Afgelopen 16 juni kregen de vrouwen van het BeautyJournaal testpanel een exclusieve meet & Greet met de Amerikaanse cosmeticadeskundige Paula Begoun in het chique Amstel Hotel in Amsterdam.

08:26 - 05:04
luistertijd 08:26 - leestijd 05:04

Afgelopen 16 juni kregen de vrouwen van het BeautyJournaal testpanel een exclusieve meet & Greet met de Amerikaanse cosmeticadeskundige Paula Begoun in het chique Amstel Hotel in Amsterdam. Hoe hebben ze het ervaren?

Jolanda:

‘Ik had een totaal ander beeld van Paula Begoun in mijn hoofd. Volslank en lang,  een voorstelling die ik altijd heb bij krachtige mensen. Met mijn 1.67 m. ben ik absoluut geen reus, maar naast Paula was ik dat wel. Ze is volgens mij amper 1.50 m. Het deed geen afbreuk aan haar kracht, kennis en haar passie. Ja, wat een passie voor huidverzorging heeft ze!

De dag dat ik haar ontmoette had ik bijna vier weken vakantie aan de Hollandse kust achter de rug. Ik was flink bruin geworden, en ja, heus elke twee uur gesmeerd met factor 25 tot 50. Maar Paula ontgaat niets. Ze zag zelfs van een afstand pigmentvlekken op mijn decolleté en armen en ze uitte daar haar zorgen over. Pigmentvlekken zijn een vorm van uv-schade. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik op mijn kop kreeg van haar, en zou ik de rest van de zomer in een long sleeve turtle-neck (coltrui)  moeten lopen!

Gelukkig heb ik een paar tunieken met lange mouwen en genoeg sjaals om de borstlap (zoals ik mijn decolleté noem) te beschermen. Ze gaf me spontaan een andere zonbescherming die veel beter blijft zitten als ik op de fiets door de duinen ga zwerven. Met het dwingend advies om mijn ‘boobs, arms and hands’ dezelfde ‘skincare’ te geven als mijn gezicht, want die was ‘gorgeous!’

Dus ik ben gewaarschuwd en geïnspireerd, goede huidverzorging is meer dan mijn gezicht! Het gaat om het hele lichaam….’ 

Babs:

Ik roep het niet snel, maar ik vond het absoluut een voorrecht om  Paula Begoun te ontmoeten. Ik zie genoeg “BN-ers “ omdat ik ook regelmatig als figurant in commercials en voor fotoshoots geboekt wordt, maar ik ben geen type die dan direct in gesprek wil of op de foto. Dit is anders, dit gaat over huidverzorging en make-up, en dat vind ik per definitief interessant!

Ik was al enigszins bekend met haar filmpjes op het internet en haar producten, maar wat kan die vrouw helder en enthousiast vertellen over alles wat met huidverzorging en gezondheid te maken heeft! Ze was oprecht geïnteresseerd in de vragen die wij, het testpanel, stelden en ze wist overal wel een antwoord op. Was het niet linksom, dan wel rechtsom ( wat had ik graag leraren op school gehad die de stof zo  konden uitleggen..) Ik hing bijna letterlijk aan haar mooie verzorgde lippen:-)

Wat mij het meest is bijgebleven, zijn de juist zo simpele dingen:  “ de verzorging van je huid houdt niet op bij je gezicht; hals en decolleté zijn er  een onderdeel van, dus  daar ook elke dag  smeren! Ik doe dat trouw vanaf mijn 40ste.  UV-schade is een hot item.

Hoe houd je je huid jong en in conditie zonder rimpels en pigmentvlekken als gevolg van blootstelling aan zonlicht? Paula is er duidelijk over: exfoliëren met AHA en BHA én beschermen met een hoge zonnefactor.

