Wakker worden alsof je een facial kreeg

06:16 - 03:45
luistertijd 06:16 - leestijd 03:45

 Trend! Overnight peelings en shoptips!

Het liefst zijn we natuurlijk allemaal een sleeping beauty. Zonder enige inspanning mooi zijn of mooi worden, en dat terwijl je slaapt. Om bij het wakker worden alleen nog maar eventjes een kam door je haren heen te halen en verder niets. Gewoon zo – hopla –de deur uit.

We hebben er op BeautyJournaal al vaker aandacht aan besteed. Lees bijvoorbeeld de tips voor mooi wakker worden van FreshWater Valley. Of bekijk het artikel over het waanzinnige Revival nachtmasker van Eviron, waarmee je echt ontwaakt alsof je net een facial hebt gehad. Heb je nog meer inspiratie nodig? In dit artikel zetten we vier fijne overnight peelings voor je op een rij.

Dermalogica Overnight Retinol Repair

Met dit nieuwe product maakt Dermalogica gebruik van één van de meest krachtige, door artsen aanbevolen, anti-aging ingrediënten van dit moment: Retinol. Overnight Retinol Repair is onderdeel van de AGE Smart lijn en stimuleert de celvernieuwing, vermindert tekenen van voortijdige huidveroudering, verbetert de huidskleur en verstevigt de huid.

Het hoofdbestanddeel van de formule is 0.5% Retinol. Dit is pure Vitamine A, waarvan bewezen is dat het de tekenen van zowel genetische als voortijdige huidveroudering behandelt. Verder bevat het product onder meer peptiden die de collageenaanmaak stimuleren, gestabiliseerde Vitamine C voor bescherming tegen vrije radicalen, aminozuren ter verbetering van de elasticiteit en lavendel en zoethout om de huid te kalmeren.

Hoewel het gebruik van Retinol veel voordelen kent, kan het voor sommigen huidirritatie geven in de vorm van jeuk, roodheid en schilfering. Om dit te voorkomen raadt Dermalogica aan te starten met lage doseringen. Om dit gemakkelijker te maken, wordt er bij Overnight Retinol Repair een extra product genaamd Buffer Cream geleverd. Deze verzachtende en hydraterende formule bestaat voor 8% uit Aloe Vera en kan met de Overnight Retinol Repair worden gemengd.

Klik hier voor een Dermalogica Skin Care Centre bij jou in de buurt

REN Wake Wonderful Night-Time Facial

Ook REN komt met een nieuw product dat de huid perfectioneert terwijl je slaapt. De Wake Wonderful Night-Time Facial (alleen de naam al maakt al hebberig…) is een alles-in-een verzorging met een werking in drie stappen:

  1. Het exfoliërende en verhelderende effect van melkzuur en tropische fruitzuren wordt bij het aanbrengen direct in de huid getransporteerd;
  2. Glycogeen en magnesium komen in actie om de huid te revitaliseren en de huidcelvitaliteit te bevorderen;
  3. Als laatste wordt Sodium Lactate ingezet om de pH waarde van de huid langzaam te verhogen, de vochtbalans te verbeteren en op die manier een plumping effect te creëren.

Bekijk ook het volgende filmpje waarin David Delport, Head of Education bij REN, de verschillende stappen uitlegt:

Je brengt deze facial voor het slapen gaan – met of zonder moisturizer – aan, twee tot drie maal per week. Afspoelen is niet nodig. Het resultaat? Een stralende, gehydrateerde en gevoede huid. De teint is gelijkmatiger en fijne lijntjes worden zichtbaar minder.

BESTE SHOPDEAL- KLIK HIER

philisophy microdelivery overnight anti-aging peel

 Je huid regelmatig peelen is een goede gewoonte, maar vaak is alleen peelen niet voldoende. Om een maximaal resultaat te boeken na het verwijderen van het bovenste huidlaagje, hebben ook de onderliggende huidcellen speciale verzorging nodig. In het bijzonder direct na de peeling, wanneer de huid nog het meest ontvankelijk is werkzame stoffen. Dit inzicht vormt de basis voor alle philosophy peelings: “Per definitie zijn al onze microdelivery producten gebaseerd op zowel ‘iets weghalen’ als ‘iets teruggeven’ aan de huid,” aldus Muriel Pujos, hoofd van de weten-chappelijke communicatie afdeling van philosophy.

Muriel vervolgt: “Het microdelivery overnight anti-aging peel is het nieuwste hoogstandje: een tweestappen  ́leave-on ́ behandeling die gedurende de nacht werkzaam blijft om dode huidcellen te verwijderen en de gezonde, onderliggende huidcellen te doordrenken met actieve ingrediënten, net zoals een herstellend nachtmasker zou doen.”

De belangrijkste ingrediënten worden via een tweestappen systeem aan de huid afgegeven:

  1. Alpha/beta hydroxyzuur leave-on peeling. Glycolzuur, melkzuur en salicylzuur stimuleren de exfoliatie van dode huidcellen en zetten het celvernieuwingsproces in gang. Deze peeling verwarmt de huid op een milde wijze en opent de poriën, terwijl de natuurlijke micro-exfoliatie van de huid gestimuleerd wordt. De huid wordt optimaal voorbereid op het opnemen van de herstellende ingredienten uit de volgende stap.
  2. Huidverjongende nachtgel. Deze gel met de zachte geur van komkommer is verrijkt met huidversterkende extracten, zoals plantaardige echinacea, anti-aging peptiden, kalmerend haverpitextract en bisabolol die de huid verkoelen, verzachten en een comfortabel, intens gehydrateerd gevoel geven.

Je gebruikt de microdelivery overnight anti-aging peel twee tot drie keer per week voor een salonwaardig resultaat.

BESTE SHOPDEAL – KLIK HIER! 

 

Clinique Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer

Als een van de allereerste overnight exfoliërende producten en inmiddels een internationale bestseller, mag Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer niet ontbreken in dit artikel. Bomvol antioxidanten en huidherstellende ingrediënten, zoals peptiden die in staat zijn met huidcellen te communiceren (hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hier) werkt dit product aan een mooie huid terwijl je slaapt. Salicylzuur exfolieert de huid en verwijdert dode huidcellen voor een gezonde glow bij het ontwaken. In tegenstelling tot de bovengenoemde producten is Turnaround Overnight Revitalizing Moisturizer mild genoeg om elke avond te gebruiken.

Ben jij al fan van de Turnaround producten van Clinique en wil je ook overdag een peelend product uit deze lijn gebruiken? Dan hebben we goed nieuws voor je. Clinique heeft de Turnaround lijn onlangs uitgebreid met het Turnaround Revitalizing Treatment Oil, ter stimulering van de natuurlijke celvernieuwing voor een gezonde glans zonder glim, en de Turnaround Daytime Revitalizing Moisturizer, een verfrissende lichtgewicht en olievrije vochtverzorger die direct vocht afgeeft aan de dorstige huid.

BESTE SHOPDEAL-KLIK HIER

Lees ook