Overgewaaid uit Azië. Ziet Gerti het ook een hit worden?

03:34 - 02:08
luistertijd 03:34 - leestijd 02:08

De Talika Bio Enzyme Maskers zijn zogenaamde sheet masks. Een doek gedrenkt in de vloeistof met werkzame stoffen, die je op je gezicht legt. Ik test er vier: hydrating, brightening, anti-age en purifying.

Hoe het werkt

Je verwijdert eerst de plastic beschermlaag. Vervolgens leg je het masker op je gezicht. Het voelt behoorlijk kleverig en is in het begin even kliederen geblazen, zeker als je het masker voor de eerste keer gebruikt. Daarna trek je de tweede beschermlaag er vanaf. Druk het masker voorzichtig aan zodat het blijft plakken. Je moet opletten dat je het masker met de goede kant op je gezicht legt. Omdat de eerste plastic beschermlaag makkelijk loslaat, wist ik tijdens het aanbrengen niet meer wat beschermlaag en wat masker was. Lekker slim. De tweede keer lette ik beter op. De gelachtige laag is het masker met alle werkzame stoffen.

Weggooien is zonde!

De tweede beschermlaag bestaat uit dun tissue. Ik merk dat daar veel van de vloeistof met werkzame stoffen in blijft zitten, dus knijp ik dat goed uit en smeer er mijn gezicht en hals mee in. Ook blijft er vloeistof achter in de verpakking. Ook dat smeer ik op mijn hals. Weggooien is zonde.

Sfeerbeeld TalikaGeen mannelijk gezelschap gewenst…

Je laat het masker zo’n 15-30 minuten zitten. Het blijft goed plakken, dus ik kan ondertussen rustig een boek lezen of een beetje tv kijken.  Het beste is om dit zonder mannelijk gezelschap te doen, want je ziet er wel een beetje uit als Hannibal Lector. Natuurlijk kun je ook gezellig met een vriendin je eigen spa organiseren. Je wordt van dit masker zeker vrolijk.

Na een half uur verwijder ik het masker. De verpakking vermeldt niet of ik het restant van mijn gezicht moet verwijderen met een tissue of vochtige doek, maar zo veel is er niet achter gebleven. Vrijwel alle vloeistof is in mijn huid getrokken. De laatste restjes masseer ik in mijn gezicht.

WOW-gevoel

Na alle vier de maskers is mijn huid super zacht. Hij voelt glad, ziet er goed gevuld en stevig uit, en is helemaal ontspannen. Alsof ik een dag in een wellness centrum doorgebracht heb. Fantastisch! Ik kan niet anders zeggen.

Ik merk overigens weinig verschil tussen de verschillende maskers. Na het brightening masker heb ik niet het gevoel dat mijn huid meer geëgaliseerd is. Het purifying masker voelt niet extra schoon. Maar alle maskers geven dit heerlijke ontspannen, gladde en gevulde resultaat, waarbij mijn voorkeur lichtjes uitgaat naar het anti-aging masker. Daar had ik meteen dat WOW-gevoel bij toen ik het masker verwijderde: klaar voor een feestje, geen foundation meer nodig!

Ingrediënten

De ingrediënten van alle vier de maskers bestaan uit dezelfde basis: butylene glycol, glycerine en hyaluronzuur. De rest van de ingrediënten verschilt per masker, afhankelijk van de beloofde werking. Dit verklaart waarschijnlijk waarom ik minimaal verschil zie tussen de vier maskers; de basis is identiek.

gertiConclusie

Deze maskers zijn een absolute aanrader. Als voorbereiding op een feestje, om gezellig met je vriendin, moeder of dochter te ontspannen tijdens je eigen spa middagje thuis. Ook al worden misschien niet alle specifieke claims per variant waargemaakt, je huid ziet er na een Talika masker als herboren uit. Kortom, genieten!

Lees ook