Het gesprek ging van cosmeticaclaims tot haarverzorging naar voeding en voedingssupplementen. Paula is dol op vis vanwege de omegavetzuren en kon niet wachten om de nieuwe haring te proeven. Leuk om te horen omdat de meeste Amerikanen gruwen van ‘rauwe’ vis. Paula is een wandelend voorbeeld van wat een goede huidverzorging voor je kan betekenen; haar huid is prachtig egaal en glad – terwijl ze al bijna zestig is.

Haar webshop, www.paulaschoice.nl is nu gelukkig ook in het Nederlands vertaald, met een duidelijke uitleg over allerlei producten.Het is echt de moeite waard om daar een paar uurtjes voor uit te trekken. Deze vrouw sprankelt, ziet er fantastisch uit en ik weet zeker dat ze met haar kennis, webshop en boeken ook Europa gaat veroveren!

Harriet:

Nu was ik al fan van Paula, maar na haar ontmoet te hebben, ben ik helemaal juichend. Wat een sterke en warme vrouw! Heel erg gepassioneerd en nog steeds enthousiast na die tientallen jaren in het beautyvak. En zo geïnteresseerd in ons, de gewone vrouw, van over de hele wereld. We hebben anderhalf uur ademloos naar haar geluisterd en ze wordt er nooit moe van om vast steeds weer dezelfde vragen te krijgen. Wat ziet ze er goed uit, voor haar 58 jaar… Helemaal geïnspireerd en vol energie kwam ik de meeting uit.
 
Ik heb ook weer veel geleerd:

Tot slot werden we ook nog verwend met een goodiebag – haar Beautybible- boek, de nieuwe SPF 25 Resist, de sunspray 30 SPF, het  SPF gezichtspoeder, een make-up tasje en een paar samples. Wat een geluk! 

Mensen, lees haar site, lees haar boeken en educate yourself!

Debbie:

Er was een knus hoekje voor ons samengesteld in het Grandcafé van het Amstel Hotel en het zag er uitnodigend uit. Paula zat al gereed op de bank en wij konden vervolgens op een knusse wijze bij haar gaan zitten en onze vragen aan haar stellen.

De spanning werd meteen doorbroken door het enthousiasme en de passie waarop Paula over haar kennis op het gebied van huidverzorging kan vertellen. Ook het belang van het goed voor je lichaam zorgen kwam aan bod door je huid en haar van binnenuit te voeden: mineralen, vitamine D, Omega 3- en 6 vetzuren, antioxidanten. Alle ins-en outs passeerden de anderhalf uur tijd die er voor ons gereserveerd was. Het belang van een goede bescherming tegen de zon en antioxidanten die de huid beschermen tegen ingrijpende invloeden van buitenaf kwamen steeds weer tijdens het gesprek op de voorgrond.

Op mijn vraag of ze weleens heeft overwogen een organic lijn uit te brengen van Paula’s Choice gaf ze een bevestigend antwoord: volgend jaar komen er drie nieuwe producten uit, een cleanser, toner en een moisturizer. Fijn om dit bericht te mogen horen van Paula! BeautyJournaal heeft een primeur!

Aan het einde van het gesprek liet ze één van haar nieuwste product zien; de shinestopper.  Dit product helpt de huid tegen glimmen en kan na de dagverzorging  of make-up aangebracht worden. Ze smeerde olijfolie op haar huid en deed toen de shinestopper eroverheen: geen spoortje vet meer te zien!

De ontmoeting met Paula ging snel voorbij, ik heb de hele tijd gebiologeerd geluisterd naar haar betoog. Haar passie en bevlogenheid werken aanstekelijk. Haar missie is vrouwen bij elkaar te brengen door de ontwikkeling en het lanceren van haar huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice. In meer dan 42 landen worden de producten van Paula’s Choice al verkocht. Ook mij heeft ze niet onberoerd gelaten, ook al ben ik een fervent aanhanger van organic huidverzorging; toch heb ik de Resist Daily Smoothing Treatment besteld. Mèt 5% alpha hydroxy acid. Omdat je er zo’n mooi glad huidje van krijgt en omdat ik een beetje verliefd op haar ben geworden.

Lees ook