Krijgt Tamara een sunkissed glow op haar benen?

04:17 - 02:34
luistertijd 04:17 - leestijd 02:34

Getest Paula’s Choice 365 Self-Tanning Foam

Ik mag graag van de zon genieten, maar heb niet (meer) de tijd of het geduld om overal even mooi en egaal bruin te kleuren. Met warme zomerse temperaturen in het vooruitzicht denk ik enigszins paniekerig aan de melkflessen die onder mijn jurk uit zullen komen, terwijl mijn gezicht, decolleté en armen intussen al een aardig kleurtje hebben.

tamaraZonnebank is taboe voor mij, dus een ideaal moment om nog snel even een zelfbruiner voor mijn benen te testen. Ik heb gekozen voor Paula’s Choice 365 Self-Tanning Foam, omdat ik weet dat hier zo min mogelijk belastende ingrediënten in zullen zitten.

Oke, DHA ofterwel dihydroxyacetone is discussieerbaar vanwege de verhoging van de vrije radicalen op je huid met maar liefst 180% wanneer je binnen 24 uur na aanbrengen in de zon komt, maar met minimaal gebruik op jaarbasis en het gebruik van extra anti-oxidanten geloof ik niet dat dit echt kwaad kan.

shop hier online

 

De verpakking

De bruin met zwarte verpakking van de pompflacon van Paula’s Choice 365 Self-Tanning Foam oogt eenvoudig, zonder meteen té goedkoop eruit te zien. Gewoon… functioneel.

Het gebruik

PC Self Tanning FoamVolgens de gebruiksaanwijzing zorg ik eerst voor een zachte scrub onder de douche en behandel ik mijn benen even voor door deze met een lichte hydraterende bodylotion in te smeren. Wanneer de lotion in zijn geheel opgenomen is, neem ik voorzichtig 3 pompjes van het bruine schuim op mijn hand en verdeel ik dit zo goed mogelijk over mijn rechterbeen, bil, en voet. Het ruikt een beetje zoet (terwijl het product geurloos beweert te zijn), maar niet onaangenaam. Ik herhaal ditzelfde voor mijn linkerbeen. Ik wacht netjes 5 minuten eer ik kleding aantrek om vlekken te voorkomen.

Het is wel wenselijk om handschoenen aan te trekken, anders kleuren je handen (niet vlekkeloos ) mee.

Het resultaat

Je ziet na het eerste gebruik meteen al een subtiel kleurverschil; echter gebruik ik het product enkele dagen elke avond om een wat diepere kleur te krijgen.

Na drie dagen zien mijn benen er gelukkig niet meer uit als een paar melkflessen, maar hebben ze een subtiele bruine tint. Het kostte me wel wat moeite om met de handen een vlekkeloos en streeploos resultaat te verkrijgen. Een speciale handschoen geeft toch een mooier resultaat!

PC Self Tanning Foam Handschoen

Een speciale handschoen geeft een mooier, egaler resultaat… maar wordt helaas niet meegeleverd.

Wat me ook opvalt is dat dit een heel andere kleur bruin is dan de kleur die ik door de zon heb verkregen op mijn gezicht en armen. Mijn benen hebben een wat gelige ondertoon, terwijl mijn eigen (natuurlijke) kleur meer roodbruin is.

shop hier online

PC Self Tanning Foam Kleurverschil

Op de foto hiernaast is het kleurverschil goed zichtbaar. Mijn benen hebben door de Self-Tanning Foam weliswaar een mooi kleurtje gekregen, maar toch anders dan mijn natuurlijke bruine kleur door de zon.

Voor een startende bruining vind ik dit niet zo’n heel groot probleem, daar ik alleen mijn melkflessen wat op wil pimpen en toch niet van plan was om in een bikini of kort rokje en topje rond te rennen. Wanneer je echter een geheel egale kleur wilt creëren, dan adviseer ik om al te starten met deze self-tanning foam op je gehele lichaam vóór je zelf ook maar een sprankje voorjaarszon vangt! Daarmee voorkom je kleurverschil en is het resultaat zo egaal mogelijk.

shop hier online

 

Lees ook