BeautyJournaal heeft afgelopen jaar veel aandacht besteed aan haaruitdunning bij vrouwen.

04:31 - 02:42
luistertijd 04:31 - leestijd 02:42

BeautyJournaal heeft afgelopen jaar veel aandacht besteed aan haaruitdunning bij vrouwen. We weten het van de man, maar haaruitdunning bij vrouwen is nog een groot taboe. Zo bleek uit de expertsamenwerking die wij met dr. Ids Boersma hadden. We hebben erover geschreven, we hebben films gemaakt: onder andere met Carien die ernstig uitdunning op haar hoofd heeft. We lieten zien welke mogelijke oorzaken eraan ten grondslag kunnen liggen, en welke landuriger oplossing er eventueel is – medicatie.

Toch blijkt uit de praktijk dat een man sneller geneigd is een oplossing te zoeken en te aanvaarden dan een vrouw. Mannen hebben er natuurlijk ook meer mee te maken en voor mannen is het al meer geaccepteerd om er iets tegen te ondernemen. We hebben ook geprobeerd voor vrouwen een lans te breken en we blijven er aandacht aan besteden. Bij vrouwen neemt het probleem van uitdunning vanaf het 30ste levensjaar toe. Lees dit artikel er nog maar eens over.

De cosmeticadindustrie, zou de cosmeticaindustrie niet zijn als ze niet belooft er een oplossing voor te hebben. Van haarverdikkende shampoo’s tot speciale vitaminesupplementen. Allemaal prachtig, maar de werkzaamheid is vaak niet optimaal. Wat dan overblijft is acceptatie, medicijnen of….een optische illusie: het haarstukje! Geweldig, wat een uitvinding. Vroeger noemde je dat een toupet, maar tegenwoordig zijn haarstukjes hot…en niet alleen bij vrouwen die echt kalend zijn. Heel wat BN-dames dragen haarstukjes: Linda de Mol, Wendy van Dijk, Irene Moors…dus waarom jij niet, en ik niet?

Ook al ben ik niet kalend, ik heb de afgelopen jaren beduidend minder haar bovenop mijn hoofd gekregen dan ik aan de achterkant van mijn hoofd heb. Ik ben ook niet zo handig met fohn en andere apparaten en stylingproducten om dat welgevallige volume op mijn hoofd te kunnen creëeren en ik riep de laatste maanden steeds vaker: ik wil een pruik. Je zet em op en Klaar is Monique. Je haar zit meteen goed, geen omkijken meer naar, scheelt lekker veel tijd – die je dan overhoudt om nog iets van je make-up proberen te maken (…). Fijn dus dat Balmain langskwam met de ultieme oplossing: het haarstukje voor bovenop je hoofd dat je eenvoudig vastklipt en je eigen haar leg je er deels weer overheen. Een caviaatje…(oops, nee niet, zeggen, anders klinkt het weer zo denigrerend).

Wat houdt het precies in?

Volgens Balmains informatie is Volume Secret gemaakt van 100% echt haar van hoge kwaliteit (met de hand geselecteerd en geknoopt) en ziet er heel natuurlijk uit. Niemand kan zien dat je Volume Secret draagt. Het is aan jou om het geheim te verklappen (of niet). Volume Secret wordt bevestigd met clips, wat het geschikt maakt voor dagelijks gebruik en waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het beschadigen van je eigen haar. Na een demonstratie van de kapper is het een makkelijk doe-het-zelf-product – in nog geen 5 minuten aangebracht. Volume Secret is verkrijgbaar in 12 kleurencombinaties – inclusief 3 natuurlijke grijstinten – en in 2 verschillende vormen:

Filler – voor algemeen volume: dit haarstuk in V-vorm is ideaal om algemeen volume te creëren. De Filler is geschikt als je van jezelf nog een redelijke hoeveelheid haar hebt (X-dun haar).

Booster – voor top volume: dit haarstuk in O-vorm is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die nog maar weinig eigen haar hebben (XX-dun haar). De Booster wordt bovenop je hoofd bevestigd, over het dunne haar en de zichtbare hoofdhuid heen.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier ook nog de video-opname die superblogger Cynthia ervan maakte terwijl Hildo het mij laat zien:

 [media id=140 width=620 height=350]

Een haarstukje kost vanaf 599 euro. Je laat het door de kapper bijkleuren en knippen zodat het perfect aansluit bij jouw look.

We kregen een demonstratie van Balmain bij Toni & Guy hairdressers in Amsterdam en Hildo liet Monique zien hoe zo’n haarstukje (O-vorm) bij haar zou staan. Momenteel wordt er een haarstukje in haar eigen kleur geverfd en op maat geknipt. Volgende week zal ik laten zien hoe het uitpakt!

Meer weten over haarstukjes:

Lees ook