Volle haardos of toch niet?!

06:23 - 03:50
luistertijd 06:23 - leestijd 03:50

sachajuan haarverzorging

Mijn haar is stijl, statisch, slap, gekleurd en werkt nooit mee. Ik heb bijna alle volume shampoo’s geprobeerd en zelden gebruik ik een conditioner of haarmasker. Haarwax vind ik vies aanvoelen en haarspray ruikt op een paar na erg geparfumeerd en zoet. Gewone haargel vind ik eigenlijk het prettigst om het in model te knijpen en volume toe te voegen.

Wat haarverzorging betreft, zoek ik producten die qua geur op elkaar lijken (zo mild mogelijk) en langdurige volume geven zonder veel poespas. Gezien de naam verwachtte ik een Spaans merk. Vergeet het maar, het is Zweeds! Het zijn de voornamen van twee celebrity kappers; Sacha Mitic en Juan Rosenlind.

1. Volume shampoo, €19 (250ml)

Verpakking:

Donkerbruine plastic fles die goed knijpbaar is, het doseert prima en blijft goed in vorm. De shampoo is transparant en ruikt naar fresia’s, een subtiel frisse waterachtige geur. Een wit label met tekst geeft mij een sobere maar wel serieuze indruk, een moderne apothekersfles met druk-dop.

Claim:

De Ocean Silk technology herstelt het haar door proteïnen die onttrokken zijn door zee-algen. Het werkt in op de buitenste laag, de keratine laag, van het haar om dat te herstellen. Fijn en futloos haar wordt steviger en gezonder. De hoofdhuid wordt gestimuleerd en dat is de basis voor gezond haar.

Gebruik:

Afhankelijk van de hoeveelheid gel en haarlak ik in mijn haar schuimt het niet of mild. Soms gebruik ik juist een beetje als ‘voorwas’ en dan dezelfde dosis als ‘hoofdwas’. Dan schuimt het een beetje. Na het uitspoelen is mijn haardos wat stroef en stug. Dat wil ik echt voelen, want dat is volume.

2. Volume Conditioner, €19 (250ml)

In de regel ben ik niet weg van zo’n verzachtende en verzwarende conditioner. Als ik het gebruik dan gebruik ik het voor de shampoo, de omgekeerde wasmethode en dat bevalt me prima.

Verpakking:

Dezelfde fles als de shampoo. Ik hoef er niet hard in te knijpen en het geeft ook geen ongewenste toegiften. De geur is hetzelfde als dat van de shampoo.

Claim:

Hetzelfde als de shampoo, ben zo benieuwd of volume mogelijk is met een conditioner..

Gebruik:

Na het wassen heb ik maar een beetje nodig om mijn haar te ontspannen zonder dat het superglad wordt. De conditioner verdeel ik eerst in mijn handen en ‘pluk’ ermee door mijn haar en tracht mijn hoofdhuid te ontzien. Het is makkelijk doorkambaar en het spoelt prima uit. Dan voel ik naast zachtheid wat stroefheid, de juiste en gewenste combinatie voor ons ‘slapharigen’. Na het drogen met de handdoek wordt het weer een klittenbos maar de borstel glijdt er goed door. Mijn haar voelt handdoekdroog erg prettig aan. De omgekeerde wasmethode lukt niet met deze conditioner, vraag me niet waarom. Eerst de shampoo en dan de conditioner: ook voor mijn slappe haar de beste combinatie.

3. Ocean Mist, €19 (150ml)

Met stylingproducten ben ik niet handig; te veel, te weinig, weeïge zoetige geuren en het kost me veel tijd. Door mijn werk op een cathlab draag ik vaak een operatiemuts en daar knapt mijn kapsel niet van op. We zoeken met alle collega’s nog naar een manier of product dat het direct weer normaal zit…

Verpakking:

Een transparante flacon met een spaykop die goed sprayt, geen lekkages geeft en niet oeverloos pompt. Het geurt heerlijk sober, schoon, fris en godzijdank: niet zoet!

Claim:

De warrige beachlook, volume voor slap en fijn haar.

Gebruik:

Te gebruiken op zowel nat als droog haar. Na het kammen spray ik de Ocean Mist royaal op het haar en laat het in de regel drogen terwijl ik mijn make-up opbreng. Af en toe knijp ik wat in het haar om het los te maken. Daarna droog ik het met de föhn en met mijn handen woel ik door mijn haar. Op het moment dat het droog is, zit het geweldig. Bewust kam ik het niet door maar kneed er wat gel door. Maar na een dag werken met operatiemuts zit het nog steeds niet geweldig….

4. Volume powder, €21 (200ml)

Dit volume powder kan ik op twee manieren gebruiken, als finishing product en als droogshampoo.

Verpakking:

Witte sobere spuitbus met tekst. Typerend voor droogshampoo zit er een enorme kracht op als je de knop indrukt. In het begin spoot ik om die reden teveel en ademde lekker die nevel in, dat was niet voor herhaling vatbaar.

Claim:

Extra volume als styling product en als opfrisser tussen twee wasbeurten.

Gebruik:

Als je het gaspedaal onder controle hebt, gaat het goed. Met kleine korte spraytjes verdeel ik de powder en met wat gefriemel heb ik volume en zelfs houdbaar volume. Omdat ik bijna iedere dag mijn haar was, gebruik ik het als stylingproduct. Een paar keer heb ik het als droogshampoo gebruikt en daar ben ik nog niet weg van. Hoeveel product moet ik gebruiken? En mijn haar is nog niet schoon genoeg voor mijn gevoel. Waarschijnlijk moet ik dat leren doseren en dat is moeilijk omdat er zoveel druk op de spraybus staat. De geur is mild voor een droogshampoo en daar kan ik wel mee leven.

Jolanda concludeert:

SachaJuan was voor mij een onbekende in de haarverzorging en, ondanks mijn geblader in veel magazines, is het merk nooit opgevallen. Het gebruik van deze vier producten is heel goed bevallen door de subtiele geur, het fijne haargevoel en de toename van volume. Mijn haar voelt absoluut minder slap en blijft langer schoon. Mijn hoofdhuid voelt ontspannen aan en geen enkel kriebeltje gevoeld. De milde en op elkaar lijkende geuren botsen niet en verwelken niet, daar kunnen veel merken van leren.

Daarnaast ben ik wel weg van de sobere flacons in normale rustige kleuren. Het enige minpuntje is de lettergrootte van de gebruiksaanwijzing op de flacons, niet te lezen zonder bril in de douchecabine!

Lees ook