordt de huid beschermd tegen de nadelige en schadelijke gevolgen van vrije radicalen.

Meer over de geneeskracht van moederkruid lees je hier.

Niet vette, fluwelen textuur

Zoals ik al eerder schreef in mijn review over La Roche Posay Anthelios XL Ultra Licht, ben ik geen voorstander van vette zonneproducten. Naast een glimmend koppie heb ik liever ook geen glibberig lijf, waarbij je continu op je hoede moet zijn voor vetvlekken in je strandlaken of op je kleding. Gelukkig is de Hydraterende Melk van RoC absoluut niet vet, eerder waterig. Dat laatste moet ook wel, want het product zit in een handige sprayverpakking en een dikke lotion laat zich natuurlijk nooit door een verstuiver persen.

De fluwelen textuur trekt bovendien razendsnel in en laat geen witte waas achter. Alsof je een bodymilk hebt gebruikt; niet alleen qua huidgevoel, maar ook qua hydratatie. Dit is inderdaad zonbescherming met een extraatje!

ROC Hydraterende MelkVuurdoop: de Caribische zon

Uiteraard kan je vanachter je bureau aan een product ruiken, de textuur van een product ‘verkennen’ en iets lezen over de ingrediënten en formule op de INCI-lijst (en deze vervolgens Googlen, zoals ik deed met moederkruid), maar voor een grondige test van een zonneproduct heb je toch echt de – jawel – zon nodig. En wat is een betere vuurdoop voor een zonneproduct dan de brandende Caribische zon? Ik nam de Hydraterende Melk van RoC daarom ook afgelopen mei mee op reis naar het Caribisch gebied.

En ik moet bekennen… de Hydraterende Melk van RoC heeft zijn vuurdoop met vlag en wimpel doorstaan. Ik ben geen enkele keer verbrand en dat terwijl ik aan het begin van de reis toch nog een aardig bleek ‘winterhuidje’ had.

Help… zilveren glitters!

Tot slot is een klein puntje van kritiek in deze verder lovende review op zijn plaats. Op de tweede dag van de vakantie zat ik plotseling onder de zilveren glitters, van top tot teen. Toen bleek dat het zilver van het etiket aan het loslaten was. Aangezien de overige kleuren op het etiket nog intact waren, zou je zeggen dat zoiets eenvoudig op te lossen zou moeten zijn. Dat voorkomt in ieder geval een hoop boenen en schrobben onder de douche om de glitters weer te verwijderen. En aan de andere kant… boenen en schrobben moet je toch, want de Hydraterende Melk is zeer waterresistent!

ROC Hydraterende Melk Glitters

Op de tweede dag van mijn vakantie was het zilver van het RoC-logo al zo goed als verdwenen.

Beste RoC, als u iets aan deze glitters doet, dan krijgt de Hydraterende Melk van mij voortaan een 10!

Lees ook