Fake it ‘til you make it

06:24 - 03:50
luistertijd 06:24 - leestijd 03:50

Shapen en contouren is hot. Je hebt hier de afgelopen periode dan ook regelmatig over kunnen lezen op de website van BeautyJournaal. Zo gaf onze tester Yvonne ons een lesje shapen met de Shaping Box van Make-Up Studio, vertelde beautyjournaliste Emma over contouren voor dummies en schreef Monique een interessant achtergrondartikel over het ingekleurde gezicht. Daar waar deze artikelen zich vooral richten op het shapen en contouren van het gezicht, gaan we deze zomer nog een stapje verder met body contouring, een rage die is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Fake it ‘til you make it

Niet iedereen heeft van nature het lichaam van een Victoria Secret’s Angel. En dat hoeft ook niet, want met body contouring kan je de natuur een handje helpen: door de sterke punten van je lichaam te benadrukken en minder sterke punten te verdoezelen. Het is spelen met kleuren en schaduwen, net zoals bij het contouren van je gezicht. Maar in plaats van shaping poeder of potloden, gebruik je voor body contouring vooral zelfbruiners, of fake tan.

Fake it ‘til you make it, is komende zomer dan ook het devies. En psssst… we hebben uit betrouwbare bronnen vernomen dat ook de Angels aan body contouring doen.

Een laagje zelfvertrouwen

Het staat buiten kijf dat het gebruiken van een zelfbruiner, voordat je je bikini of dat leuke zomerjurkje aantrekt, meer doet dan alleen het aanbrengen van een laagje kleur. Het geeft je ook een extra laagje zelfvertrouwen, aangezien een gebruinde huid er strakker uitziet, je teint vereffent en ontsierende aderen en vlekjes verdoezelt. Om je zelfvertrouwen nog een extra boost te geven, kan je met body contouring bovendien je spieren benadrukken. Hiervoor span je je spieren aan en bekijk je in de spiegel waar de schaduwen rondom je spieren ontstaan. Met behulp van een sponsje of spray breng je op deze schaduwen een extra laagje zelfbruiner aan. Probeer niet te overdrijven. Het gaat om een subtiele glow, niet om het inkleuren van je spieren.

Optisch slanker met een paar spraytjes

Naast het benadrukken van je spieren, is body contouring ook bij uitstek geschikt om die delen van je lichaam te verhullen waar je wellicht wat minder blij mee bent. Wanneer je bijvoorbeeld de binnen- en buitenkant van je dijen met spray tan een tintje donkerder maakt dan de rest van je lichaam, oog je binnen enkele seconden slanker.

Nog een leuke body contouring truc is het benadrukken van je sleutelbeen. Hiervoor houd je je schouders iets naar voren, zodat je sleutelbeen beter zichtbaar wordt en breng je een zelfbruiner aan op de natuurlijke schaduwen vlak boven en onder je sleutelbeen. Als finishing touch kan je een highlighter of shimmer gebruiken op je sleutelbeen zelf.

En wat dacht je van de glooiing van je decollete: als je hem iets donkerder maakt lijken je borsten ook groter.

Als je aan het zelfbruinen slaat…

… vergeet dan niet van te voren goed je huid te exfoliëren met een body scrub. Met een mooie, gladde ondergrond is het resultaat van de zelfbruiner egaler en blijft langer zitten. Heb je droge plekjes op je lichaam die je ook met een scrub niet weg krijgt? Bijvoorbeeld op je knieën of ellebogen? Maak deze plekjes dan wat zachter met body lotion voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Je voorkomt hiermee een vlekkerig eindresultaat.

Laat de zelfbruiner altijd eerst goed opdrogen, voordat je je kleding aantrekt of sieraden omdoet. Bij de meeste producten volstaat een ‘droogtijd’ van enkele minuten. Deze tijd kan je uiteraard nuttig besteden door alvast je mooiste strandjurkje of bikini uit te zoeken en klaar te leggen!

Shoptips voor body contouring

 

Paula’s Choice 365 Self-Tanning Foam

Deze zelfbruiner in de vorm van een luchtig schuim is gemakkelijk aan te brengen en geeft een streeploos en natuurlijk resultaat. (Lees hier ook een review van Tamara). De formule is vrij van geurstoffen en kan zowel voor het gezicht als lichaam worden gebruikt. Voor een egale teint all over breng je dit product gewoon met je handen aan, voor body contouring komt een make-up sponsje goed van pas.

Je shopt deze luchtige zelfbruiner hier.

 

Fake Bake Flawless Travel Kit

Erg handig voor op reis is deze travel kit van het zelfbruinmerk Fake Bake. De set bevat een Lavender Cream Scrub voor een gladde huid, de sneldrogende en niet-plakkende Flawless Tanning Liquid, een hydraterende Oil Free Moisturizer die zowel voor als na de Tanning Liquid kan worden gebruikt, een tanning handschoen voor schone handen tijdens en na het aanbrengen van de Tanning Liquid en tot slot een handige stap-voor-stap gebruiksaanwijzing. Ook leuk om cadeau te geven!

Shop de travel kit hier.

Sally Hansen Air Brush Legs

Deze vederlichte spray van Sally Hansen geeft je benen een air brush look en bedekt oneffenheden, zomersproeten en spataderen. De formule is waterproof en geeft niet af. Deze spray is ook heel geschikt voor body contouring, aangezien je heel gericht schaduwen rondom je spieren en sleutelbeen kunt creëren. En de handzame verpakking past uitstekend in je hand- of standtas, zodat je je fake tan overal kunt bijwerken. De Air Brush Legs is verkrijgbaar in vier kleuren.

Je shopt dit product hier.

Make-up Studio DD Body Miracle Cream

Volgens Make-up Studio is dit product “the best miracle in beauty history that will tackle your fear and makes you want to wear summer dresses right away.” Oftewel: weg met witte benen, hallo zomerjurkje! DD staat in dit geval voor Dynamic Do en is een lichtgewicht crème die je voor he gehele lichaam kunt gebruiken. Het product verbetert je huidtint en geeft je huid die felbegeerde sunkissed look. Roodheid, lijntjes en aderen verdwijnen als sneeuw voor de zon, terwijl je huid gelijktijdig wordt gehydrateerd en van SPF 15 wordt voorzien. Verkrijgbaar in de kleuren Natural en Bronze Shimmer.
Beste shopdeal!

Lees ook