Wat een verbluffend resultaat!

06:53 - 04:08
luistertijd 06:53 - leestijd 04:08

Op een ontspannen woensdagochtend rijd ik vol verwachting naar de Neoderma HQ in Den Haag. Eenmaal aangekomen, loop ik een prachtig gerenoveerd pand binnen waar de geur van luxe, schoonheid en high quality je tegemoet komt! Vriendelijke dames ontvangen me met een vers kopje Nespresso en de presentatie kan beginnen.

Natuurlijk eerst uitleg over het merk en haar uitgebreide productlijnen, voordat we de behandelstoelen in gaan. Drie schoonheidsspecialisten staan klaar, om mij, Monique en Gerti te behandelen – hun verhalen lees je later. De stoelverwarming staat aan, de dekentjes liggen klaar, in de prachtige trainingsruimte. Ik krijg een Bio-Peeling en een Neo-Marine Spa gezichtsbehandeling.

Een paar feitjes over de Neo-Marine Spa behandeling:
Deze behandeling is uiterst geschikt voor de vochtarme huid met fijne lijntjes en rimpeltjes, perfect voor mijn 29-jarige huid dus die echt heel erg vochtarm is. Verder is de treatment gebaseerd op algen met een krachtig vochtherstellende- en anti-aging werking. Mijn huid zal haar zachtheid en glans terugkrijgen. Wat kijk ik, als moeder van 4 kinderen hier naar uit! Spot on, we beginnen met de Bio Peeling!

De behandeling start uiteraard met een lichte reiniging van de huid om make-up en dergelijke te verwijderen. Een heerlijk begin, voor het spannends dat daarna gaat komen!

Dan is het tijd voor het paradepaardje van Neoderma, de Bio-Peeling

De Bio-Peeling van Neoderma staat zeer hoog aangeschreven, het is dé Acné behandeling pur sang, maar eigenlijk knapt elke huid ervan op. In Nederland werken er inmiddels meer dan duizend schoonheidsspecialisten mee. De claims zijn indrukwekkend:

– vermindert de talgproductie aan de huidoppervlakte
– maakt de huid weer glad en zacht
– vermindert fijne lijntjes en rimpels
– vermindert onzuiverheden, puistjes en vettigheid
– maakt de huid helder zonder te glimmen
– herstelt de natuurlijke uitstraling van de huid

Ik begrijp ook dat deze peeling de littekens op mijn huid minder zichtbaar kan maken, als ik dit in kuurverband zou gaan doen. Helemaal te gek, want o wat was ik druk in de puberteit – met het uitknijpen ja.

Behandeling in een notendop:
De peeling heeft een aparte geur! Hoe het ruikt? Nou, naar de koeienstal van onze buurman (ja, ik woon in de Achterhoek). Het is een heftig masker, want zodra de kruiden werden uitgesmeerd begon meteen het prikkelende gevoel. En dat nam niet af, het werd alleen maar heviger. Gelukkig werd het na een kwartier met zachte sponsjes weer verwijderd. Wat een ervaring.


Het goede eraan is dat je wel meteen het gevoel hebt dat er daadwerkelijk iets gebeurt op je huid. Ik ervaarde het zelfs als een écht schoon gezicht.

Na de peeling werd het tijd voor extra verzachting, verkoeling en hydratatie. Tijd voor de parel van de facial: de Neo-Marine Spa mask. Maar daarvoor werd eerst nog een Advance Hydro-Complex serum aangebracht dat de capaciteit van de huid om vocht vast te houden, verhoogt. Met dit speciale verzorgende laagje op mijn huid, werd meteen de basis gelegd voor het speciale masker, dat uit gevriesdroogde bestanddelen van zeewier bestaat.

Deze gevriesdroogde algenblaadjes worden over de belangrijkste gezichtsdelen gelegd, heel fijn, want dan heb je niet zo claustrofobisch gevoel. Dan wordt het samen met het tweede serum, het anti –wrinkle repair complex serum en met wat water helemaal in de huid gemasseerd. Het materiaal lost vanzelf op. Wat heerlijk, zo na de peeling, mijn huid ziet er zo uitgerust uit nu.

Dan wordt met een kwastje het Silky Eye masker aangebracht rondom de ogen. Deze mag tien minuten intrekken en daarna met sponsjes zachtjes verwijderd. Zullen mijn lijntjes minder zichtbaar worden?


Massage in het ooggebied vind ik altijd wat eng, maar dit voelde erg prettig aan, letterlijk verzachtend. Alsof de donkere kringen, gekweekt in de afgelopen 5 jaar, opeens verdwenen waren. De behandeling werd afgerond met de Blue Blood Gel , een hydraterende dagcrème en een anti-wrinkle serum op mijn fijne lijntjes.

De Blue Blood Gel is een bijzonder ‘blauw’ goedje waarin perfluorcarbon zit. Deze stof verbetert de zuurstofopname in de huid en dient door die activiteit ook als een vehikel om de opname van andere stoffen in de aangebrachte skincare beter opneembaar te maken. Er zit ook vitamine B complex in, perzikpitolie, extract uit esdoornbladeren en uiteraard een flinke dosis vitamine E. Binnenkort ga ik je meer vertellen over alle producten.

Hoe vond ik de totaalbehandeling?
Ik moest echt even ontwaken uit deze intensieve behandeling, die gepaard ging met veel rust en reinheid. Wat me vooral bij bleef was de Bio-peeling. Je voelt echt hoe het reageert met je huid, en zoals ik al schreef, ik associeer het met een ultiem schone huid: alle dode huidcellen weg! Het resultaat in de spiegel was ook aanzienlijk. Wat een natuurlijke frisse kleur had ik op mijn gezicht, en hoe glad voelde mijn huid! De grauwe vermoeide gloed was weg, en dat was een blijvend resultaat, ook de dagen erna.

’s Avonds in bed voelde ik mijn huid nog nagloeien en ook licht prikkelen, alsof je in contact bent geweest met glasvezeltjes. Dat prikkelende effect heb ik nog zeven dagen ervaren, met name op mijn voorhoofd, als ik over de huid wreef. Mijn huid zag ik in die week ( de peeling werkt nog 10 dagen na) steeds mooier worden. Ik heb extra veel gedronken om de afvoer van afvalstoffen te bespoedigen, zoals me was verteld. Ook mijn huid had nu extra veel vocht en vet nodig, ik ben dus flink gaan smeren om het behoorlijk droge huidgevoel minder te maken. Mijn huid is licht gaan vervellen.

Ik vind het een geweldige behandeling en kan hem echt aanbevelen. Eens per maand, en dan in combinatie met de facial. Het is ontspannend en sensationeel, het resultaat is verbluffend. Ik ben fan!

Neoderma verkooppunten
Door de grote hoeveelheid huidspecialisten die met Neoderma werken is er altijd een salon in de buurt.

De producten en behandelingen van Neoderma zijn verkrijgbaar bij meer dan duizend (!) gediplomeerde en getrainde schoonheidssalons verspreidt over heel Nederland.

Deze professionele door Neoderma opgeleide huidspecialisten geven een advies op maat zodat je de juiste behandeling en producten toepast, want iedere huid is anders en uniek!

Geïnteresseerd in Neoderma? Ga naar onze website voor een salon in de buurt. Check hier de salon locator.  Volg Neoderma ook op Facebook, Twitter, Instagram & Pinterest.

Lees ook