Geteste producten Gezicht Rimpels en slapte

Getest: Sensai Remodelling cream & Re-contouring Lift Essence

Gerti
Geschreven door Gerti

Hoe liftend is het effect na een maand gebruik?

Liften, straktrekken. Als crèmes dergelijke zaken beloven, moet je voorzichtig zijn. Echt strak krijg je je huid met laser en facelift. Of als je je haar in een strakke paardenstaart doet.

Nu heeft Sensai sinds kort een nieuwe lifting serie op de markt. Sensai is een van mijn favoriete merken, maar kan zij haar beloftes met deze serie waarmaken? Ik test de Remodelling Cream en de Re-contouring Lift Essence.

De ingrediënten

Het basis ingrediënt voor alle producten is Micro-Mesh Uplifter: dit activeert de integrine productie van de fibroblasten en herstelt hierdoor de elasticiteit van de huid.

De Remodelling cream bevat daarnaast Shikuwasa Extract (uit de schil van de limoen) dat verantwoordelijk is voor een snelle celvernieuwing.

De Re-contouring Lift Essence bevat Suikazura Extract (uit de kamperfoelie) dat het lymfesysteem stimuleert waardoor vochtophopingen afnemen.

Fraaie termen, maar wat zie ik daarvan terug op de inci-lijst? Ik zie verschillende wieren- en plantenextracten. Ik herken niacinamide. Dat staat zelfs vrij hoog op de inci lijst. En uiteraard zijdeproteïne. Citrus depressa extract komt in de cream voor en honeysuckle in het serum. Alleen Micro-Mesh Uplifter blijft voor mij een raadsel.

Het gebruik

Het Sensai ritueel bestaat uit dubbele reiniging en dubbele moisturizing. Omdat ik alleen het serum en de crème gekregen heb om te testen, gebruik ik als eerste stap in de moisturizing de hannah vitamin spray zodat ik de producten kan beoordelen zoals ze bedoeld zijn.

Het serum is dun maar niet waterig. Ik gebruik twee pompjes voor mijn gezicht en decolleté. Het voelt niet vettig aan en trekt snel in. Sensai adviseert massage maar dit serum trekt te snek in voor een massage.

Hier overheen gebruik ik de crème, zoveel als een erwt. Daarmee masseer ik mijn gezicht. Dit is voldoende om het complete massage ritueel uit te voeren.

Daarna voelt mijn huid erg zacht, niet vettig, goed gevoed maar ook geactiveerd. Een erg prettig gevoel. Hoewel ik ’s ochtends altijd haast heb en ’s avonds vaak te laat naar bed ga, neem ik de tijd voor de massage, 1-2 minuten zijn voldoende. Behalve dat mijn huid ervan gertiopknapt, is het ook voor mezelf een rustpunt.

Beide producten zijn licht geparfumeerd. Dat kun je prettig vinden of niet, het hoort bij het Sensai ritueel waarbij alle zintuigen gestreeld worden. Dus ook je geur.

Het resultaat

Ik word hier blij van.  Ik vind het heerlijke producten en ben blij met het resultaat. Sensai is duur. Kun je je dat niet veroorloven, probeer dan de massagegrepen met je eigen crème.

 

Meer weten over Geteste producten?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Beste shopdeal
  • Pluspunten
  • Mijn huid straalt een bepaalde stevigheid uit, ziet er rustig uit.
  • De structuur is ook stevig.
  • Een gedeelte van het resultaat zal ook door de massage komen die mijn huid activeert.
  • Minpunten
  • Ik kan niet per se zeggen dat mijn huid gelift is. Dat is te veel gevraagd van een crème.
  • Sensai is duur. Kun je je dat niet veroorloven, probeer dan de massagegrepen met je eigen crème.

Over deze schrijver

Gerti

Gerti

Gerti beschouwt haar huid als gecombineerd, met weinig rimpels maar wel met beginnende verslapping. Ze is dol op verzorgingsproducten met absoluut bewezen werkzame stoffen. Ze is beretrouw aan haar vitamineserum van SkinCeuticals.

Ze heeft meer dan 400 flesjes nagellak! Ze geeft het toe: ze is een addict. Ze zou zich het liefst elke dag willen laten verleiden door de luxe uitstraling van chique cosmeticamerken met hun mooie potjes en poetische claims, alleen….ze kan het niet.

3 reacties

  • Hoi heb de sensay producten lang gebruikt maar kwam er achter dat het buiten andere synthetische ingredients ook petrolatum bevat dus is niet goed.

  • Zo is het Corine. Ik zie steeds meer merken massage combineren met hun producten. Ook Dior beveelt bepaalde massage technieken aan. En vergeet Shiseido niet.

  • Leuke review, Gerti! En het massage ritueel is zeker het uitproberen waard. Baat het niet, dan schaadt het ook niet (… in de portemonnee).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.