Met uitleg van de kapper...

04:57 - 02:58
luistertijd 04:57 - leestijd 02:58

Onze expert Piet-Jan Duivenvoorden vertelt je hoe je de mooiste kerstknotjes in je haar zet.

Look 1: Brigitte Bardot

Een Bardot gevoel waarbij de basis eerst met een grove omvorming zoals een Carmenset of een hele grote diameter krultang is ingezet om zo een zacht volume te creëren! Daarna is de kruin losjes opgetoupeerd. Het haar is niet lang en is heel nonchalant opgedraaid in een kleine grace kelly rol waarbij juist alle losspringende plukken het mooie losse effect geeft, wat ook bij Bardot zo tekenend was. Afwerken met een zachte droge lak.  Glans en een harde lak geeft hier niet het effect wat bij deze look past, eerder een droge poeder of zoals al genoemd een zachte droge lak.

Voorbeeld is bijv. Infinium lak van L’Oréal Paris en de Volume Maker van SHU UEMURA, een make-up kwast waar je de poeder uitpompt over het haar. Zeker een must-have in elke tas van de vrouw die van volume houdt!

Look 2: De omgedraaide faux bob

Het haar is hiervoor gevormd met een krultang waarbij de voorste lokken in een klassieke slag zijn ingezet. Dat betekent dat het haar de eerste keer naar links ingedraaid wordt en de volgende weer naar rechts, belangrijk is het uitborstelen om de slag erin terug te krijgen, eventueel even fixeren met een speldje en wat stevige lak.

Het haar aan de onderkant bij elkaar pakken in een elastiekje zetten zover als je kan, zodat je alles nog hebt en dan draai je het haar vanaf het elastiekje omhoog naar buiten toe in dit geval, vastzetten met speldjes die niet zichtbaar zijn. Prachtige klassieke look voor een kerstgala.

Look 3: Naar binnen gedraaide faux bob

Deze betreft een soort faux bob maar dan naar binnen gedraaid, waarbij het haar eerst nog een keer vastgezet is met een elastiek naar de zijkant en daarna zijn er met een puntkam een paar ‘lussen’ losgetrokken tussen het bovenhaar en de onderkant.

De lok is in dit geval wat strakker uitgewerkt. Bij dit soort looks is altijd de juiste balans en verhoudingen die het verschil maken tussen ’trutti’g of een meer fashion of classy uitstraling. Mijn ervaring is dat mensen het vaak te vast willen zetten, teveel lak of andere sprays gebruiken. Hoe losser des te natuurlijke oogt je coupe!

Look 4: Knot aan de zijkant

Dit is een iets ingewikkeldere hairdo, maar die goed te maken is als je een beetje gevoel met vlechten hebt. De voorste lok is apart gehouden en met een krultang in  hele mooie slagen gedraaid naar buiten toe. Belangrijk dat je hier voor de houdbaarheid wel een goed PREP middel gebruikt, bijvoorbeeld een goede stevige mousse zoals de Tecni Art Full Volume Extra L’Oréal. Het haar föhnen en dan eerst lak in het haar en dan de lok in een beweging indraaien en daarna goed in de krul laten afkoelen.

De rest van het haar is een kant op getrokken, uiteraard de tegenovergestelde kant van de lok. Het haar vastzetten in meerdere strengen en dan de strengen 1 voor 1 om elkaar heen vast zetten. Random zodat het niet een klassiek vlechtwerk wordt, maar meer een wir war van strengen. Uiteraard de punten vastzetten onder de ontstane knot.

Look 5: Glamorous knot

Is een soortgelijke look, met het grote verschil dat de verhouding van de knot op de achterkant ligt en hoger is uitgevoerd. Het ziet er ingenieus uit maar het is juist door het kleurenspel en het random opdraaien van de strengen die zorgt voor het spannende lijnenspel in de knot. Ook hier is er aan de voorkant gespeeld met lokken, maar dan in een wat ’tuttige’ krul.

Wat vooral leuk is aan dit knottenfestijn is dat deze looks supergeschikt zijn voor een mooie updo, tijdens allerlei feesten, kerstgala`s en oud en nieuw party`s waarbij een jaren ’50 gevoel weer een beetje terugkomt en waarbij de nek mooi vrij komt voor een mooi sieraad. Ideaal om een mooi cadeau te vragen voor onder de kerstboom.

En gaat dit met de beste wil van de wereld zelf niet lukken: ,hairstyling is een big thing bij alle kappers, dus maak een afspraak voor een updo. Bij een kapsalon waarvan je weet of gehoord hebt dat ze hier veel mee bezig zijn. Ieder zijn vak.

Piet-Jan Duivenvoorden van NIK www.newimagekappers.nl.

Lees ook:

Lees ook