Gezicht Haar Lichaam Pigmentvlekken

BeautyJournaal testpanel ontmoet Paula Begoun in Amsterdam

Afgelopen 16 juni kregen de vrouwen van het BeautyJournaal testpanel een exclusieve meet & Greet met de Amerikaanse cosmeticadeskundige Paula Begoun in het chique Amstel Hotel in Amsterdam. Hoe hebben ze het ervaren?

Jolanda:

‘Ik had een totaal ander beeld van Paula Begoun in mijn hoofd. Volslank en lang,  een voorstelling die ik altijd heb bij krachtige mensen. Met mijn 1.67 m. ben ik absoluut geen reus, maar naast Paula was ik dat wel. Ze is volgens mij amper 1.50 m. Het deed geen afbreuk aan haar kracht, kennis en haar passie. Ja, wat een passie voor huidverzorging heeft ze!

De dag dat ik haar ontmoette had ik bijna vier weken vakantie aan de Hollandse kust achter de rug. Ik was flink bruin geworden, en ja, heus elke twee uur gesmeerd met factor 25 tot 50. Maar Paula ontgaat niets. Ze zag zelfs van een afstand pigmentvlekken op mijn decolleté en armen en ze uitte daar haar zorgen over. Pigmentvlekken zijn een vorm van uv-schade. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik op mijn kop kreeg van haar, en zou ik de rest van de zomer in een long sleeve turtle-neck (coltrui)  moeten lopen!

Gelukkig heb ik een paar tunieken met lange mouwen en genoeg sjaals om de borstlap (zoals ik mijn decolleté noem) te beschermen. Ze gaf me spontaan een andere zonbescherming die veel beter blijft zitten als ik op de fiets door de duinen ga zwerven. Met het dwingend advies om mijn ‘boobs, arms and hands’ dezelfde ‘skincare’ te geven als mijn gezicht, want die was ‘gorgeous!’

Dus ik ben gewaarschuwd en geïnspireerd, goede huidverzorging is meer dan mijn gezicht! Het gaat om het hele lichaam….’ 

Babs:

Ik roep het niet snel, maar ik vond het absoluut een voorrecht om  Paula Begoun te ontmoeten. Ik zie genoeg “BN-ers “ omdat ik ook regelmatig als figurant in commercials en voor fotoshoots geboekt wordt, maar ik ben geen type die dan direct in gesprek wil of op de foto. Dit is anders, dit gaat over huidverzorging en make-up, en dat vind ik per definitief interessant!

Ik was al enigszins bekend met haar filmpjes op het internet en haar producten, maar wat kan die vrouw helder en enthousiast vertellen over alles wat met huidverzorging en gezondheid te maken heeft! Ze was oprecht geïnteresseerd in de vragen die wij, het testpanel, stelden en ze wist overal wel een antwoord op. Was het niet linksom, dan wel rechtsom ( wat had ik graag leraren op school gehad die de stof zo  konden uitleggen..) Ik hing bijna letterlijk aan haar mooie verzorgde lippen:-)

Wat mij het meest is bijgebleven, zijn de juist zo simpele dingen:  “ de verzorging van je huid houdt niet op bij je gezicht; hals en decolleté zijn er  een onderdeel van, dus  daar ook elke dag  smeren! Ik doe dat trouw vanaf mijn 40ste.  UV-schade is een hot item.

Hoe houd je je huid jong en in conditie zonder rimpels en pigmentvlekken als gevolg van blootstelling aan zonlicht? Paula is er duidelijk over: exfoliëren met AHA en BHA én beschermen met een hoge zonnefactor.

Het gesprek ging van cosmeticaclaims tot haarverzorging naar voeding en voedingssupplementen. Paula is dol op vis vanwege de omegavetzuren en kon niet wachten om de nieuwe haring te proeven. Leuk om te horen omdat de meeste Amerikanen gruwen van ‘rauwe’ vis. Paula is een wandelend voorbeeld van wat een goede huidverzorging voor je kan betekenen; haar huid is prachtig egaal en glad – terwijl ze al bijna zestig is.

Haar webshop, www.paulaschoice.nl is nu gelukkig ook in het Nederlands vertaald, met een duidelijke uitleg over allerlei producten.Het is echt de moeite waard om daar een paar uurtjes voor uit te trekken. Deze vrouw sprankelt, ziet er fantastisch uit en ik weet zeker dat ze met haar kennis, webshop en boeken ook Europa gaat veroveren!

Harriet:

Nu was ik al fan van Paula, maar na haar ontmoet te hebben, ben ik helemaal juichend. Wat een sterke en warme vrouw! Heel erg gepassioneerd en nog steeds enthousiast na die tientallen jaren in het beautyvak. En zo geïnteresseerd in ons, de gewone vrouw, van over de hele wereld. We hebben anderhalf uur ademloos naar haar geluisterd en ze wordt er nooit moe van om vast steeds weer dezelfde vragen te krijgen. Wat ziet ze er goed uit, voor haar 58 jaar… Helemaal geïnspireerd en vol energie kwam ik de meeting uit.
 
