Cindy houdt wel van een mannengeur

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

Knap, sportief en wereldwijs zijn volgens Michael Kors de kenmerken van de moderne man. Die kenmerken worden in de rijke en verfijnde nieuwe geur van Michael Kors For Men samengebracht tot een geur die luxe uitstraalt en geschikt is voor alledag. Aldus het persbericht.

Voor echte mannen!                

Michael Kors For Men laat weinig aan de verbeelding over. “Nomen est omen”, deze geur is voor mannen! Echte mannen, met veel borsthaar en testosteron. Zo zie ik de drager van deze geur wel voor me want deze is, zeker voor een eau de toilette, nogal aan de donkere en kruidige kant. Sportief zou ik Michael Kors For Men ook niet echt kunnen noemen; het is eerder een stoere geur met veel pit. Ik ben zelf nooit zo bang om een herengeur te dragen, maar hier kom ik niet mee weg. Deze is echt te bronstig. Ik word er zelfs een beetje giechelig van.

Michael Kors for Men Sfeerbeeld

Deze nieuwe geur van Michael Kors is voor echte mannen: knap, sportief en wereldwijs. Ook de commercial windt er geen doekjes om.

The looks…

De flacon past goed bij het image van Michael Kors: strak, stoer en stijlvol. Voor het luxegevoel had er wat mij betreft wel iets meer gewicht aan de dop mogen zitten. De dop lijkt gemaakt van gepolijst graniet, maar je voelt meteen dat het plastic is. Dat is jammer.

… maar ook inhoud

Als we kijken naar de opbouw van de geur, dan zien we veel krachtige en donkere geurnoten. Topnoten zijn bergamot, koriander, steranijs, zwarte peper, tijm en elemi. In het hart salie, tabaksrook en suède, met als basis patchouli, sandelhout, houtnoten en musk.

De opening is pikant met bergamot en specerijen: steranijs, tijm en zwarte peper geven een Oosterse twist.  Het geheel is meteen behoorlijk kruidig met daaronder een donkere schaduw. Die komt van de tabaksrook, patchouli en hout met een vleugje leer. Vooral de patchouli en tabaksrook maken de geur heel vol en zoet.

Sweet & spicy

Hierdoor wordt Michael Kors For Men best zwaar en aanwezig, maar de specerijen geven de zoete basis een mannelijke draai en ook meteen een leuke twist. Met name peper en anijs zijn heel duidelijk te ruiken… een prikkeling in de neus en dat is een aparte gewaarwording. Michael Kors For Men is dan ook een uitgesproken geur.

Profielfoto Cindy

Aandachttrekker met pit

Deze eau de toilette wordt zeker niet milder naarmate je hem langer draagt, integendeel. De geur lijkt zelfs wat zwaarder te worden na verloop van tijd. Het is geen geur die je zomaar even opsprayt en de rest van de dag vergeet, om het zo maar te zeggen.

Ik zou ook niet graag naast een man lopen die dat nogal royaal heeft gedaan, dat opsprayen. De kruiden, rook en zoete tabak met de toch al niet te subtiele patchouli… het wordt al gauw verstikkend.

Lekker vol

Maar zolang je niet helemaal los gaat met aanbrengen, is Michael Kors For Men een bijzondere en lekker volle geur. Wat mij betreft geen geur voor alledag, maar zeker perfect geschikt voor de man die niet bang is om op te vallen, en iets zoekt om zijn avond wat extra pit te geven.

Lees ook