O.a. een heerlijk serum met vitamine C en een krachtig anti-age crème.

08:03 - 04:49
luistertijd 08:03 - leestijd 04:49

Aan het begin van de zomer heeft het BeautyJournaal testteam een workshop gehad bij de heerlijke cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam. Bekijk hier het fotoverslag nog eens. Voor we naar huis gingen, mochten we producten uitzoeken om te testen.

Anja, Ronald en Tessa kozen voor het merk John Masters. Anja testte de Organics Mandarin Maximum Moisture, Ronald de Anti-aging vitamine C gezicht serum en Tessa testte de Vanilla en Mandarijn haar texturizer.

Waar staat het merk voor?

John Masters Organics is opgericht door de New Yorkse fashion en celebrity topkapper. Het merk ontstond uit de behoefte van John om een top kwaliteit haar- en huidverzorgingslijn te maken die ook respect heeft voor de aarde. De producten bevatten uitsluitend de hoogste kwaliteitsingrediënten van streng gecertificeerde organische landbouw. De plantenextracten en oliën die in de producten zitten, worden op een ambachtelijke manier gedestilleerd, waardoor er niets van de kracht van deze ingrediënten verloren gaat.

Anja testte John Masters Organics Mandarin Maximum Moisture

Dit tubetje wordt geleverd in een doosje gemaakt van 100% recyclet papier, is bedrukt met plantaardige inkt en kan na gebruik op de composthoop. Nu lijkt het of de verpakking er  “armoedig”  uit zal zien, maar niets is minder waar. Het is op een bepaalde manier chique door de gebruikte kleuren en de “ruwheid” van het karton. Een inlegvel/gebruiksaanwijzing zit niet in het doosje maar de informatie is in het Engels én het Frans op de verpakking gedrukt. Zelfs in redelijke letters zodat ik het zonder leesbril nog kan lezen.

De concentrated revitalizer with glycoproteins, zit in een langwerpig bruin tubetje waar je prima mee kunt doseren. De crème bevat een waslijst aan ingrediënten die voor 95% uit gecertificeerde organische stoffen bestaat. Op de website van Cosmania kun je de werking van deze werkzame stoffen per ingrediënt vinden.

Ingrediënten

Wat claimt John Masters Organics? Deze uitzonderlijk krachtige anti-age crème zou strijden tegen huidbeschadiging en voedt en revitaliseert de huid. Het Japanse mandarijn­-extract zou pigmentvlekjes verminderen en de huid verhelderen. Bepaalde proteïnen moeten de cel vernieuwing stimuleren en schade aan de huid verminderen. 71% Van de gebruikers zou significant vermindering van ouderdomsvlekken bemerken.

Gebruik

Wat heb ik ervaren? De witte crème ruikt mild kruidig en niet naar mandarijn. De crème is lekker “nattig” en daar houd ik van. Het smeert heerlijk uit, maar laat een licht wit waasje achter totdat het binnen de minuut totaal in mijn huid is getrokken. Het kruidige parfum blijft wel even hangen. Wanneer de moisturizer is ingetrokken voel ik een fluweel zachte huid, licht “vettig”  die er goed gevoed uitziet. Het lijkt of mijn huid straalt.

Anja’s ervaring:

Zoals ik eerder op Beautyjournaal al schreef, zijn er in de afgelopen zomermaanden geen pimentvlekjes in mijn gezicht bijgekomen en zijn de aanwezige vlekken niet groter of donkerder geworden. De combinatie met het Bio-Cellular Matrix Serum was te veel… Beide producten werkten op zich al top en hadden elkaar niet nodig! Ik had niet verwacht dat een “groen” merk zóveel voor een oudere huid kon betekenen, maar ik moet mijn mening bijstellen. Ikzelf was meer van de cosmeceuticals, maar dit heeft mij overtuigd. Dit is één van de producten waar ik heel erg blij mee ben. De tube is de aankoopprijs meer dan waard. Zuinig in gebruik en doet wat het belooft!

Je koopt de John Masters Organics Mandarin Maximum Moisture hier.

