shop Bumble & Bumble Invisible Oil Heat & UV Protective Primer Schoonheidsspecialiste Anastasia gebruikt deze haarprimer al meer dan vier jaar. Het is ideaal voor de fijne haarstructuur tegen pluizen en voor een verfijnde styling. Bekijken Arganolie in de cosmeticaproducten is al een tijdje een trend. Het past in de lijn om met natuurlijke stoffen […]

02:29 - 01:29
luistertijd 02:29 - leestijd 01:29

Arganolie in de cosmeticaproducten is al een tijdje een trend. Het past in de lijn om met natuurlijke stoffen te willen werken. Argan is een verhaal apart, omdat het geen product is dat je zomaar even van het land plukt – maar of dat ook voor cosmetica geldt?

Arganolie wordt gemaakt van de pitten van vruchten van de arganboom. Deze bomen groeien alleen in zuid-west Marokko en een klein deel van Algerije. De pitten worden gewonnen uit de uitwerpselen van geiten, die de arganvruchten eten. De pitten worden gemalen en geperst en aldus ontstaat de arganolie. Er is 32 kilo vruchten nodig voor één liter olie. Dat is de traditionele versie.

Gezien de kleine oogst, de zeldzaamheid van de boom en het tijdrovende proces dat nodig is om de olie te maken, is het eigenlijk een wonder dat er inmiddels wereldwijd zo ontzettend veel producten met arganolie worden verkocht. Waar komt al die olie toch vandaan? Welnu, een snelle blik op Wikipedia leert dat de arganolie die cosmetica wordt gebruikt uit de pitten wordt geëxtraheerd met een vetoplossing. Dat levert een veel hoger rendement op. De olie smaakt minder goed, maar bevat net zo veel vitaminen en andere werkzame stoffen en is dus prima te gebruiken in cosmetica.

Een bekend productlijn met arganolie is de Morrocan Oil. Tal van haarstylisten en beroemdheden als Salma Hayek, Marion Cotillard, Kate Perry en Kyra Sedgwick kunnen inmiddels niet meer zonder, zo hebben we geleerd van pr-mensen.  Morrocan Oil Treatment, bijvoorbeeld, is een conditioner, styling- en finishingproduct in één. De treatment wordt direct opgenomen in het haar en maakt het sterker, zachter en beter doorkambaar. Na meerdere behandelingen gaat het haar er steeds beter uitzien. De treatment helpt ook tegen pluishaar en gespleten punten. Een fles van 100 ml. kost € 39,90.

Ook Redken brengt een product met arganolie op de markt: Redken Argan-6 Oil, een formule verrijkt met omega-6 uit arganolie die is bedoeld voor droog en breekbaar haar. De olie verzorgt en hydrateert en maakt het droge en breekbare haar weer zacht, glad en handelbaar. De prijs is € 25,20 voor 90 ml. Redken Argan-6 Oil is verkrijgbaar bij de Redkenkapper.

Lees ook:

Lees ook