Helpt Olaz Regenerist Sabine om van haar droge huid af te komen?

03:45 - 02:15
luistertijd 03:45 - leestijd 02:15

Geschikt voor haar droge huid, of niet?

Het lijkt wel een queeste, die zoektocht naar een goede dagcrème. De juiste verzorgingsbestanddelen, het grootste effect, het makkelijkst in gebruik en voor de beste prijs.

Als je denkt dat je het hebt gevonden, veranderen de seizoenen en de behoeften weer. Of nog erger, je huid verandert door je toegenomen leeftijd. Ik heb de afgelopen jaren al meerdere favorieten gehad, echt grote liefdes. Maar anders dan bij een goede relatie, ben je bij een crème altijd nieuwsgierig naar wat er nog meer te koop is. Monique vroeg me of ik Olaz Regenerist rijke vochtinbrengende crème wilde testen. Op het moment dat ik dit testte, was de nieuwe Olaz Regenerist crème overigens nog niet op de markt, waarover Monique heel recent heeft geschreven.

De claim9200000005185072

De claims voor de Regenerist lijn zijn als volgt: geavanceerde anti-verouderingsproducten die helpen om de huid te vernieuwen en te zorgen voor een zichtbaar jongere huid zonder drastische maatregelen. Speciaal ontwikkeld en geformuleerd met krachtige ingrediënten inclusief het unieke Olaz amino-peptide complex. Het assortiment is gebaseerd op 4 stappen: (Stap 1: serum, Stap 2: Hydraterende dagcrème, Stap 3: hydraterende nachtcreme en stap 4: gespecialiseerde zorg (een oogcrème).

Het amino peptiden-complex, het communicatie ingrediënt van de regenerist lijn, is al meerdere malen beschreven op beautyjournaal. Zo geeft wijlen professor Wiechers aan dat de peptiden die vaak gebruikt worden in cosmetica, klein genoeg zijn om door de huid binnen te dringen en dan “belachelijk” effectief blijken te zijn.

Daarnaast heeft Monique in het artikel over biometica een heldere uitleg gegeven over de werking van peptiden.

Is de Olaz Regenerist mijn nieuwe liefde op het gebied van huidverzorging?

Toen ik deze crème testte had ik net een uitgebreide kuur en een behandeling met hannah producten achter de rug. Dat lees je hier. Om de overgang niet te heftig te laten zijn, combineer ik de Olaz Regenerist dagcrème met het opulence serum en de personal choice van Hannah.

De Olaz Regenerist vochtinbrengende crème komt in een uiterst hygiënische pompflacon. Een druk op de bovenkant en er komt een keurige hoeveelheid witte stevige fluid uit de verpakking. De bekende Olaz geur verspreid zich onmiddellijk. De crème is makkelijk uit te smeren en trekt snel in. Een zijdezacht huidgevoel achterlatend.

Helaas begint mijn huid na een halve dag al trekkerig aan te voelen. Het is duidelijk: deze crème is niet rijk genoeg voor mijn toch droge huid. Eigenlijk moet ik twee keer per dag de crème aanbrengen om dit trekkerige gevoel tegen te gaan.

Ook merk ik na een paar dagen dat mijn huid rond mijn ogen geïrriteerd is.  Rood, droog en trekkerig. Er verschijnen zelfs droogtelijntjes. Het lijkt me een allergische reactie. Gelukkig verdwijnt het na een paar dagen geen crème meer smeren en de huid met rust te laten.

SabineSabine concludeert:

Na een maand of twee de crème te hebben gebruikt, ben ik gewend aan de Olaz. Nog steeds smeer ik het niet rond de ogen, maar het trekkerige gevoel is wel verdwenen. Toch merk ik dat mijn huid meer nodig heeft. Alles wordt razendsnel opgezogen. Ook een vochtinbrengend masker is binnen no time weg. Ik vind de crème prettig in gebruik, ik weet dat een aantal van mijn vriendinnen erbij zweren, maar het is voor mijn huid niet voldoende. Jammer, maar helaas.

Lees ook