Ronald testte John Masters Organics Vitamin C Anti-aging Face Serum

Ik koos voor het anti-aging vitamine C serum voor het gezicht. Ik dacht dan zit ik goed voor zowel de ogen (het tweede product dat ik testte was van This Works No Wrinkles) als het gelaat.

Ingrediënten

Ik weet dat Vitamine C erg goed voor de huid is. Vitamine C is een natuurlijk aminozuur, dat diep in de huid doordringt. Dit serum vermindert rimpels, of zoals ze zo mooi op z’n Engels zeggen: Against premature aging!!

Dit door middel van extracten van zee alg en rosebud die de huid moisturizen, en anti- oxidanten die de procollageen productie van de huid op gang brengen. Maar ook Aloë Vera en zonnebloemolie zitten in dit serum. Het vitamine C serum zit in een glazen flesje met handig pompsysteem. Het serum is bedoeld voor de wat drogere, rijpere huid.

Gebruik

Ik heb het John Masters Organics Vitamin C Anti-aging Face Serum tijdens mijn vakantie getest, omdat mijn gelaat hier te maken had met over sun exposure. Mijn huid voelt daardoor vaak droog en trekkerig aan. Wat extra voeding kan dus geen kwaad!

Ik vond het serum vooral ’s nachts fijn, voor het slapen gaan. Ik gebruikte het serum in plaats van de vaak wat zwaardere nachtcrèmes, die mijn huid meer afsluiten.

Ronald’s ervaring

Mijn hoofd ziet er fantastisch uit, al zeg ik het zelf! Vooral de combinatie met de No Wrinkles van This Works voor mijn ogen. Het vitamine C serum voor ’t gelaat van John Masters Organic heeft mijn gezicht een fijne oppepper gegeven afgelopen zomer. Ik ben sowieso van het pappen en nat houden. Ik merk en zie echt zichtbaar verschil.

Hier koop je dit fijne serum online.

Tessa testte John Masters Organic Bourbon Vanilla & Tangerine Hair Texturizer

Een haardos met veel volume. Dat is mijn droom. Na mijn workshop bij Cosmania waarbij wij een heleboel heerlijke merken uitgelegd kregen wist ik dat het mogelijk was. Kapper Ronald Kamperman gebruikte mij als ‘proefkonijn’ om John Masters Vanilla en Mandarijn haar texturizer in mijn haar te smeren en een geweldige haardos te creëren.

Toen wij aan het eind van de workshop twee producten mochten uitzoeken wist ik meteen wat ik wilde. Dit kleine potje van John Masters gaat hem worden.

Ingrediënten

Dit product geeft structuur en extra body aan het haar, maakt het haar zacht en glanzen en geeft meer volume en versterkt de krul. Het heeft een warme nootachtige geur.

Deze texturizer zorgt niet alleen dat je haar de hele dag in model blijft zitten maar heeft ook fijne ingrediënten voor mooier en zachter haar zoals: castor olie (verzacht de haarschubben, verhoogt de kracht en glans), glycerine (verzacht en hydrateert de haarschacht), shea boter (voegt vocht toe) en tangerine olie (biedt toning effect op de hoofdhuid).

Gebruik

Dit bruine potje is maar 57 gram, maar je hebt er ook erg weinig van nodig. Je kunt er dus toch een tijdje mee doen. Als ik de deksel eraf draai komt mij een heerlijke geur tegemoet van mandarijn en vanille. De gele pasta plakt erg, dus is dat het geheim van een volle haardos? Je smeert een klein beetje tussen je vingers en bewerkt je haar er mee.

Tessa’s ervaring:

Alleen al vanwege de heerlijke geur wil je deze texturizer gebruiken. Normaal gesproken smeer ik van alles in mijn haar om het de hele dag in model te laten zitten, maar een klein beetje van deze gele plakkerige pasta doet zo veel meer. Mijn haar zit de hele dag in model. Mijn haar is inderdaad veel zachter na gebruik en wordt niet hard, zoals je met haarlak en gel wel hebt.

Het enige nadeel is dat mijn haar iets sneller vet wordt, maar ja daar heb je dan weer een heerlijke shampoo voor.

Je koopt John Masters Vanilla en Mandarijn haar texturizer hier.

Lees ook