De hoogste kwaliteit organic haircare

02:51 - 01:42
luistertijd 02:51 - leestijd 01:42

cosmania

Het New Yorkse merk John Masters Organics is compromisloos. De haar- en huidverzorgingsproducten van de Amerikaanse John Masters bevatten uitsluitend de hoogste kwaliteitsingrediënten van streng gecertificeerde biologische landbouw. En de ambachtelijke manier waarop de plantenextracten en essentiële oliën worden gedestilleerd maakt dat er niets van hun therapeutische kracht verloren gaat.

Petrochemische en andere synthetische ‘pepmiddelen’ die vaak in reguliere producten voorkomen ontbreken per definitie in de beproefde en award-winnende recepten van dit luxe beautymerk.

image_landscape_John-Masters-Organics

SUPER NATURAL BEAUTY

John Masters Organics produceert al meer dan 20 jaar huid- en haarverzorging producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Het merk ontstond uit de behoefte van de New Yorkse topkapper John Masters om een top kwaliteit haar- en huidverzorgingslijn te creëren die ook respect heeft voor de aarde en haar bewoners.

“We hebben één lichaam en er is slechts één aarde. Waarom zouden we beiden niet met uiterste zorgvuldigheid behandelen? Mijn werkmethode is eenvoudig: creëer natuurlijke producten op een integere en verantwoorde manier, altijd natuurvriendelijk, en altijd met jouw schoonheid én gezondheid in gedachte”, aldus John. Zijn passie en liefde voor ‘super natural beauty’ resulteerde in een complete lijn van haar, gezichts- en bodyverzorging.

Waarom chemisch doen als het natuurlijk kan? Synthetische ingrediënten zijn ontwikkeld als goedkopere vervangers van natuurlijke ingrediënten die zelfs nog beter het werk kunnen doen. Vandaar dat John Masters Organics terug gaat naar de bron, het beste uit de natuur.

Alle producten van John Masters Organics moeten dan ook voldoen aan de strikte richtlijnen, bijvoorbeeld:

  1. Alle producten moeten minimaal 70-100% biologische gecertificeerde ingrediënten bevatten.
  2. Alle producten zijn vrij van (natrium) lauryl sulfaat, parabenen, DEA’s (Diethanolamine, MEA’s (monoethanolamine)  en TEA’s (triethanolamine) en GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen).
  3. Niet op dieren getest
.
  4. Geen kunstmatige kleur-, geur- of bindmiddelen
  5. Alle essentiële oliën die worden gebruikt moeten met stoom gedistilleerd zijn en niet geëxtraheerd zijn met propyleenglycol (dat het effect van de olie teniet doet)
  6. Alle plantaardige oliën moeten koud geperst zijn (waardoor de therapeutische eigenschappen van plantaardige oliën bewaard blijven).
  7. Alle ingrediënten moeten biologisch afbreekbaar zijn

. Deze principes past hij zelfs toe in de verpakkingen, waarbij de doosjes gemaakt zijn van 100% gerecycled, ongebleekt papier.

Lees ook nog eens deze review van Achsa en wat John Masters voor haar krullende haar betekent.

Momenteel wordt John Masters Organics in 20 landen verkocht. En vanaf nu is het hele assortiment van John Masters Organics nu ook in Nederland bij COSMANIA verkrijgbaar.

Deze informatie behoort tot het merkendossier van Cosmania op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

cosmania

Lees ook