Boots verkoopt uitstekende producten, waaronder No 7 serums met bewezen effect!

03:06 - 01:52
luistertijd 03:06 - leestijd 01:52

Het Britse wetenschapsprogramma Horizon dat wordt uitgezonden bij de BBC heeft een vast onderdeel over schoonheidsproducten onder de naam Dr Regan’s Beauty Parlor. In dit onderdeel werd een test gedaan met ondermeer anti-rimpelproducten: met het anti-rimpelserum Protect & Perfect van Boots in de lijn No 7.  Uit de uitzending bleek dat het product daadwerkelijk de huid iets voller kan maken, door het collageen een prikkel te geven. Nu was de keuze wel zorgvuldig gedaan. Dermatoloog Paul Watts die betrokken was bij de uitzending had een degelijk klinisch wetenschappelijk onderzoek overlegd (gepubliceerd in de British Journal of Dermatology in 2008), waaruit inderdaad een werkzaam kon worden aangetoond. De programmamakers vonden het heel spannend om dit eens naarvoren te brengen. De combinatie van witte lupine, peptiden, anti-oxidanten en retinol palmitaat (een vit. a derivaat) kon schade aan de huid als gevolg van uv-blootstelling inderdaad iets verminderen.

Wat daarna gebeurde had niemand kunnen vermoeden. Er ontstond een ware run op het serum in Engeland en binnen enkele dagen ook in andere landen waar het product te koop is. Het was dan ook binnen no time uitverkocht en werden er wachtlijsten aangelegd. Helaas voor Nederlandse vrouwen was nu juist dat specifieke serum niet bij ETOS te koop en later werd zelfs het hele merk Boots uit de schappen gehaald.

Inmiddels is Boots weer bezig aan een comeback in Nederland, en wel met eigen apotheken. Er zijn nu Boots apotheken in Amsterdam en Barendrecht. De apotheken gaan  het No 7 assortiment inclusief deze productlijn (hij is inmiddels fors uitgebreid, dat begrijp je wel) exclusief verkopen. Veel vrouwen weten zich nog steeds de rage te herinneren, zo merkte ik laatst toen ik bij de eerdergenoemde apo in Amsterdam was;  een dame riep ‘oh is dat dat serum?’ En ze griste het meteen uit het schap, inclusief de nieuwe cremes die er nu bij horen.

Dat zoiets in een hamsterwoede kan uitmonden, bewijst maar wat een enorme honger er is naar echt werkzame producten, en ook dat de industrie er gewoon te weinig aan doet om met zinnige informatie te komen waaruit de bewijzen blijken. Je ziet wat er gebeurt als er een onafhankelijke saus overheen gelegd wordt. Je bent onmiddellijk een succesnummer!

Wil je meer weten over het wetenschappelijke onderzoek? Download het hier:  british-journal-of-dermatology-watson-article

SHOP Boots producten hier online!

Lees ook:

Ken je de inhoud van Beautyjournaal inmiddels een beetje en zou je alles wel eens overzichtelijk op een rijtje willen hebben? Lees dan Monique’s beautyboek Mooi zijn & Mooi blijven. Het meest eerlijke en inhoudelijke naslagwerk voor je schoonheid! Je koopt het hier online voor 15 euro.

Lees ook