Laat ze lekker sexy stralen in het zonlicht

05:36 - 03:22
luistertijd 05:36 - leestijd 03:22


Sunkissed oogmake-up is all about bronze en metallic tinten, shimmers en een highlighter als kers op de taart. Op het strand, op het terras, aan het zwembad, op een festival of gewoon in je eigen achtertuin… Waar je ook bent: met sunkissed make-up in het warmste seizoen ben je the belle of the beach.

Trends van de beautymerken

Een merk dat dit zomerseizoen een flinke dosis inspiratie biedt is bijvoorbeeld L’Oréal Paris. Het laat zich voor de zomercollectie inspireren door de Franse Rivièra. Dat betekent een metallic bronze oogmake-up, donkere lippen, glanzende lokken en een bronze huid met een beetje hulp (uit een flesje, dus).

Giorgio Armani heeft voor de nieuwste zomercollectie inspiratie gehaald uit de kleuren van de zonsverduistering. Het resultaat: een contrastrijke make-up look van zonnig geel en donkerblauwe schaduw. Prachtig en spannend.

Waterproof = summerproof

Een slimme tip is om tijdens hete, zonnige dagen waterproof make-up te dragen. Tegen smeltende make-up, maar eventueel ook tegen een spontane stortbui (handig als je in Nederland vertoeft).

Shop de bronze make-up look

Moet je snel de deur uit? Voor een vlugge, maar chique make-up look à la L’Oréal Paris’ French Rivièra glamour kies je de bronze metallic. Breng deze over je gehele ooglid aan, flinke eyeliner boven de wimpers, mascara en klaar is je zongekuste ooglook! Zo heb ik het gedaan:

Yves Saint Laurent in 12 Mauresques

De couture palette van YSL beschikt over vijf intens gepigmenteerde kleuren. Vier daarvan zijn bronstinten, de ander is een aangename roze shimmer. De tinten van Mauresques laten blauwe ogen eruit knallen, omdat oranje-tinten de ’tegenovergestelde’ kleur van blauw zijn.

Shop het prachtige Couture Palettes van YSL in kerry en goud en bronstinten hier online.

L’Oréal Paris Super Liner Blackbuster

Een inktzwarte eyeliner geeft een wow-effect die perfect past bij een sunkissed glamourlook. Zet de liner dik aan zo dicht mogelijk bij de wimperrand. Voeg naar wens ook een mooie wing toe. Deze eyeliner van L’Oréal blijft tot 8 uur lang op zijn plek zitten.

M.A.C Wash & Dry False Lashes Waterproof

Een waterproof mascara is een must tijdens de zomer. Door warme temperaturen, zweetdruppeltjes en waterpret kan de mascara eerder laten uitlopen. Niet zo chique… Deze super zwarte mascara geeft een lekker dramatisch resultaat.

Shop de fantastische M.A.C waterproof mascara hier online

Shop de turquoise make-uplook!

Voor een meer gewaagde look ga je voor een lekkere knalkleur, zoals fel turquoise. De groene kleur in combinatie met de turquoise oogschaduw op de ogen is een knipoog naar het groenblauwe reflecterende water van de zee. Een wit oogpotlood breng je op je waterlijn en in de binnenste hoek van de ogen aan als een highlighter.

Collistar Double Effect Wet & Dry Eyeshadow in Golden Turquoise

De meeste oogschaduw kun je ook nat gebruiken, maar niet allemaal. Om van succes verzekerd te zijn, neem je een product die voor Wet & Dry gebruik bedoeld is. Droog geeft deze oogschaduw van Collistar een natuurlijk transparant effect. Maar maak de applicator nat en je krijgt een ultrafelle, long lasting look. Ook heel fijn: het bevat hyaluronzuur, vitamine E en UV-filters.

Shop de Collistar oogschaduw hier online

Sisley Phyto-Kohl Perfect in Snow

Een wit oogpotlood gebruik je om te highlighten. Gebruik het in de binnenste hoek van je oog, op je waterlijn en onder je wenkbrauwen voor een frisse look – en vergeet niet te smudgen! De Phyto-Kohl Perfect oogpotloden van Sisley zijn gemaakt met veel pareldeeltjes om een fijn metallic effect te geven. Bovendien glijdt het potlood makkelijk over de huid heen dankzij het hoge gehalte aan olie. Van dit oogpotlood krijg je geen vervelende irritaties, het is namelijk geschikt voor lenzendragers en mensen met gevoelige ogen.

Shop Sisley Phyto-Kohl Perfect hier online.

Leestip! Meer tips ’n trics met de nude liner!

Nyx Roll On Eyeshimmer in 01 Green

Voor een ultra glam-effect breng je shimmers aan over je wet eye shadow. Dankzij de vochtigheid van de oogschaduw blijven de glitters goed plakken aan het ooglid. Dat voorkomt een gezicht vol verdwaalde glitters aan het einde van de dag. Deze roller van Nyx is gemakkelijk in gebruik en heeft een intens pigment.

Shop Nyx Roll On Eyeshimmer in 01 Green hier online.

How to: Schaduw vs. Highlight

Bij het creëren van een zongekuste ooglook draait het om accenten te leggen. Dat doe je door te werken met schaduwen en highlights.

Schaduwen breng je aan de buitenste hoek van je ogen aan. Make-up artist Lisa Eldrigde legt uit: “Leg de nadruk op de buitenkant van het ooglid met een donkere bronskleur om de ogen. Dit voorkomt dat je je ogen optisch kleiner maakt.”

Highlighten doe je in je binnenste hoek van je ogen en links onder je wenkbrauwen. Dit ‘opent’ de ogen en laat ze spreken.

TIP: Voor een intenser pigment breng je de oogschaduw met een natte applicator aan op het ooglid. Zo creëer je de mooie wetlook zoals bij de turquoise make-uplook hierboven.

Bekijk de tutorial van Samantha Chapman van Pixiwoo voor glam bronze make-up:

https://youtube.com/watch?v=GA0jSz6piv0

Lees ook