Make a fashionstatement!

03:28 - 02:04
luistertijd 03:28 - leestijd 02:04

ponytail hairEen paardenstaart is niet meer alleen voor truttige paardenmeisjes (sorry?) en hockeymeisjes (en ach, ook voetbalmeisjes natuurlijk). Op de juiste manier gedragen, is een ponytail een classy haarstijl. Plus: de ‘sleek’ of messy paardenstaart is een dikke trend voor dit jaar en wordt veel gespot op de catwalk, de rode loper en bij modebloggers. Combineer deze trend met de onverslaanbare dip dye-haartrend en we kwamen uit bij de Balmain ponytail extension die Laura mocht testen.

Dip dye effect zonder permanente kleuring of haarkrijt

Balmain bracht een lijn met haarextensions in de vorm van ‘kant en klare’ paardenstaarten van 55 centimeter uit. Mijn eigen staart is zelf al een mooie lengte, ongeveer 40 centimeter. Ik ga er dus zo’n 15 centimeter aan haarlengte op vooruit.ponytail hair pink

De paardenstaart die ik heb getest (zie de fotos hier onder) begint met een asblonde kleur en verloopt tot een zachte pastelroze kleur. Als je mij toevallig volgt op Pinterest, weet je dat ik dol ben op de dip dye trend. Een permanente knalkleur heb ik nooit gedurfd, maar af en toe geef ik de punten van mijn haar een kleurtje met uitwasbaar haarkrijt. Maar oei, uit ervaring weet ik dat het nog wel eens kan afgeven op lichte kleding. Dus de ponytail van Balmain kwam als een fijne verrassing voor mij!

Memory Hairbalmain catwalk ponytail instructions

De extensions zijn een back stage geheim bij fashion shows. In een handomdraai kan een mooie lange ponytail look gecreëerd worden. Het haarstukje wikkel je om je eigen paardenstaart met klittenband. De ‘finishing lock’ wikkel je om je staart om het klittenband te verstoppen. Simple as that.

Catwalk Ponytail is gemaakt van het synthetische 100% Memory Hair. Dat houdt in dat het 20 procent lichter in gewicht is dan eigen haar, dus niet zwaar aanvoelt. De kleur zal niet vervagen, want het is achttien keer beter bestand tegen schade van UV-licht. En heel fijn: je mag het stijlen en krullen (tot 160 graden) en dat blijft heel lang zitten (ook na een douche of regenbui).

Voor en na-foto’s van Laura met de Balmain Catwalk Ponytail Stockholm

voor en na foto's balmain catwalk ponytail

Mijn ervaring

Het haar voelt heerlijk zacht en glanst prachtig. Ook de haarkleur ziet er zeker mooi uit, en het  verloop ziet er natuurlijk uit. Maar in real life kon je mijn eigen haarkleur er tussen zien zitten vanwege het textuur- en kleurverschil, omdat mijn haar bijna even lang is als de staart. Het zou minder opvallen bij iemand met een korter staartje. Als je net als ik lang haar hebt, kun je dit oplossen door met pastelroze haarkrijt de kleur te matchen. Dan vervolgens het gehele kapsel in de krul te zetten en wat te touperen, zoals het model op de foto, om het textuurverschil te verbloemen.

Eindoordeel: een hele toffe must have voor een speciale gelegenheid, vooral geschikt voor vrouwen met een korte paardenstaart. Maar je moet het wel goed af-stylen.

balmain catwalk ponytail foto voorkant kleiner

Shoppen!

Lijkt de mooie en trendy catwalk ponytail van Balmain jou ook wel wat? Shop het hier online. De volgende kleurschakeringen zijn beschikbaar. Mijn staart was Stockholm: soft violet

balmain catwalk ponytail kleuren

SHOPTIP! Balmain heeft ook prachtige haarverzorgingsproducten en borstels en dergelijke. Die shop je hier allemaal online.

 

Lees ook