Ik heb ook weer veel geleerd:

 • het gebruik van een exfoliant (AHA of BHA) elke dag is NIET nadelig voor de huidbarière. Het helpt je huid enkel beter te functioneren en stimuleert de collageen aanmaak, door de dode huidlaag te verwijderen. Die dode huidcellen stapelen zich razendsnel weer op.
 • Ze gaat geen hairstyling producten uitbrengen omdat er al zoveel uitstekende producten op de markt zijn. En siliconen zijn NIET slecht voor je haar, in tegendeel. Ze maken het haar zacht en handelbaar. Een haarproduct werkt alleen als je het goed gebruikt, met de juiste stylingtools ( föhn, borstel, straightener.  
 • Zonschade begint al met daglicht. In een minuut is er al huidschade, ook door glas heen. Bovendien zorgt de zon voor vochtverlies; heb je ooit moisturizer op je ‘behind’ nodig gehad? Nee dus, omdat je niet met blote billen rondloopt:-).

Tot slot werden we ook nog verwend met een goodiebag – haar Beautybible- boek, de nieuwe SPF 25 Resist, de sunspray 30 SPF, het  SPF gezichtspoeder, een make-up tasje en een paar samples. Wat een geluk! 

Mensen, lees haar site, lees haar boeken en educate yourself!

Debbie:

Er was een knus hoekje voor ons samengesteld in het Grandcafé van het Amstel Hotel en het zag er uitnodigend uit. Paula zat al gereed op de bank en wij konden vervolgens op een knusse wijze bij haar gaan zitten en onze vragen aan haar stellen.

De spanning werd meteen doorbroken door het enthousiasme en de passie waarop Paula over haar kennis op het gebied van huidverzorging kan vertellen. Ook het belang van het goed voor je lichaam zorgen kwam aan bod door je huid en haar van binnenuit te voeden: mineralen, vitamine D, Omega 3- en 6 vetzuren, antioxidanten. Alle ins-en outs passeerden de anderhalf uur tijd die er voor ons gereserveerd was. Het belang van een goede bescherming tegen de zon en antioxidanten die de huid beschermen tegen ingrijpende invloeden van buitenaf kwamen steeds weer tijdens het gesprek op de voorgrond.

Op mijn vraag of ze weleens heeft overwogen een organic lijn uit te brengen van Paula’s Choice gaf ze een bevestigend antwoord: volgend jaar komen er drie nieuwe producten uit, een cleanser, toner en een moisturizer. Fijn om dit bericht te mogen horen van Paula! BeautyJournaal heeft een primeur!

Aan het einde van het gesprek liet ze één van haar nieuwste product zien; de shinestopper.  Dit product helpt de huid tegen glimmen en kan na de dagverzorging  of make-up aangebracht worden. Ze smeerde olijfolie op haar huid en deed toen de shinestopper eroverheen: geen spoortje vet meer te zien!

De ontmoeting met Paula ging snel voorbij, ik heb de hele tijd gebiologeerd geluisterd naar haar betoog. Haar passie en bevlogenheid werken aanstekelijk. Haar missie is vrouwen bij elkaar te brengen door de ontwikkeling en het lanceren van haar huidverzorgingsproducten van Paula’s Choice. In meer dan 42 landen worden de producten van Paula’s Choice al verkocht. Ook mij heeft ze niet onberoerd gelaten, ook al ben ik een fervent aanhanger van organic huidverzorging; toch heb ik de Resist Daily Smoothing Treatment besteld. Mèt 5% alpha hydroxy acid. Omdat je er zo’n mooi glad huidje van krijgt en omdat ik een beetje verliefd op haar ben geworden.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

19 reacties

 • Leuk artikel. Ik heb Paula Begoun ontmoet op 17 juni bij de afternoon tea van Paula’s Choice Europa. Ik vind haar ook een zeer oprechte vrouw die volledig achter haar overtuiging staat. Ik ben jaren geleden op beautypedia terecht gekomen door allergische reacties op huidverzorgingsproducten. Sinds ik haar regime volg heb ik geen huidproblemen meer gehad. Vooral de exfolianten vind ik een wondermiddel. Ik begrijp niet dat er zo weinig goed geformuleerde exfolianten te koop zijn van de grote huidverzorgingsmerken.
  Verder ben ik grote fan van het minerale zonnefilter van PC. Ik heb snel uitslag van de zon en met dit zonnefilter gaat dat beter. Door mijn zonneallergie blijf ik al jaren gedwongen uit de zon. Ik ben dus heel blij dat ‘wit’ steeds meer het ‘nieuwe bruin’ is.

 • @Monique, ik ben echt stomverbaasd, maat 44? Zo zie je maar dat kilo’s en maten totaal niet interessant zijn. Jij ziet er geweldig uit.

