Ultieme aftersun verzorging?

05:47 - 03:28
luistertijd 05:47 - leestijd 03:28

Met diverse festivals en tropische temperaturen op de agenda test ik twee producten van Medavita om haren te beschermen en herstellen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon:

Ik ben benieuwd wat deze producten kunnen betekenen voor mijn dikke maar droge haren.

Medavita Producten Review Tamara1. Medavita Solarich Bi-Phasic Restructuring Pre- & After-Sun Spray

Claims

Dit product zorgt ervoor dat je haar wordt beschermd tegen zon (UVA en UVB), zout water en chloor. Het geeft je haar body en glans, en heeft bovendien verzachtende en kalmerende eigenschappen. Niet alleen beschermt Medavita Solarich Bi-Phasic Restructuring Pre- & After-Sun Spray je haar, het herstelt het ook na een dagje in de zon.

Ingrediënten

Naast water zijn siliconen (pentasiloxane, dimethicone en trimethicone) de hoofdingrediënten van deze spray; ze staan hoog op de INCI-lijst. Siliconen zorgen voor een omhullende bescherming (een soort beschermlaagje) op je haren en maken de doorkambaarheid gemakkelijker.

Citroenzuur is het volgende ingredient op de lijst. Alhoewel het omschreven wordt als een conserveringsmiddel dat helpt de pH-waarde van producten te reguleren, doet citroenzuur mij eerder denken aan blekende effecten. Niet voor niets doen blondines wel eens citroensap in hun haren voor natuurlijke highlights door de zon. Als dat maar goed gaat…

Mijn eerste indruk

Medavita heeft gekozen voor een eenvoudige uitstraling van de verpakking, zonder afbreuk te doen aan de geloofwaardigheid van een wat luxer product. De Bi-Phasic Restructuring Pre- & After-Sun Spray zit in een doorzichtige sprayflacon. Altijd handig om te weten hoeveel je nog over hebt!

Het gebruik

Je dient de flacon eerst even goed te schudden voor gebruik en enkele druppels met je handen te verdelen in het haar. De sprayflacon nodigt echter juist uit om het product rechtstreeks in je haar te sprayen. Dit laatste is vooral erg praktisch, wanneer je niet meteen in de gelegenheid bent om je handen te wassen. Zoals op een festival of op het strand. Je gebruikt de spray voor en na blootstelling aan de zon. Het is een pre- en after-sun.

Tamara Medavita

Vooral op een festival of strand is het praktischer het product direct in je haar te sprayen. Je hoeft dan niet je handen te wassen.

De spray ruikt zoet en sterk (parfum staat ook vrij hoog in de INCI-lijst), maar op een aangename manier. De spray brengt een lichte glans in het haar en door de siliconen is mijn haar direct makkelijker doorkambaar. Wat het product op langere termijn doet, lees je aan het einde van deze review. Nu eerst door naar het masker.

2. Medavita Solarich Soothing After-Sun Hair Mask

Claims

Herstructureert de haarvezel en beschermt deze tegen zon, zout water en chloor. Het haar wordt zacht en soepel, en de kleur van het haar wordt beschermd. Het masker heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen. Het haar zal een heerlijke opfrisser krijgen en weer hersteld zijn na een dagje in de zon.

Ingrediënten

Volgens de tekst op het doosje bevat dit haarmasker waardevolle aminoconcentraten. Na een zoektocht op de INCIlijst kom ik inderdaad de aminozuren Serine en Threonine tegen. Op de  verpakking zelf staat Myrthus Communis (mirte) en Liquirizia (zoethout) aangegeven. Ik kan niet direct terugvinden wat mirte met het haar doet, maar wel dat het opwekkend werkt op je gemoedstoestand. Zoethout reguleert de microflora en talgafscheiding van je haar.

Water staat ook hier weer als eerste op de lijst, gevolgd door Myristyl Alcohol dat door Jetske Ultee wordt omschreven als een goede ‘vette’ alcohol met een vochtbindende werking.

Cetrimonium Chloride remt onder meer de opbouw van statische haren en siliconen (Amodimethicone) beschermen het haar.

Medavita After Sun Hair MaskMijn eerste indruk

Het masker zit in een pot met deksel, met wederom een eenvoudig doch luxe design.

Met parfum als vierde plek op de INCI-lijst ruikt ook het haarmasker sterk, maar ik vind het niet onaangenaam. Het heeft dezelfde zoet geur als de Bi-Phasic Restructuring Pre- & After-Sun Spray.

Het gebruik

Na het wassen van het haar dien je het masker in de uiteinden van het haar te verdelen en even in te masseren. Ik wil mijn dikke haarbos het liefste zoveel mogelijk verzorgen, dus ik breng het gewoon overal royaal aan. Het inmasseren is al een sensatiebeleving op zich. Ondanks onze sterk verouderde badkamer lijkt het alsof ik ineens in een wellness center sta!

Normaalgesproken kam ik een masker nog even door, maar bij dit masker is dat helemaal niet nodig. Tijdens het uitspoelen (na enkele minuten inwerken) lijkt het alsof de knopen in mijn haren vanzelf zijn verdwenen. Wow! Mijn haren voelen superzacht.

Tamara

 Wat is mijn indruk na een maand gebruik?

Na een maand vol met festivals en terrasjes met flink wat zon, merk ik op dat mijn haren niet droger zijn geworden. Deze beschermende producten van Medavita lijken hun werk prima te doen.

Mijn haarkleur is er daarentegen helaas wel degelijk  op achteruit gegaan; dat hebben de producten niet kunnen voorkomen. Maar met temperaturen boven de 30 graden Celsius en weinig schaduwrijke plekjes is het ook bijna niet bij te houden.

Het masker staat bij mij in ieder geval onvoorwaardelijk aan de top op gebied van “ik wil minder droge haren”! Ik ben benieuwd of ik ooit een overtreffend masker tegenkom…

Lees ook