Hoe bevallen deze producten van SachaJuan? Gaan de lokken van Jolanda en Renske stralen?

06:10 - 03:42
luistertijd 06:10 - leestijd 03:42

Jolanda en Renske testen SachaJuan producten

Begin deze zomer heeft het testteam van BeautyJournaal een leuke workshop gehad bij de cosmeticawinkel Cosmania in Amsterdam. We mochten alles ruiken, voelen, proeven en aan het eind gingen we naar huis met tasjes vol producten om te testen. Bekijk hier het fotoverslag nog eens.

Jolanda en Renske kozen voor het merk SachaJuan. Jolanda testte de Silver Shampoo en Renske de Intensive Hair Oil.

Waar staat het merk voor?

Sacha Mitic en Juan Rosenlind, twee Zweedse kappers, zijn het brein achter SachaJuan. Hun heerlijke producten zijn gebaseerd op de ‘Ocean Silk Technologie’ waarin eiwitten en mineralen van zee-algen hun werk doen. Gecombineerd met andere actieve ingrediënten helpen de extracten de haarschubben te sluiten en de vochtbalans te herstellen. Daarnaast helpt deze technologie de keratine (eiwit in de buitenste laag) in het haar te herstellen met een combinatie van aminozuren. Het hydrateert, ontwart, beschermt en geeft het haar volume en glans.

Jolanda test SachaJuan Silver Shampoo

Sinds ik echt grijs ben valt het me op dat ik soms een zweempje rood zie in mijn haar. Mijn kapper vertelde dat grijs haar geen pigment bevat en dat rode zweempje nog een restje rood pigment is wat het langste aanwezig blijft. Verder gaf hij mij als tip om af en toe zilvershampoo een half uur op droog haar te smeren vooral op het donkere grijze delen. Op de donkere grijze delen zie ik soms die rode gloed. Het wittige grijs wel ontzien omdat het anders te blauw kan worden. Dat vind ik ook wel grappig, liever een blauwe gloed dan een rode gloed. Eerder heb ik een volume shampoo van SachaJuan getest, toen was ik erg tevreden.

De claim

Zilver shampoo die pigmenten toevoegt om een gele en gouden kleur te neutraliseren. Het geeft volume en een nieuwe schittering.

 Gebruik

Dat is voor mij wisselend, de ene keer gebruik ik het als een dagelijkse shampoo en dan spoel ik het bijna direct uit. De andere keer gebruik ik het zoals mijn kapper heeft geadviseerd.Het droge haar voorzichtig insmeren en de witte delen niet te dik behandelen. Dan tuttel ik nog een beetje door het huis en dan spoel ik het uit.

Jolanda’s ervaring:

De shampoo zit in een sobere fles met een paars-blauwe etiket, exact dezelfde kleur als de shampoo. De geur is niet uitgesproken wat ik juist zo fijn vind in shampoos. Wat me verder opvalt is dat het zo prettig doseert. Ik kan dat zelf sturen in plaats van de fles! En het is lekker zuinig in gebruik.

Deze shampoo heb ik getest alsof ik het heb gekocht. De prijs is €23 en online verkrijgbaar bij Cosmania. Door de prijs heb ik het met beleid gebruikt en afgewisseld met een ander goedkoper product.

Maar ach, soms moet jezelf een beetje kietelen. Soms wil ik echt iets moois en SachaJuan heeft echt een hele mooie zilvershampoo. Ik heb echt al een paar merken gebruikt, uit diverse prijsklassen en ik moet zeggen dat deze er absoluut goed uitspringt. Door de subtiele geur, hoe het verdeelt over droog en nat haar en duurzaam in gebruik.

Het is ook een perfect oppeppend kleurmasker voor grijs haar!

Je koopt deze shampoo hier.

 

Renske test de SachaJuan Intensive Hair Oil

Blonderen, stijlen met een stijltang, de krul erin met een krultang; ja, mijn lokken hebben heel wat te verduren. Wat extra verzorging op zijn tijd is dus hard nodig. Ik wil namelijk geen droge bos stro overhouden. De Intensive Hair Oil van SachaJuan zou een uitkomst kunnen zijn.

De claim
Deze haarolie verzorgd het haar en geeft je lokken een mooie glans. Het haar neemt de olie op, waardoor je geen vette wetlook krijgt. De olie bevat arganolie en duindoorn olie. Daarnaast bevat het product zonnebloem en rozemarijn. Het beschermt tegen warmte van de zon, maar ook van stylingtools. Saarnaast herstelt, versterkt en stimuleert het de groei. Met 10% arganolie is deze haarolie vijf keer meer effectief dan de gemiddelde haarolie, aldus het merk. Wil je weten wat arganolie precies is? Dat lees je hier.

In gebruik
Ik heb de Intensive Hair Oil op twee manieren gebruikt: op droog haar na het stijlen en op nat haar na het douchen. Ik gebruik een twee euro muntstuk aan olie en smeer het uit in de punten van mijn haar.

Renske’s ervaring:

Het ruikt heerlijk cremig, en dat geeft een schoon gevoel. Mijn haar pluist na gebruik direct minder en heeft een subtiele glans.  Met deze olie in de punten van mijn lokken, zien deze krullen er verzorgd en zacht uit. Mijn haar voelt ook direct zachter aan en nog een leuk voordeel: ook mijn handen voelen zacht.

Ik merk niet veel verschil tussen het aanbrengen op nat of droog haar. Bij beide manieren wordt het haar zacht en minder pluizig. Als je het product op droog haar aanbrengt, lijkt het wel wat minder goed in te trekken, maar dit ziet er niet vet uit maar eerder als een lichte glans.

De geur verdwijnt wel gedurende de dag, maar het haar blijft zacht. Het lijkt ook alsof mijn haar meer volume heeft, terwijl dit niet in de claim van het product staat. De claim dat het product de groei van het jaar stimuleert heb ik niet gemerkt, maar dat is ook lastig te meten. Een klein nadeel is dat het wel snel opgaat. Waarschijnlijk vind ik het gewoon veel te lekker! 50 ml en kost €39.

Heb jij droge haarpunten? Of stijl, krul en föhn jij je haar net zo vaak als ik? Je koopt deze haarolie hier.

Lees ook