 • wat een leuk artikel!! Ik weet zelf niet eens meer hoe ik bij Paula’s choice terecht ben gekomen. Je moet er wel de tijd voor nemen om er achter te komen wat bij je huidtype past. Maar dan zijn de sample sets voor de verschillende huidtypen een uitkomst. en de dames van de info lijn kunnen je ook veel vertellen. Het enige “nadeel”van bestellen per internet is dat er nooit eens een leuk proefje of zo bij zit, zoals je bij een ICI Parix danwel Douglas of DA zou krijgen. Ik ben blij met de producten en heb nu weer de spray met factor 30 bij me tijdens de vakantie. Heerlijk produkt!!

 • het is grappig, ik spreek de laatste tijd best wat mannelijke visagisten, sommigen hebben hun bruine tintje van de zon, anderen gebruiken volop selftanners. ik vind dat selftanners altijd zo in je porien gaan zitten. ik ben heel erg te spreken over de gekleurde dagcremes van Clarins en van Estee Lauder (uit de daywear collectie) – ze geven een prachtige licht zongekuste kleur.

 • Ik snap ook niet (meer) dat Nederlandse/ Europese vrouwen zo graag bruin willen zijn. Ik zon al jaren niet meer, niet eens met een hoge SF, want ook al verbrand je dan niet, je huid beschadigt wel. Ik draag een grote pet of zonneklep. Vroeger helaas wel veel gezond, maar het is nooit te laat om tot inkeer te komen. Ik gebruik nu een dagcreme met een beetje selftanner, lijkt ook heel natuurlijk. Vrouwen die ’s zomers lekker zonnen: let maar eens op, je huid ziet er in de herfst (wanneer het bruin eraf is) weer een stukje slechter en vermoeider uit dan in het voorjaar toen je nog winterwit was. En wat doe je dan? Onder de zonnebank, om er weer “gezond” uit te zien. Het is een vicieuze cirkel. Doe het niet. Als je tegen de 50 loopt heb je spijt!!!

  Ik ben ook blij met m’n figuur Monique, maar dat is niet mijn verdienste, is aangeboren en ik ben geen snoeper. Kan makkelijk iets laten staan. Sterker nog, ik hou nauwelijks van zoetigheid en vettigheid. Ik begrijp heel goed dat dat bij anderen anders kan zijn en dat die het een stuk moeilijker hebben op gewicht te blijven.

 • ps; ik ben trouwens heel jaloers op jouw maten: ben van jouw lengte maar wel met mt 44!!

 • leuk om te lezen joke, …en aan de andere kant benijdt ze europese vrouwen niet. ze vindt het schrikbarend dat wij nog altijd met poepbruine gezichten en lichamen rondlopen omdat we dat mooi en lekker vinden. ze kan d’r met de niet pet bij dat we dat nog doen:-)

 • Ik ben bij een lezing van Paula in Utrecht geweest, een jaar of acht geleden. Inderdaad, wat een fantastisch leuk, spontaan en hartelijk mens. Ik gebruik ook al vele jaren producten van haar, de laatste tijd weer iets minder, maar dat is zo’n wisselwerking he? Van haar heb ik inderdaad geleerd hoe slecht de zon voor je huid is, en hoe slecht irriterende producten (met name met alcohol) zijn. Ik gebruik nu alleen nog maar wat zacht zacht zacht voor m’n huid is, en ik heb bijna geen last meer van overgevoeligheidsreacties.
  Ik herinner me nog goed hoe ze haar lezing begon met uitroepen hoe jaloers ze op Europese vrouwen is: zo lang en slank! Dat doet je goed natuurlijk 😉 (ik ben 1,82 meter met maat 38)
  Ja, zo’n ontmoeting vergeet je je leven lang niet meer.

 • Dames wat een leuk verhaal! Mooie foto’s ook. Babs je korte haar is Fabulous!! Ook ik vind het verschrikkelijk jammer dat ik er niet bij kon zijn!

 • Wat een leuk en gezellig verslag over interessante onderwerpen en dito vrouw. Jammer dat ik er niet bij kon zijn maar fijn dat de wel aanwezige dames uitgebreid vertellen. Dank jullie wel.

 • @ Dorine, The Beauty Bible moet je echt lezen! Is trouwens te koop bij de paula choice website voor 19 euro geloof ik.

 • @dorine, de setting was nu anders, er werden haar geen kritische vragen over haar kritische houding gesteld:-)

 • @Dorine, bedankt voor het compliment! Jammer dat je er niet bij kon zijn, ik denk er nog met veel plezier aan terug. En grappig overigens, het eerste wat mijn man opviel, toen hij de foto’s zag,was dat Paula linkshandig is, net als ik 🙂
  Ik ben nu het boek van Paula aan het lezen, als ik hem uit heb, mag je hem wel lenen, als je het leuk vindt!

 • @ Monique, Heb je nog een verschil ervaren met je interview met Paula vorig jaar? Was het nu anders?

 • Hmmm… wat heb ik veel gemist! Nu ik jullie verhalen lees, vind ik het zo jammer dat ik er niet bij kon zijn. Het lijkt me heerlijk om Paula zo gepassioneerd, kundig en bevlogen te horen vertellen over goede huidverzorging.

  @ Babs, Leuk zo je korte haar!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen