In de eerste week van januari 2017 heb ik kennis gemaakt met Reviderm micro needling, bekend als de SkinNeedler en cellJET ultrasound.

11:43 - 07:02
luistertijd 11:43 - leestijd 07:02

In de eerste week van januari 2017 heb ik kennis gemaakt met Reviderm micro needling, bekend als de SkinNeedler en cellJET ultrasound. Het bewerken van de huid met ragfijne naaldjes in hoogtempo, en het gebruik van een bijzonder ultrasound apparaat voor thuisgebruik in combinatie met pure vitamine C om de huidconditie naar een nog hoger plan te trekken. Ik noem het de WOW-facial, want hoe eng ik dat ‘needlen’ ook vond, het resultaat was top! En het ’thuiswerken’  erna met de ultrasound maakte het zelfs mooier.

Wat heerlijk dat ik telkens weer mooie salonbehandelingen en producten blijf ontdekken. Wat een wereld is er te vinden tussen een gewone pot creme en het andere uiterste in het medische spectrum: van injectables en chirurgie. Reviderm is een onderzoek waard: voor mij als journalist, voor jou als schoonheidsspecialiste/huidtherapeute, en voor jou als consument/lezeres! Ik vertel je over de behandelingen op meerdere pagina’s ….

Een klein fragmentje van de bijzondere SkinNeedler van Reviderm:

Reviderm SkinNeedler – this is the needle device from Monique Lindeboom on Vimeo.

Er wordt al enkele jaren gesproken over skin needling, dus ook wel micro needling genoemd, in de mooie wereld van salonbehandelingen (1995 werd er voor het eerst over gepubliceerd in het kader van littekenverbetering – aanvankelijk werd er geëxperimenteerd met een tatoeage apparaat) en er zijn ook veel ontwikkelingen.

Skin needling kan ingezet worden voor het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, bij acne, bij huidverouderingsverschijnselen, en zelfs op de hoofdhuid wordt het toegepast bij beginnende kaalheid. Ook wordt het aangeprezen voor de donkere huid, omdat het minder risico op overpigmentatie geeft, zoals dat wel het geval is bij laser- en peelingbehandelingen.

In het begin waren er meer risico’s dan tegenwoordig. Er was commentaar dat de naaldjes te lang zouden zijn, waardoor de bovenste huidlaag kapot gemaakt wordt, dat er bloedinkjes optraden en dat dit kan leiden tot littekenvorming. Bovendien kunnen bloedinkjes ook tot infecties leiden, en is het niet goed om cosmeticastoffen in een huid te laten zakken waarvan de huidbarriere kapot is door bloedinkjes. Het rollen met naaldjes zou omstreden zijn geraakt omdat de naaldjes niet loodrecht in de huid terechtkomen waardoor er ook beschadigingen ontstaan.

Ik ben er  hierdoor altijd huiverig voor geweest, maar door de ontwikkelingen van de laatste jaren (lees ook ons artikel over de skin needling aangestuurd door radiofrequentie), de voorzichtigheid waarmee men nu te werk gaat, en in het bijzonder de belofte van Reviderm dat hun nieuwe technologie effectief maar ook absoluut veilig is, heb ik het toch aangedurfd een behandeling te ondergaan.

Wat is Reviderm SkinNeedler?

Aan de basis van elke needling procedure staat de wetenschap dat je door het maken van piepkleine, gecontroleerde gaatjes in de bovenste huidlaag ook piepkleine wondjes maakt waarop de huid reageert met het vrijmaken van groeifactoren die het genezingsproces op gang brengen. Dit uit zich in de productie van collageen en elastine, een verbeterde lokale bloedtoever, een stralender en gladder huidoppervlak en een toegenomen mogelijkheid om werkzame stoffen uit cosmetica beter op te nemen.

Het allergrootste verschil met andere needling methoden is de speciale kop van Reviderm: het is geen roller, geen stampertje maar een elektrisch aangedreven blokje van tien ragfijne naaldjes op een rij die met zeer hoge snelheid van maar liefst 1500 ‘penetraties’ per seconde tot 0,5 mm in de gezichtshuid gaan en tot 1,0 mm in de lichaamshuid kunnen zakken. Het apparaatje is voor de specialist zeer handzaam in gebruik: het weegt maar 120 gram en is verbonden aan een machine met een krachtige 4.5 Watt motor. Zie hiervoor ook het filmpje hierboven.

Voor het gezicht raadt Reviderm het aan voor rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes, zonneschade, een slechte huidstructuur, lijntjes rond de bovenlip en een slappe kaak/halslijn.

Lees hier verder: hoe mijn behandeling in zijn werk ging (video’s)

Lees ook