Beschadigd of droog haar Haar Krullenbos

Arganolie in je haar, de trend gaat voort

Arganolie in de cosmeticaproducten is al een tijdje een trend. Het past in de lijn om met natuurlijke stoffen te willen werken. Argan is een verhaal apart, omdat het geen product is dat je zomaar even van het land plukt – maar of dat ook voor cosmetica geldt?

Arganolie wordt gemaakt van de pitten van vruchten van de arganboom. Deze bomen groeien alleen in zuid-west Marokko en een klein deel van Algerije. De pitten worden gewonnen uit de uitwerpselen van geiten, die de arganvruchten eten. De pitten worden gemalen en geperst en aldus ontstaat de arganolie. Er is 32 kilo vruchten nodig voor één liter olie. Dat is de traditionele versie.

Gezien de kleine oogst, de zeldzaamheid van de boom en het tijdrovende proces dat nodig is om de olie te maken, is het eigenlijk een wonder dat er inmiddels wereldwijd zo ontzettend veel producten met arganolie worden verkocht. Waar komt al die olie toch vandaan? Welnu, een snelle blik op Wikipedia leert dat de arganolie die cosmetica wordt gebruikt uit de pitten wordt geëxtraheerd met een vetoplossing. Dat levert een veel hoger rendement op. De olie smaakt minder goed, maar bevat net zo veel vitaminen en andere werkzame stoffen en is dus prima te gebruiken in cosmetica.

Een bekend productlijn met arganolie is de Morrocan Oil. Tal van haarstylisten en beroemdheden als Salma Hayek, Marion Cotillard, Kate Perry en Kyra Sedgwick kunnen inmiddels niet meer zonder, zo hebben we geleerd van pr-mensen.  Morrocan Oil Treatment, bijvoorbeeld, is een conditioner, styling- en finishingproduct in één. De treatment wordt direct opgenomen in het haar en maakt het sterker, zachter en beter doorkambaar. Na meerdere behandelingen gaat het haar er steeds beter uitzien. De treatment helpt ook tegen pluishaar en gespleten punten. Een fles van 100 ml. kost € 39,90.

Ook Redken brengt een product met arganolie op de markt: Redken Argan-6 Oil, een formule verrijkt met omega-6 uit arganolie die is bedoeld voor droog en breekbaar haar. De olie verzorgt en hydrateert en maakt het droge en breekbare haar weer zacht, glad en handelbaar. De prijs is € 25,20 voor 90 ml. Redken Argan-6 Oil is verkrijgbaar bij de Redkenkapper.

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

3 reacties

  • Ik gebruik nu ongeveer meer dan een jaar arganolie en ben er zeer tevreden mee. Het werkt beter dan reguliere huidverzorgingsproducten, het is nog eens 100% natuurlijk en gaat lang mee!

  • Bij Gezond nu.nl bestel ik al enige tijd de zuivere Arganolie. Ben zeer te spreken over de zuivere en vocht in brengende gezicht Arganolie met cactus . Is qua prijs bovengemiddeld maar in gebruik , dagelijks, heb je weinig nodig. Ik gebruik die 120 ml. meer dan 8 maanden- De Argan olie met coccus is heerlijk zacht en voedend voor het haar.

  • De Tuinen heeft een flesje ‘ Huidolie’ in het assortiment van 100% arganolie en verder niets. Tenminste, dat staat op de verpakking. 100ml voor 24E, om de zoveel maanden in de aanbieding (50%). Ik gebruik het inderdaad af en toe als masker in mn haar en het is ook heerlijk op de huid. Rijk, maar trekt snel in.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.