Easy updo’s.

02:23 - 01:25
luistertijd 02:23 - leestijd 01:25

Met het broeierige zomerweer in ons landje willen we geen plakkerige haren in ons gezicht. Ook met een wat korter kapsel geen pretje. En zo’n leuke opsteker mag ook niet te lang duren om te creëren natuurlijk: we willen snel het buitenleven en de zon in!

Dus hoe zet je je lokken nu eenvoudig en snel stylish vast als je kort haar hebt? Lees snel verder voor eenvoudige, elegante opsteekkapsels.

Vlecht kroon

Zo’n prachtige gevlochten kroon alleen voor vrouwen met lang haar? Mooi niet! Als je kort haar hebt, is het volgende een goede truc om een vlecht rond je hele hoofd te laten gaan.

Maak vier vlechten rond je hoofd. Het einde van de eerste vlecht verstop je met schuifspelden onder het begin van de tweede vlecht enzovoorts. Bekijk hier de pictorial voor beeld bij de uitleg.

Golvende lokken uit het gezicht

Deze hairdo is heel geschikt voor een bob. Maar eigenlijk ook voor alle korte haarlengtes.

Zet eerst een grove slag in het haar met een krultang. Gebruik dan schuifspeldjes om het haar, lok voor lok, speels naar achter vast te zetten. Zo creëer je een look alsof de wind door de haren blaast. Fixeer de boel met haarlak.

Drie keer knot

Verdeel het haar van boven naar beneden in drie delen. Neem het bovenste een derde stuk en verdeel in twee lokken. Twist de twee lokken tot het einde van de pluk en tease de haar naar boven toe. Maak er een rommelige knot van. Zet ‘m vast met schuifspeldjes en fixeer met haarspray.

Herhaal deze stappen nog twee keer voor de onderliggende twee delen.

Bekijk hier een pictorial. Easy and breezy!

Verstopte invlecht

Kam je haren naar achter en breng een fixerende spray aan. Maak een lage invlecht, op het midden van je achterhoofd. Vlecht door tot het einde van je haar. Verstop het uiteinde van de vlecht onder je haren om de chique, nonchalante look te creëren.

Extra tips: Zet je pony of voorste lok (als je die hebt) vast met een speldje. Maak de haarstijl nog wat nonchalanter door her en der kleine plukjes haar los te halen.

Lees ook