Gezicht Make-up Teint Trends najaar-winter 2014/15

Contouren voor dummies: met potlood

Emma Wagenaar
Geschreven door Emma Wagenaar

Al gehoord van de contour crayons? Het staat al op ons verlanglijstje!

Beautyjournalist Emma Wagenaar

Beautyjournalist Emma Wagenaar

Met dank aan Kim Kardashian zijn we thuis massaal aan het contouren (shapen)  geslagen. Het is een backstage visagisten truck die wonderen kan verrichten voor je gezicht, maar eenvoudig is het zeker niet. Dus, het It-beautyproduct wat nu de schappen van de V.S verovert? De contouring crayon, een soort make-upstift waarmee je instantly een modelwaardige bone structure naar voren tovert. Beautyjournalist Emma Wagenaar doet verslag.

 

426e676d9993efff223ccc3cfeabd1b0Shapen, ofwel contouren draait om het precies aanbrengen van schaduwen en highlights zodat je de vorm en bone structure van je gezicht zo kunt accentueren zodat je hem optisch kan veranderen.

Makkelijker met jumbo potlood?

Ondanks dat contouren een enorme hit is op social media is het allesbehalve makkelijk, snel of foolproof. We lieten het contouren voeger niet voor niets over aan de pro’s. Maar met de lancering van deze nieuwe contouring crayons moet het aanbrengen van schaduwen en het blenden ervan een kwestie van seconden worden.

Wat is het?

Een contouring crayon is eigenlijk niet veel anders dan het XL obese broertje van het oogschaduwpotlood, maar dan met een rondere punt. De lichtgewicht textuur van het potlood is crèmig en komt in mat of shimmering en in verschillende brons tinten. De textuur blijft na aanbrengen ook vrij crèmig zodat je alle tijd hebt om te blenden. Zie het als een soort crème blush/bronzer, maar dan in een handigere applicator. Omdat je het niet met je vingers aanbrengt kun je veel preciezer en fijner werken. De pigmentatie is of vrij licht, zodat je niet direct harde lijnen krijgt en je de kleur naar wens kunt opbouwen, of juist best wel opaque. Maar, deze is dan weer extra goed te blenden.

f2d8da0d6534291a383872e59404856bHoe werkt het?

Breng een beetje crayon crème met korte streepbewegingen aan op de plekken die je schaduw wilt geven (zoals onder je jukbenen, langs de neusbrug, slapen, kin, en kaaklijn) en laat de kleur vervolgens met behulp van je vingers versmelten met de huid zodat er geen harde lijnen meer te zien zijn. Je kunt hiervoor ook een afgerond make-upsponsje gebruiken, zoals de Beauty Blender. Fixeer met een beetje transparante poeder en that’s it!

Makkelijker mee te werken

Ik denk dat een vergelijkbaar idee ook wel te bereiken is met een foundation stick in een bronzen kleur, al zijn deze vaak vrij cakey en lastiger natuurlijk weg te werken. Het geheim van de contour crayon ligt vooral in de boterzachte, crèmige textuur en precieze applicator waardoor het blenden gewoon echt veel sneller gaat.

Het is nog even wachten tot de contour crayons ook de Nederlandse schappen bestormen, maar een ding is zeker: ik (en waarschijnlijk vele jonge dames met mij) sta al in de rij!

Een paar (buitenlandse) toppers op een rij:

SHOP! Je beste contour crayons ook bij de fantastische beauty webshop Beautybay.com. Ook eenvoudig vanuit NL te bestellen.

contouring collage

TIP

Ga naar www.smashboxshapematters.com en doe de quiz. Deze handige webtool helpt je bij het bepalen van jouw gezichtsvorm zodat je daarna precies weet welke shape trucs het beste voor jou werken.

TIP

Geen potlood, geen creme, maar poeder, drie perfecte tintjes bij elkaar om te shapen, van Smashbox. Take a look!

Lees ook:

Meer weten over Gezicht?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Emma Wagenaar

Emma Wagenaar

Emma Wagenaar is freelance journalist.

1 reactie

  • waarschijnlijk een hele stomme vraag : maar gebruik je dan alleen die 2 potloden en valt de foundation weg? of breng je eerst foundation aan? hoe smeer je dat uit? met goede make up borstels veronderstel ik? de boel mooi laten blenden en dat kan volgens mij niet met je vingers. kortom : zeer geïnteresseerd. een duidelijk uitgelegde cursus contouren op video zou door velen enorm geapprecieerd worden. ik persoonlijk vind het prachtig, dat shapen, maar durf er niet aan te beginnen uit angst er als een clown bij te lopen. soms probeer ik wel wat schaduwtjes te leggen met een zomerpoeder, maar verder dan dat durf ik niet te gaan.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.