Dit prachtige merk van Jean-Louis en Nathalie Poiroux in inmiddels in 1000 spa's wereldwijd te vinden.

06:28 - 03:53
luistertijd 06:28 - leestijd 03:53

Het spa merk Cinq Mondes wordt geherintroduceerd op de Nederlandse markt, en dat is maar goed ook, want het is by far het mooiste spa-merk dat we kenne.. In een kleine groepssessie met beautyjournalisten mochten we kennismaken met de bewonderingswaarde oprichters en hun tien iconische spa producten.

Spa geheimen van over de hele wereld

De Spa collectie van Cinq Mondes is niet zomaar een collectie. Er schuilt een heel inspirerende geschiedenis achter dit Franse merk. De oprichters Jean-Louis Poiroux en zijn vrouw Nathalie Bouchon-Poiroux hebben anderhalf jaar de wereld rondgereisd om zich de spa geheimen van de meest exotische landen eigen te maken. Deze zijn verzameld onder één merk: de vijf werelden. De beste behandelingen, rituelen en exotische ingrediënten van deze werelden zijn vertaald naar verfijnde spabehandelingen met bijbehorende producten.

In 2001 opende de eerste Cinq Mondes spa in Parijs. Deze spa wordt nu gerenoveerd en binnenkort heropend. Inmiddels zijn er 1000 Partnerspa’s in meer dan 36 landen. Als je de kans krijgt om eens een Cinq Mondes spa te bezoeken: doen!

oprichters Jean-Louis Poiroux en zijn vrouw Nathalie Bouchon-Poiroux

Mooie awards

Het indrukwekkende pionierschap van Cinq Mondes is regelmatig erkend met mooie spa awards en -onderscheidingen. De Spa Cinq Mondes in Lausanne (Zwitserland) ontving zes opeenvolgende jaren het kwaliteitslabel Leading Spas of the World. De Spa in Parijs heeft vier jaar achter elkaar het kwaliteitslabel Spa-A ontvangen. De spa’s van Club Med in Marrakech en op Mauritius werden in 2013 en 2014 geprezen met het Spa-A label evenals de Spa in Lyon in 2014.

Ook de Nederlandse spa-partner de So Spa in The Grand in Amsterdam is bekroond. Deze kreeg de World Luxury Spa Award voor Beste Spa van Luxe Hotels in Nederland. BeautyJournaal’s Monique heeft deze spa drie jaar geleden bezocht, lees hier haar reportage.

Mocht het merk je bekende voor komen, het was jaren lang, maar ook alweer jaren geleden te koop bij Skins Cosmetics, en toen zijn we er ook verliefd op geraakt. Zonde dat het uit ons vizier verdween, maar gelukkig gaat het pr-bureau Mooi PR daar verandering in brengen!

Laat je verleiden door één of meer van de iconische producten hieronder…

De 10 iconische toppers

De producten in de lijn voor het gezicht zijn de absolute bestsellers van Cinq Mondes, het vormt zo’n 60 procent van alle verkopen vertellen ze ons. De favoriete van de oprichters? Jean-Louis vertelde dat hij de Papaya lichaamsscrub en de face elixirs bijna dagelijks gebruikt. Nathalie is dol op het oogserum met zeven Chinese plantenextracten. Ontdek ook de andere iconische producten van het spa merk:

Crème Precieuse

Deze anti-aging skin care is geïnspireerd op een ritueel uit Kyoto, Japan. De werkstoffen lipidencomplex, avena sativa, peptide, Arbutine, plantaardig hyaluronzuur, lotusbloem, shiso en parelmoerextract zorgen voor een gladde, soepele en stevige huid.

Elixirs Précieux

Deze beeldige potjes zijn puur als decoratie al prachtig in de badkamer. Ook hebben de face oils een goede werking. Er verschijnen 5 elixirs met elk een eigen functie en bijpassende ingrediënten. ‘Stralende huid’ is een ritueel uit Bali en bevat kemiriolie, papayaolie en vitamine C. ‘Voedend’ is een ritueel uit het Atlasgebergte en bevat arganolie en saffloerolie. ‘Zuiverend’ is een ritueel uit Luxor en bevat zwarte komijnolie en vlasolie. ‘Kalmerend’ is een ritueel uit Kyoto en bevat cameliaolie en lijnzaadolie. ‘Regenerend’ is een ritueel uit Peking en bevat zwartebessenpittenolie en olieachtig aftreksel van ginseng.

Huile Sompueuse de l‘Orient 

Deze droge olie voor het lichaam met een heerlijke geur van kaneel, eucalyptus en cederhout is afkomstig van een ritueel uit de Atlas, Marokko. Olijfolie, arganolie en sesamolie zorgen voor een intens gevoede, geregenerende en zijdezachte huid.

Pâte de fleurs

De gezichtsreiniger krijgt zijn werking en lekkere geur van de actieve ingrediënten mangoboter, passievruchtolie, extracten van hibiscus, gardenia en witte lelie. Het product biedt milde reiniging voor gezicht en decolleté. Perfect voor een droge huid!

Purée de Papaye

De favoriete scrub van oprichter Jean-Louis is geïnspireerd op een beautyritueel dat sinds de 16e eeuw in Siam werd gebruikt om de huid stralend en zacht te maken. Het bevat biologisch papayaextract, kokospoeder, diatomeeënaarde, kemiriolie en vitamine E.

Baume Fondant Aux Noix Tropicales

Last van droge zones bij de handen, voeten en ellebogen? Cinq Mondes keek hiervoor naar de rituelen uit Siam. Deze balsem voedt deze plekjes intens en maakt de huid rondom weer fluweelzacht. De actieve ingrediënten zijn tamanuolie, kemiriolie, kokosolie en bijenwas.

Lotion Phyto-Peeling

Deze peelende lotion geeft een verbetererde celvernieuwing, fijnere huidkorrel en een stralende huid door middel van een complex van natuurlijke fruitzuren (AHA) en glycolzuur. De inspiratie voor dit spa product komt uit Bali, Indonesië.

Onguent Contour des Yeux Aux 7 Plantes Chinoises

Voor mooiere oogcontouren zochten de oprichters naar rituelen uit Beijing. De 3-in-1 werkstoffen rekenen af met droogterimpels, wallen en donkere kringen. De lichte textuur trekt snel in de huid waardoor make-up snel na gebruik opgebracht kan worden.

Eau Égyptienne

Een bijzondere geschiedenis schuilt achter dit parfum. Het product is gebaseerd op de ‘liefdesdrank’ Kyphi die door de eerste vrouwelijke farao Hatsjepsoet werd gemaakt in Luxor, Egypte. Het is te gebruiken op het lichaam, het haar of op het hoofdkussen. Het bevat maar liefst elf essentiële oliën: komijn, roos, munt, wierook, mirre, cipres, jeneverbes, geranium, mastiekboom, jasmijn en papyrus. Verder is er lotusbloemextract aan toegevoegd. Hmmmm…..

Crème Riche de Jeunesse

De anti-rimpelstoffen avena sativa (haver) en padina pavonica zijn gecombineerd met werkstoffen uit de Chinese geneeskunst. Cinq Mondes belooft een onmiddelijk zichtbaar verstevigde huid. Ook bevat het biologische ginseng, granaatappel, biologische lotusbloemextracten.

Waar te koop?

Ook zo benieuwd geworden naar deze iconische toppers? De producten en behandelingen van Cinq Mondes zijn in Nederland verkrijgbaar bij hotel Sofitel The Grand op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam, bij Thermen Beauty Sauna in Haarlem en via de webshop van www.cinqmondes.com

Lees ook