Geteste producten Mannen Parfum Vrouwen

Getest Parfum d’Empire Corsica Furiosa

cindy
Geschreven door cindy

Een krachtige, groene unisex geur: het eiland in de hete zomer.

In 2014 heeft Parfum d’Empire Corsica Furiosa de prestigieuze Fifi Award gewonnen voor beste nicheparfum. De Fifi Awards heten tegenwoordig de Fragrance Foundation Awards en zijn zogezegd de Oscars van de parfumindustrie. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar deze geur.

De geur van Corsica

Ik ben nog nooit op Corsica geweest. Maar dat het daar ruikt zoals het nieuwe parfum van Parfum d’Empire, dat zou ik me wel kunnen voorstellen.

Sfeerbeeld CorsicaCorsica is het thuisland van parfumeur Marc-Antoine Corticchiato. Het Franse eiland heeft een bergachtig landschap met veel bos en dat vind je terug in deze geur. Corsica Furiosa is de geur van de lentiscus, een groene struik met een intens geurend hars, die overal op Corsica te vinden is. De bittergroene geur van gebroken stengels en geplette bladeren.

Dit eau de parfum bevat mastiekhars, limoen, gras, hooi, honing, mos, labdanum, wilde munt, tomatenblad en peper. Het klinkt heel zomers en dat is het ook, maar dan wel  in de stijl van Parfum d’Empire en die is niet toegankelijk.

Onstuimige binnenkomer

Bij het testen van dit parfum moest ik er dan ook wel even inkomen. Parfum d’Empire noemt de geur energiek en onstuimig. Nu kan ik ’s ochtends best wat energie gebruiken, maar ik denk dat ik het liever bij koffie houd dan dat ik deze geur op doe. Corsica Furiosa is behoorlijk onstuimig en kan je nogal overvallen op de vroege ochtend.

Met name de opening is heel heftig en vooral bittergroen. De geur heeft dan weinig met parfum te maken en is eerder een geurbelevenis te noemen. Ik ruik veel hars, de typische geur van tomatenblad en iets van limoen. Ik moet hem even een half uur op me in laten werken.

Groene furie

Na een half uurtje zijn de scherpe randjes er vanaf en wordt de geur wat milder dankzij de labdanum, de hooi en de honing die de geur dan wat zachter en warmer maken. Het blijft wel echt een plantaardige en aromatisch groene geur, maar dan met wat meer zon.  Vanaf dat moment wordt deze furieuze geur ineens een stuk beter te hanteren en gaat hij meer richting een groene pittige cologne.

Corsica Furiosa

Puur natuur op volle sterkte

Corsica Furiosa draait om groen blad, in al zijn facetten. Het is een echte unisexgeur, omdat alle mogelijke typische mannelijke of vrouwelijke geurnoten achterwege zijn gelaten. Geen bloemetjes, geen kruiden, geen zoetje is er toegevoegd om het verhaal een beetje op te leuken. Hierdoor is Corsica Furiosa geen geur die iedereen zal behagen. Je moet echt van groene en natuurlijke geuren houden, wil je deze geur kunnen waarderen.

Profielfoto CindyPittige oppepper

Ik hou daar wel van, maar ook ik ben er nog niet helemaal uit. Vind ik deze geur nu lekker, of too much? Hij is zo uitgesproken, daar moet je echt voor in de stemming zijn. Ik denk dat Corsica Furiosa op zijn best is op een hete dag.

Stel je voor: je hebt  ’s ochtends al een lekker groen geurtje op gedaan, bijvoorbeeld Guerlain Herba Fresca, en ’s middags krijg je last van een middagdip. Herba Fresca is dan met die hoge temperaturen allang de deur uit gevlucht, en dan kan Corsica Furiosa de ultieme oppepper zijn. Pittig, niet bang voor warm weer en heel lekker en bijzonder. Na een half uurtje, dat dan wel. Dus misschien toch eerst even de hond uitlaten….

 

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • Krachtig en groen parfum, dat zie je maar weinig
  • Bijzondere geur die opvalt
  • Na een krachtige opening wordt de geur zachter en blijft lang hangen
  • Minpunten
  • Bijzondere groene geur die niet iedereen zal behagen
  • De geur is het eerste half uur heel sterk

Over deze schrijver

cindy

cindy

Cindy (1975, docente Nederlands en moeder van 3 meiden) ziet de olfactorische wereld als haar toevluchtsoord. Van het lezen van parfumblogs, het testen en kennis vergaren over geurnoten tot het verhaal achter de geur en de zoektocht naar het ultieme parfum; ze bieden een ware ontdekkingstocht.

Haar favoriete geurnoten zijn musk, patchouli, roos, leer, kaneel, wierook en anjer.

3 reacties

  • Hij is echt fraai, ik vind hem heerlijk. Anders, groen, opvallend en toch chic.

  • Wat een heerlijke review, Cindy. Het is dat mijn iPad niet is uitgerust met geursensor… Ik zou toch zweren dat ik Corsica bijna kan ruiken. Mooi verwoord en geschreven!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.