BABOR Brands we love Droge huid Geteste producten Gezicht

Getest Babor Skinovage Cellulose Face Mask Hydrating

Patricia Verheijen
Geschreven door Patricia Verheijen

WOW, die glow!! Dit is zo lekker, en betaalbaar!

Getest Babor Skinovage Cellulose Face Mask Hydrating

Babor heeft onlangs drie verschillende nieuwe bio-cellulose maskers ontwikkeld. Het Cellulose Face Mask Revitalizing, het Cellulose Eye Mask Hydrating en het Cellulose Face Mask Hydrating. Die laatste mocht ik testen.

De claims

Het masker is als SOS- behandeling in te zetten en belooft een klein wonder! Bijvoorbeeld als de huid vermoeid en droog is, want het masker verfrist de huid met hydraterend hyaluronzuur en voedend kokosvruchtenextract.

Shop online

 

Wat is bio-cellulose eigenlijk?

Bio-cellulose is een natuurlijke vezel met een dikte van 20 nanometer (dit is 1000x dunner dan de menselijke huid), milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Het kan het 100x zijn eigen gewicht aan water, vocht of – zoals in dit geval – een serum vasthouden.

Schoonheidsspecialiste en tester Su testte eerder al een bio-cellulose lippenmasker. Je leest haar review hier.

Een SOS-behandeling kan mijn huid wel gebruiken!

Mijn huid begint – ondanks dat ze vet is – hier en daar wat droog en vochtarm aan te voelen. Vaal en dof ziet mijn huid eigenlijk nooit, vanwege de natuurlijke glans die gedurende de dag ontstaat. Het is vooral het oncomfortabele droge en vochtarme gevoel, waarvoor ik wel een maskertje kan gebruiken.

De verpakking

Het doosje bevat 3 ‘single use’ verpakkingen in zakjes. Handig voor mee op reis! Om bijvoorbeeld je huid te hydrateren na een lange vliegreis.

Het gebruik

Uit het zakje komt een gevouwen masker. Ik merk dat het masker goed gedrenkt is in de werkzame stof, omdat hij heel vochtig is.

Als het masker is ontdaan van de 2 buitenkanten (beschermfolies) komt er een soort jelly masker tevoorschijn. Die leg ik op mijn gezicht, wat nog best passen en meten is. Bij maskers waar de openingen voor de ogen, neus en mond al in zitten, is mijn ervaring dat het nooit echt lekker past en daardoor krijg ik het gevoel dat niet alles op mijn huid wordt bedekt. Een klein minpuntje is dan ook dat de omtrek van dit masker wat klein is en op die manier reikt hij niet tot mijn haargrens. Ook de onderkant van mijn kaaklijn is niet bedekt.

Super fris en verkoelend

Verder voelt het masker wel super fris en verkoelend aan en vooral de geur is ver-ruk-ke-lijk, bestaande uit kokos en fruitextracten. Hier mag ik 20 minuten van genieten!

Mijn huid voelt verzadigd na het verwijderen van het masker. Het laatste restje van de werkstof die nog aanwezig is op de huid probeer ik in te kloppen, maar omdat het nog zoveel is, blijft het een beetje als een plakkerig laagje liggen. Niet erg, want na het aanbrengen van mijn dagverzorging is het weg.

Eindoordeel

Eigenlijk wilde ik het masker er na 20 minuten nog niet af halen! Een echte verwennerij. Dus ik ben erg tevreden. Bovenal heeft dit masker zijn belofte ingelost: mijn huid voelt gehydrateerd aan. En als klap op de vuurpijl een extra cadeautje: Wow die Glow! En niet zo’n beetje ook. Alsof ik met een highlighter aan de slag ben gegaan!

Vanwege de superprijs van €19,90 voor 3 maskers, dus €6,65 per stuk, is de prijs-kwaliteitverhouding top! Ik ga deze maskers zeker eens cadeau geven en in de toekomst ook het Revitalizing en het Eye Mask uitproberen. Ik ben fan!

Shop online

 

Pluspunten Minpunten
  • Mijn huid voelt heerlijk fris en gehydrateerd aan
  • Geeft een fantastische glow
  • Ruikt heerlijk naar kokos
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Voorgevormde masker past niet helemaal
  • Laat een plakkerig laagje achter (wat verdwijnt wanneer je je dagverzorging aanbrengt)

Over deze schrijver

Patricia Verheijen

Patricia Verheijen

Patricia Verheijen (1983) is schoonheidsspecialiste en visagiste. Haar visie op beauty is: Beauty is voor iedereen! Patricia: “Ieder mens is mooi, maar daar komt wel wat meer bij kijken. Altijd op je mooist voor de dag komen zou een streven moeten zijn voor iedere man of vrouw, want het geeft je een goed gevoel en meer zelfvertrouwen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.