Elke vrouw hoort the nude te hebben

04:01 - 02:24
luistertijd 04:01 - leestijd 02:24
Beautyjournalist Emma Wagenaar

Een poosje geleden ontdekte ik deze tutorial op Youtube en sindsdien ben ik helemaal in de ban van de nude eyeliner. Trust me, dit simpele potloodje is – in deze tijd van shapen en shaden – de super hero in make-upland! Het is zo’n geweldige multitasker dat hij in elke make-uptas thuis hoort. Beautyjournalist Emma Wagenaar doet verslag.

Waterlijn oplichten
De eerste functie waar de nude eyeliner een topper voor is, is natuurlijk datgene waar hij voor bedoeld is; het oplichten van de waterlijn van je onderste oogleden. Wat dit doet? Het zorgt er voor dat je ogen groter lijken en het oogwit helderder. Het is de backstage truc om enorme poppenogen te faken.

Daarnaast wordt je waterlijn bij moeheid snel rood. Nude oogpotlood erover en je ziet er direct een stuk uitgeruster uit. Vroeger hadden we daar het witte oogpotlood voor, maar de nude variant is veel natuurlijker.

Shop hier mooie nude make-up liners

 

Eyeliner gum
Als tweede is dit oogpotloodje een perfecte hulptroep voor bij het aanbrengen van een ‘winged’ eyeliner. Enerzijds als hulplijntje voor tot waar je de eyeliner wilt laten lopen, anderzijds als een soort gum voor na het aanbrengen om het lijntje netter en strakker te maken.

Highlighter
Het mooie van een nude oogpotlood is dat hij ook prima je highlighting product kan vervangen. Waar veel reguliere highlighters barsten van de glanspigmenten (lees: niet zo geschikt voor de rijpere huid), geeft een nude potlood juist een heel natuurlijk en mat resultaat. Licht er bijvoorbeeld je neusbrug mee op (voor een optisch smallere neus), je binnenste ooghoeken of het bot onder je wenkbrauw.

Wenkbrauw contour
Daar bij die wenkbrauw kan het nog meer. Gedefinieerde power brows? Check! Teken de nude eyeliner rondom de contouren van je wenkbrauwen om de vorm en kleur extra te accentueren. Zo camoufleer je ook nog eens kleine stoppeltjes en onstuimige donshaartjes voor een extra strak effect.

Shop hier mooie nude make-up liners

 

Pukkel
Pukkeltje of oneffenheid? Ook hier komt de nude potlood van pas. Met de punt van het potlood stip je een klein plekje veel preciezer aan dan met een concealer en door de dikke textuur camoufleert hij roodheid als de beste. Zorg wel voor een variant die niet meer dan één tint lichter is dan je huidskleur.

Lipliner
Eyeliner of niet, dit potlood fungeert ook prima als lipliner. Door je lippen eerst met het nude potlood te omlijnen, geef je meer definitie aan de vorm van je mond en voorkom je dat lipstick of gloss gaat ‘bloeden’. En het is bye bye mismatches met je lipstickkleur. Daarnaast kun je er ook je cupidoboog mee highlighten, wat weer een instant lip-lift geeft.
Tip: Vergeet niet om bij het aanbrengen van een nude oogpotlood op de huid, rond de lippen of onder de wenkbrauwen de kleur goed te blenden. Dit kan met vingertoppen of met een oogschaduwpenseel.

 
Lees ook