Gezicht Haar Lichaam Make-up Natuurlijk 100% Zakenpraat

Jouw kans! Word tester in het BeautyJournaal team!

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Kappers, sch.specialisten, visagisten! Ben je ontzettend goed in je vak, maar word je te weinig gezien?

Tester in het BeautyJournaal team!

BeautyJournaal is op zoek naar nieuwe, highly qualified testers: Deel je kennis en werk aan je ‘personal branding’ via BeautyJournaal! 

BeautyJournaal belicht dagelijks de actualiteiten en achtergronden bij het nieuws uit de beauty-industrie in de breedste zin van het woord. BeautyJournaal is helder over beauty en deelt haar kennis graag met haar lezers. Vast onderdeel van BeautyJournaal zijn de reviews van beautyproducten voor huid, haar en make-up. Hiertoe beschikt BeautyJournaal over een panel van deskundige testers. We hebben uitbreiding nodig;-)

Ben jij een ervaren beauty professional met veel kennis en wil je deze kennis delen met een breed publiek? Of ben je juist een ambitieuze starter en kan je wel een opstapje gebruiken in de beauty industrie in de vorm van personal branding en PR voor jou zelf en je vak? Dan is deelname aan ons testpanel écht iets voor jou.

Door het schrijven/filmen van productreviews van consumenten- en salonmerken (huid, haar, make-up) kun je laten zien hoeveel kennis je in huis hebt en hoe goed je bent in je vak. Dé manier om jezelf onder de aandacht te brengen van (potentiële) klanten! Als lid van het testpanel en daarmee ambassadeur van BeautyJournaal gaan er deuren voor je open en kan je carrière een extra impuls krijgen. Dát is onze nieuwe benadering.

Wat vragen we?

  • Werkzaam (of laatste-jaars student) in de cosmetica- of beauty-industrie. Denk aan: schoonheidsspecialist, kapper, make-up artist, werkzaam in de beauty-retail, productformuleerder, laborant, etc.
  • Leeftijd van ondergeschikt belang, als je maar een topper bent in je vak en ambitieus, maar ook flexibel in je attitude.
  • Inhoudelijke kennis van werkzame stoffen en merken.
  • Op de hoogte van ontwikkelingen in de beautyindustrie en nieuwe producten.
  • In staat om een goed onderbouwde review te schrijven: dus analytisch vermogen en research kwaliteiten.
  • Vlotte pen en een prettig leesbare schrijfstijl.
  • In staat om goede foto’s aan te leveren bij reviews, en ook leuke zelfgemaakte filmpjes.
  • Een flink, maar vooral betrokken netwerk op social media (Facebook/Twitter/LinkedIn/Instagram) en bereidheid om dit netwerk open te stellen.
  • In de gelegenheid om 1 tot 2 keer per maand een review aan te leveren en een bijdrage te leveren aan de maandfavorieten en andere specials.
  • Objectiviteit en onafhankelijkheid, ook als je in je salon een bepaald merk voert.

Schoonheidsspecialiste Esther onderging een kuur met EmerginC tegen haar melasma. Lees haar review.

Wat bieden we?

BeautyJournaal staat hoog aangeschreven in de beauty industrie en wordt gezien als een serieus en betrouwbaar platform met een groot bereik onder consumenten en professionals (we zijn het grootste beautynieuwsplatform in Nederland en België). BeautyJournaal kan jouw carrière wellicht een vliegende (door)start geven door middel van personal branding, dan wel je salon/instituut nog meer in de schijnwerpers zetten. Je wordt ondersteund door een zeer deskundige redactie.

Heb je interesse?

Vraag dan allereerst het deelnameformulier aan door een mailtje te sturen naar corine@beautyjournaal.nl.

Om een indruk te krijgen van jouw tester- en schrijfvaardigheden vragen we je vervolgens om een voorbeeld review van een willekeurig beautyproduct te maken, bestaande uit tekst en beeldmateriaal, zoals jij die zelf op BeautyJournaal zou willen zien. Ben je kapper of make-up artist? Dan vragen we je ook om enkele voorbeelden van recent werk mee te sturen, in de vorm van foto- of videomateriaal.

Je ingevulde deelnameformulier, voorbeeld review en voorbeelden van recent werk (indien van toepassing) stuur je tezamen naar corine@beautyjournaal.nl.

Vervolg

Wanneer we enthousiast zijn over je aanmelding en review, kan je worden uitgenodigd op de redactie van BeautyJournaal in Amsterdam voor een kennismakend gesprek met uitgever en journalist Monique Lindeboom en redactiecoördinator Corine Steenwijk. Binnen enkele dagen na dit gesprek ontvang je bericht of jij het testpanel mag komen versterken.

Hartelijke groet,

Monique Lindeboom en Corine Steenwijk

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

3 reacties

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.