Krachtig serum met nieuwe peptidencocktail: what you need!

05:21 - 03:12
luistertijd 05:21 - leestijd 03:12

Boots No 7 Protect & Perfect Intense Advanced serum

Herinner je je nog de hype rond het Protect & Perfect serum van Boots no 7 in 2009? Ik noem het hype, maar eigenlijk was het complete hysterie. En nog bij toeval ontstaan ook. Natuurlijk was Boots (met een prachtig, serieus lab in Engeland) overtuigt van haar eigen product, maar de cosmetica industrie moet altijd extra hard haar best doen om de consument daar ook van te overtuigen, simpelweg omdat deze industrie nu eenmaal ook veel gebakken lucht verkoopt (oké, het wordt al minder de laatste jaren, maar toch).

Boots kreeg prachtige bijval van het wetenschapsprogramma in Engeland, dat Horizon heet. Men onderzocht het serum, en de claims ervan, met eigen testapparatuur en testpersonen en men moest tot de eigen stomme verbazing toegeven dat dit serum inderdaad collageenweefselproductie kon stimuleren. Kijk, wij beautyjournalisten kijken daar helemaal niet van op, maar nu was er ook eens een sceptische, onafhankelijke partij van de werking overtuigd geraakt.

Dit bericht werd wereldnieuws en binnen no time was het product volledig uitverkocht. Er werden wachtlijsten aangelegd, en de productie moest vliegensvlug op gang gebracht worden om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Hurray! Lees er hier nog maar eens over.

Dat was 2009, en wat denk je? Mike Bell (lees mijn interview met hem nog eens hier), de topscientist van Boots, kondigt nu aan dat het serum vanaf 1 november in een vernieuwde, nog betere versie uitkomt!! Kijk, daarom vind ik dit vak zo leuk…

Nu ‘advanced’ :  No 7 Protect & Perfect Intense Advanced serum

Het nieuwe serum heeft de toevoeging ‘advanced’ gekregen en is er in een gewone versie voor vrouwen tussen de 25 en de 35 jaar en in een ‘intense’ versie voor vrouwen vanaf 35 jaar, met diepere lijntjes. De belangrijkste ingrediënten zijn er nu in hogere concentraties in verwerkt, er is een nieuwe stof aan toegevoegd en de textuur is rijker gemaakt.

Peptiden

Wat zat er in het serum, dat er nu ook weer in zit? Peptiden!! Hoe zeer er ook nog altijd wetenschappers zijn die zeggen dat ze niet werken, zijn er net zoveel wetenschappers die zeggen dat ze werken als een tierelier. Lees hier meer artikelen erover. Een van de beroemdste peptiden is Matrixyl 3000 (lees er hier meer over), dat begin deze eeuw ten tonele verscheen. Het zit er weer in en wel in een sterkere concentratie. Volgens ‘new clinical trials‘  van Boots wordt aangetoond dat het nog betere resultaten geeft.

Matrixyl 3000 Plus

Nieuw is de peptide acetyl-di-peptide  die complementair werkt aan de Matrixyl peptide. Beide peptiden worden door grondstoffenpoducent Sederma geproduceerd en de cocktail komt under de naam Matrixyl 3000 Plus  naar buiten.

Hyaluronzuur

Om de huid veerkrachtigheid en optimale hydratatie te geven wordt er gebruik gemaakt van hyaluronzuur (lees er hier meer over). Het werkt als krachtig vocht aanzuigende sponsjes waardoor de huid ook van binnenuit opvult.

Antioxidanten

Er zit een antioxidant complex dat ondermeer bevat: vitamine C (lees hier meer), extracten van mulberry en ginseng. In vitro heft Boots aangetoond dat dit complex huidcellen beschermt tegen uv-schade.

Boots heeft meer dan 2600 vrouwen gevraagd om het nieuwe serum te testen, dit is een prachtig aantal, wat serieus genomen kan worden. Vaak komt men namelijk niet verder dan groepjes van 20 tot 40.  De vrouwen werd niet gevraagd om het product te testen tegen een placebo, maar tegen het eerste serum uit 2009. Uit dit grote onderzoek bleek dat 8 van de 10 vrouwen het nieuwe serum boven hun eigen serum, dan wel het oude serum No 7 verkozen.

Testen tegen oude serum, en onbesmeerde huid

Er werden ook drie specifieke tests opgezet met in totaal 180 vrouwen, opgesplitst in drie groepen. Een groep van 80 in een drie maanden test met het advanced serum voor de jongere huid: Een groep van 50 vrouwen deed een dubbelblind onderzoek, waarbij de ene helft van het gezicht met het nieuwe advanced serum ingesmeerd moest worden en het andere deel met het oude serum. De tweede groep met 30 vrouwen moest de ene helft met het nieuwe serum insmeren en het andere deel onbehandeld laten.  Hetzelfde herhaalde zich in een zes maanden test met het advanced serum voor de 35+ huid. Bij alle vrouwen werd elke vier, 8 en twaalf weken een meting gedaan. Daarnaast werd er ook nog met  een groep 12 dagen lang een zg patch test gedaan om de effecten van het smeren met het nieuwe serum tegen het oude serum gemeten.

Test op kraaienpoten

Belangrijk om te weten is dat in dit soort tests eigenlijk alleen lijntjes rond de ogen getest worden, de kraaienpootjes. Dat zie je eigenlijk vrijwel altijd in cosmetica testst. De reden waarom is dat deze lijntjes het snelst reageren op werkzame stoffen en vanwege hun zichtbaarheid ook het makkelijkst te meten zijn. Persoonlijk vind ik dit wel eens jammer. Je ziet liever dat ook zwaardere lijnen gemeten worden.

SHOP dit geweldige serum van Boots No 7 hier online.

 

Lees ook