100% natuurlijke serums voor het gezicht, hoe bevalt het onze testvrouwen?

07:04 - 04:14
luistertijd 07:04 - leestijd 04:14

Gerti en Anja testen Elemental Herbology producten

Och, wat lijkt het al weer lang geleden nu het buiten zo winters is. Maar aan het begin van de zomer heeft het BeautyJournaal testteam een workshop gehad bij de cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam. Bekijk hier het fotoverslag nog eens. Na afloop kregen we tasjes vol producten mee om te testen.

Gerti en Anja kozen voor het merk Elemental Herbology. Gerti testte Cell Food serum en Anja testte Bio-Cellular Matrix serum.

Kirsty Goodger, oprichter van HerbologyWaar staat Elemental Herbology voor?

Heerlijke verzorgingsproducten met meer dan 100 verschillende kruiden, oliën en natuurlijke mineralen, daar staat dit mooie merk voor. Dit merk is ontwikkeld door Kristy Goodger.

Eén van haar filosofiën is dat alle natuurlijke ingrediënten duurzaam geoogst moeten worden en dat daarmee ook projecten worden gesteund en dat de natuur er mede door wordt verduurzaamd. Alle producten zijn vrij van minerale oliën, synthetische geuren en kleuren, bevatten geen sulfaten, PABA zonnefilters en parabenen. De verpakkingen zijn recyclebaar, de ingrediënten en producten niet op dieren getest!

Gerti test Cell Food serum van Elemental Herbology

Ik ben dol op serums en besteed mijn geld eerder aan een mooi serum dat ik combineer met een eenvoudige basiscrème.

Na de workshop bij Cosmania kreeg ik Cell Food van Elemental Herbology mee om te testen, één van de favorieten van Marije Hoff, samen met Marcel oprichtster van de prachtige cosmeticawinkel Cosmania. Cell Food belooft Radiance en Vitality, wie wil dat nou niet. Een boost van proteïnen, vitamines en anti-oxidanten. Ideaal voor de doffe, gedehydrateerde huid.

Ingrediënten

Kombuchka™: gefermenteerde zwarte thee, verbetert de uitstraling van de huid.

Rovisome® ACE: een combinatie van de vitamines F, A, C and E, anti-oxiodanten tegen vroegtijdige veroudering.

Phylderm®Vegetal C²: heeft vooral voedende eigenschappen, tegen vermoeide huid.

Groene thee en Q10 als anti-oxidant.

Aloe vera en rose damascus voor hun verzachtende werking.

Gebruik:

Het serum zit in een fraaie zilverkleurige flacon met pipet. Het eenvoudige zwarte lettertype geeft het flesje een chique uitstraling. Het misstaat op geen enkele toilettafel! Het serum is een melkwitte lotion. In het begin krijg ik er voldoende uit, maar als het flesje half leeg is, geeft de pipet nauwelijks nog een druppeltje en moet ik een beetje in mijn hand schenken. Dat is jammer, want ik merk dat ik snel te veel gebruik.

Het serum heeft een behoorlijk sterke citrusgeur. Iets te veel naar mijn smaak. Voor een merk dat zichzelf positioneert als 100% vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, minerale olie, sulfaten en parabenen zou ik een minder heftig geparfumeerd product verwachten.

Ik gebruik Cell Food twee keer per dag, na de reiniging en de hannah vitamin spray. Een paar druppeltjes zijn genoeg voor mijn gezicht en decolleté. Het serum trekt snel in. Gelukkig trekt de geur ook snel weg. Daarna gebruik ik mijn reguliere dagverzorging, op dit moment Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30.

Gerti’s ervaring:

Dit serum geeft mijn huid een echte boost. Mijn gezicht ziet er goed gevoed uit en heeft een mooie uitstraling. Nou zag mijn huid er al goed uit, toch heb ik het gevoel dat Cell Food mijn huid net wat extra’s geeft. Ik vind dit vooral een serum voor perioden dat je huid in wat mindere conditie is. Lange vliegreizen, peelings, wind en regen kunnen je huid behoorlijk aantasten. Dan is het heerlijk om dit zilveren flesje op je toilettafel te hebben staan.

Een echt EHBO serum!

Mooie ingrediënten met bewezen werking. EHBO voor je gezicht! Leuk om te weten: Cell Food is door gekozen als Best Natural Serum in Harper’s Bazaar Beauty Best of the Best 2014.

Je koopt dit serum bij Cosmania.

Anja test Bio-Cellular Matrix van Elemental Herbology

Mijn getest product, Bio-Cellular Matrix, heb ik i.o.m. Marije uitgekozen. Het is zeer geschikt voor de rijpere huid. Het serum wordt geleverd in een prachtige, luchtdichte pompflacon. Deze chique uitstraling had ik eerlijk gezegd niet verwacht bij een “groen merk”. Met het pompje kun je zeer goed doseren!

Ingrediënten

Bio Cellular bevat een lange lijst aan ingrediënten waarvan er op 8 een patent rust. Er zitten 24 actieve ingrediënten in. O.a. stamcellen van framboos en van groene thee  die belangrijk zijn om de huid te verbeteren en schade als gevolg van vrije radicalen te verminderen. Om de hydratatie van de huid te verbeteren wordt er oplosbaar collageen gebruikt, is het rijk aan eiwitten en aminozuren.

Hyaluronzuur zorgt dat de hydratatie op peil blijft maar zorgt er ook voor dat het kleine lijntjes opvult en de huid een glad aanzicht geeft. Er wordt ook gebruik gemaakt van Guarana, wat bij ons vaak gebruikt wordt in voedingssupplementen en energiedrankjes. Dit besje bevat een zeer hoge dosis cafeïne en bevordert de doorbloeding en zorgt dat de overige ingrediënten beter worden opgenomen.

Ook bevat het 11 biologische oliën waaronder Roos en Squalaan. Squalaan kun je vergelijken met je huideigen vetlaag en is allergeenvrij. De oliën worden gebruikt i.v.m. de essentiële vetzuren. Deze hydrateren en voeden de huid. Ook de toevoeging van niacinamide, vitamine B3, versterkt de hydratatie en gaat rimpelvorming tegen.

Gebruik:

Breng het serum twee keer per dag aan- voor je gezichtscrème- in de ochtend en na het reinigen in de avond.

Anja’s ervaring:

Eerlijk gezegd heb ik écht moeten wennen aan de geur van dit serum. De lavendel, die vrij bovenaan de Inci-lijst staat, is zeer prominent aanwezig en ik heb altijd al moeite gehad met deze geur.  I.c.m. roos en sandalwood maakt het er een flinke kruidentuin van. Dit parfum blijft de hele dag om je heen hangen. Maar, je bent Beautyjournaal tester, dus ik gebruik het trouw tweemaal daags op mijn goed gereinigde huid.

Wat een glow!

Wat je direct na het opbrengen ziet, is dat je er weinig van nodig hebt voor een prachtig resultaat en dat het serum prima versmelt met mijn huid! Wat ook opvalt is, dat het een mooie glow achterlaat. Bij het nalezen van de bijsluiter blijkt dat er Parelpoeder wordt gebruikt om dit effect te creëren. Na gebruik voelt de huid mooi zacht aan en ziet de huid er glad en gehydrateerd uit. Dit serum doet wat het belooft! Het is een fijn product.

Je koopt dit serum hier bij Cosmania.

 

Lees ook